kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu hakkında her şeyi derledik. Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Nedir? Orman Genel Müdürlüğü (OGM) İş İlanları ve Personel Alımı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) İş Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır?

Küresel ısınma ve kuraklık dünyayı olumsuz etkilerden Türkiye’de bu tehditlerden nasibini alıyor. Bilinçsiz vatandaşlar, teröristler, saldırganlar, vicdansız müteahhitler, yıldırımlar nedeniyle her yıl binlerce hektar orman yok oluyor. Ormanları korumak, orman varlıklarını artırmak, ormancılık hizmetlerini vermek için Orman Genel Müdürlüğü tüm olumsuzluklara rağmen canla başla çalışıyor. Türkiye’nin dört bir tarafında ormanları korumak ve genişletmek için çalışan Orman Genel Müdürlüğü her yıl faaliyetlerini büyük bir dikkatle sürdürmektedir. Kendisine düşen görev ve sorumluluk her geçen gün artan OGM her yıl sık sık personel alımı da yapmaktadır. Koronavirüs sürecinde de Orman Genel Müdürlüğü personel alımı yapmaya devam etti. 2020 yılında 390 geçici işçi alımı yapacağını duyurdu. Bunların yanı sıra orman muhafaza memuru, büro memuru, şoför, uzman, avukat vb. kadrolar için personel alımı da yapılmaktadır.

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Nedir? 

Türkiye’nin en eski kurumlarından biri olan Orman Genel Müdürlüğünün kuruluşu Osmanlı Devletine kadar uzanmaktadır. 1839 yılında Tanzimat Fermanı ile birlikte Ticaret Nezareti bünyesinde Orman Müdürlüğü kurulmuştur. Cumhuriyet kurulduktan sonra ise genel müdürlük ile ormancılık işleri yürütülmüştür. Bugünkü haliyle Orman Genel Müdürlüğü kendi yapısına 1937 yılında kavuşmuştur. 3204 sayılı ve 3116 sayılı kanunlar ile modern ormancılık faaliyetleri yürüten Orman Genel Müdürlüğünün temelleri atılmıştır. 1956 yılında ise 6831 sayılı Orman Kanunu çıkartılmıştır. Daha sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığı kurulmuştur. Son olarak da Tarım ve Orman Bakanlığı olarak faaliyetler sürdürülmüştür. Orman Genel Müdürlüğü de Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde faaliyet göstermektedir.

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) İş İlanları ve Personel Alımı

Türkiye’nin 81 ilinde ve yüzlerce ilçesinde ormanlar bulunur. Ormanlar binlerce hayvanı milyonlarca insanı besler. Ormancılık yaparak geçinen binlerce insan bulunur. Ayrıca doğanın korunması, su kaynaklarının korunması, çevre kirliliğinin önlenmesi ormanlara bağlıdır. Bu nedenle ormanları korumak, ormancılık faaliyetlerini yapmak için Orman Genel Müdürlüğü her yıl faaliyetlerini artırarak sürdürmektedir. Faaliyetlerini daha iyi daha kaliteli yapabilmek için sık sık personel alımı yapmaktadır.

OGM tarafından istihdam edilen personeller ilköğretim, lise, ön lisans ve lisans mezunu olabilmektedir. Ayrıca kadın-erkek ve genç-yaşlı adaylar iş ilanlarına başvuru yapabilir. Sözleşmeli, kadrolu ve geçici statülerde yapılan iş ilanlarına ilgi büyük olur. OGM tarafından yapılan iş ilanları işçi, temizlik görevlisi, güvenlik elemanı, şoför, orman mühendisi, avukat, büro personeli, laborant, biyolog, kimyager, fizikçi, mevsimlik işçi, işçi, orman muhafaza memuru, destek personeli, iş makinesi operatörü gibi kadro ve pozisyonlar için yayınlanır.

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) İş Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır?

Orman Genel Müdürlüğüne ilişkin personel alım ilanları, iş ilanları Devlet Personel Başkanlığının internet sitesi üzerinden ve resmi gazeteden takip edilebilir. Ayrıca İŞKUR üzerinden de iş ilanları paylaşılmaktadır. Bu nedenle bu sistemleri her gün takip etmeniz önemlidir. İŞKUR’dan iş başvurusu yapmak için de üye olmanız şarttır. Ayrıca Orman Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesi olan ogm.gov.tr adresi üzerinden de iş ilanları takip edilebilir. İlanlara ilişkin başvuru şartları, başvuru tarihleri, başvuru yolları paylaşılan ilanlarda ve bilgilendirici metinlerde ayrıntılı bir şekilde yer almaktadır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.