kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Neden Yabancı Dil Öğrenmeliyiz

Neden yabancı dil öğrenmeliyiz? Yabancı dil bilmek neden önemli? Neden yabancı dil öğrenmek zorundayız? Yabancı dil neden gerekli? Neden yabancı dil bilmeliyiz? gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

A+
A-

Yabancı dil bilmenin önemi ile ilgili onlarca şey söylenmekte. Dil bilin, kendinizi geliştirmek için dil öğrenmelisiniz, dil bilmemek gibi bir şansınız yok gibi cümleler bolca duyuluyor. Bizim için artık klişeye dönüşmekte olan bu cümleleri duyuyoruz fakat hala yeterli düzeyde önemini anlamamış olmalıyız ki toplumun büyük bir kısmı bu konuda eksiklikler taşıyor.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) Ne Zaman Yapılacak?

Yabancı Dil Öğrenmek Neden Bu Kadar Mühim

Yabancı dil öğrenmenin önemi öncelikle ülkemizde işe girmenin, iş bulmanın, bir meslek sahibi olmanın oldukça zor bir hal almasından geçiyor. Bu zor durumun karşısında dil öğrenmek sizi avantajlı bir duruma geçirecektir. Dilerseniz buradan başlayarak neden yabancı dil öğrenmeliyiz sorusunu maddeler halinde izah edelim.

  • Yukarıda bahsettiğimiz nedenden dolayı pragmatik bakmak gerekirse yabancı bir dil öğrenmek meslek sahibi olabilme noktasında insanın oldukça işini kolaylaştırmakta. Toplumda ilkokuldan beri İngilizce öğretiliyor ve yabancı dil eğitimi alıyor olsak da büyük bir kısım yeterli düzeyde yabancı dil hakimiyetine sahip değil. Yabancı bir dil bilmek bu noktada bireyi avantajlı bir konuma itmektedir.
  • Biz İngilizce hatta ikinci bir dil öğrenmelisiniz klişesini iyi anlamanızı istiyoruz. Çünkü bilimden tutun teknolojiye, gündelik yaşamın her anında etkileşimde olduğumuz şeyler yabancı bir dili altyapı olarak edinmiş durumda. Yabancı bir dil bilmeden (özellikle İngilizce) birçok konuda ilerleme sağlayabilmek mümkün değil.
  • Bugün maalesef mevcut pratikte neredeyse bütün bilim dünyası İngilizce olarak dönüyor. Fen bilimlerindeki yine neredeyse tüm buluşların yapıldığı ortak dil İngilizce ve bu durum sosyal bilimlerde de benzer bir durumda. Yabancı dil olarak özellikle İngilizce’yi öğrenmeden kendinize bilim alanında sağlam bir altyapı edinme ihtimaliniz çok düşük. Eğer bilimsel bir kariyer düşünüyorsanız veya teknolojik buluşlar yapmak gibi bir hayaliniz varsa; nasıl ki bir alfabeyi bilmeden okuma yapmanız mümkün değilse bilimsel olarak altyapınızı oluşturmadan da bilimi okumanız mümkün görünmemektedir ve ne yazık ki belirttiğimiz gibi bilim uzun yüzyıllardır başka dillerde üretim yapıyor, birikerek ilerleyen bir olgu olan bilimde ilerleyebilmek için sizden önceki çalışmalara hakim olmalısınız, bu da o dillere hakimiyet ile mümkün olabilir.
  • Kültürel getirilerinden bahsedecek olursak bir dili öğrendiğinizde o dillerde üretilen eserleri ana dillerinde okuma fırsatına erişeceksiniz. Çeviri ne kadar iyi olursa olsun bir eserin üretildiği dilde yarattığı etki eşsizdir. Bu yüzden bir dili iyi öğrenmeniz halinde o dilde var olan nimetlerden faydalanacağınız gerçeğini unutmayın.
  • Kültürel bir diğer getiri öğrenilen dilin kültürünü de öğreniyor olduğunuz gerçeği. Çünkü dil kendi başına bir kültürdür ve öğrenilen dil sayesinde yeni bir kültürle tanışmış, o kültürle ilgili edinimler kazanmış olursunuz.
  • Yurtdışında bulunmak; eğitim amaçlı veya turistik fark etmeksizin yine kişisel bilgi-birikim ve tecrübenize katkılarda bulunacaktır. Yurtdışında bulunmak için şart olmasının yanı sıra etkili bir eğitim almanız veya seyahat etmeniz için gidilecek ülkenin dilini bilmek sizin işlerinizi kolaylaştıracak ve eyleminizin işlevini artıracaktır.

Devlet Memurunun Yabancı Dil Tazminatı Ne Kadar?

Bunlara eklenebilecek farklı önerilerde olacaktır fakat bunlar size önerebileceğimiz en temel durumlar. Yabancı dil öğrenme işinin önemini bir an önce fark edin ve hiç bilmiyorsanız bir yabancı dil öğrenin. Eğer orta düzeyde bildiğiniz bir dil varsa onu geliştirmek için uğraşın ve iyi düzeyde bir veya birkaç yabancı dil biliyorsanız yeni bir tane daha öğrenmekten geri durmayın. Çünkü amacınız ne olursa olsun; kendinizi geliştirmek, öğrenmek, merak, iş sahibi olmak, yenilik yaşamak vs. yabancı dil öğrenmek bunların hepsine cevap veren bir olay. kamu haber

Okullardaki hazırlık sınıflarını önemsiz bulan bazı arkadaşlara da küçük bir önerimiz olacak. Bu fikirden vazgeçin, sonraki yıllarda bunun pişmanlığını duyma ihtimaliniz yüksek. Fırsatınız varken size verilen eğitimi iyi değerlendirip bir an önce bu kazanımı edinmeye bakın. Dileriz ki her şey hak ettiğiniz gibi olsun.

En zor yabancı dil hangisi?

Dünyanın en zor dili Çince olarak bilinmektedir. Çince dili farklı özellikleri ve kendine has kuralları ile oldukça zor bir dildir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.