kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

ÖSYM 2021 ALES Sınav Giriş Yerleri Erişime Açıldı!

ÖSYM 2021 ALES Sınav Giriş Yerleri Erişime Açıldı! 2021 ALES Sınavı Ne Zaman Yapılacak? ALES Sınav Giriş Yeri Nereden Öğrenilir? ALES Nedir? Ne Demek?

A+
A-

Yeni tip Koronavirüs salgını tüm dünyada eğitim öğretim faaliyetlerini olumsuz etkiledi. Okullar, seminerler, konferanslar, kurslar uzaktan, çevrimiçi olarak yapılmaya başladı. Pek çok sınavda yine internet ortamında düzenleniyor. Ancak bir yandan da akademik sınavlar, kamu sınavları gibi önemli sınavların yüz yüze yapılması gerekiyor. Onlardan biri de Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES). Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl toplam 3 kez gerçekleştirilen ALES’e akademik personel olmak isteyen, lisansüstü eğitim yapmak isteyen ve Merkez Bankası gibi özel kurumlarda çalışmak isteyen adaylar giriyor. 2021 yılında uygulancak ALES sınavı için de ÖSYM’den beklenen açıklama geldi ve ALES sınav giriş yerleri belli oldu.

2021 ALES Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) her yıl yeni sınav takvimi yayınlamaktadır. Bu takvim sayesinde sınava katılacak adaylar yıl boyunca yapılacak sınavları, sınav tarihlerini, başvuru tarihlerini öğrenebilir ve buna göre hareket edebilir. ÖSYM’nin 2021 yılı yeni sınav takviminde ALES sınav tarihine de yer verildi. Buna göre ALES 2 Mayıs 2021 tarihinde pazar günü saat 10.15’te gerçekleştirilecek. Adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına giremeyecek. Bu nedenle tüm adayların saat 10.00’a kadar sınav binalarına girmiş olması gerekiyor. kamu haber

ALES Sınav Yerleri Belli Oldu

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSMY) resmi internet sitesi olan osym.gov.tr adresi üzerinden yapılan resmi açıklama ile 2021 ALES/2 sıanv giriş belgelerine erişimin açıldığı duyuruldu. ÖSYM yaptığı açıklamada 2 Mayıs 2021 tarihinde yapılacak Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına girecek adayların sınava girecekleri bina ve salonlara atama işlemlerinin tamamlandığı belirtildi.

ALES Sınav Giriş Yeri Nereden Öğrenilir?

Adaylar ÖSYM’nin resmi internet sitesi ais.osym.gov.tr adresinden 22 Nisan 2021 tarihinden saat 14.30’dan itibaren sıanv yerlerini öğrenebilir. Bunun için sisteme T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapmaları yeterli olacaktır.

ALES Nedir? Ne Demek?

ALES’in açılımı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Sıanvıdır. Lisansüstü eğitim yapmak isteyenler, özel kurumlara girmek isteyenler, akademik personel olmak isteyenler bu sınavdan yüksek puan almalıdır. Her yıl 3 kez yapılan bu sınavda puan aralığı 50-100 arasıdır. Sözel ve sayısal olmak üzere 2 testin olduğu sınavda 100 soru sorulur. 2.5 saat süren sınavın geçerlilik süresi yani puanların kullanılabileceği süre 5 yıldır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.