kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Toplum Yararına Program (TYP) Nedir? TYP Maaşı 2023

Toplum Yararına Program (TYP) Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından işsizliği azaltmak ve istihdama destek olmak amacıyla yürütülen bir programdır. Peki Toplum Yararına Program (TYP) nedir? TYP maaşları 2023 ne kadar? TYP başvuru şartları nelerdir?

A+
A-

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Türkiye’de istihdamı artırmak,verimli ve donanımlı iş gücü oluşturmak için faaliyet yürütmektedir. İŞKUR bu kapsamda pek çok seminer ve program uygular. İşte İşkur’un programlarından birisi de Toplum Yararına Program yani TYP’dir.

Toplum Yararına Program (TYP) Nedir? TYP Maaşı 2023

Toplum Yararına Program (TYP) Nedir?

Toplum Yararına Program (TYP) İŞKUR tarafından yürütülen bir programdır. Toplum Yararına Program (TYP) eğitim almamış,uzman olmayan işsizlerin belirli veya geçici sürelerde istihdam edilmelerini hedefler. TYP oldukça faydalı bir programdır. Ancak toplumda pek bilinmez. Bu nedenle işsiz, işten ayrılmayı düşünen, iş arayan kişilerin bu yazıyı okuması oldukça önemlidir.Toplum Yararına Program’dan (TYP) pek çok kişi faydalanmak istemektedir. Bu kişilerin İŞKUR’un resmi internet sitesi olan www.iskur.gov.tradresi üzerinden veya bulundukları bölgedeki İŞKUR şubelerinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Ancak şunu da belirtmek gerekir ki Toplum Yararına Programdan (TYP) herkes faydalanamaz. Yalnızca bazı şartları taşıyan kişiler TYP’den yararlanabilir.

Toplum Yararına Program Başvuru Şartları 2023

Toplum Yararına Program (TYP) oldukça faydalı bir programdır. Binlerce kişinin istihdam edilmesini sağlamıştır. Bu nedenle pek çok kişi Toplum Yararına Programdan (TYP) faydalanmak istemektedir. Peki Toplum Yararına Program (TYP) başvuru şartları nelerdir? TYP’ye nasıl başvuru yapılır?

Toplum Yararına Programa başvurmak isteyenlerin Türkiye İş Kurumuna (İŞKUR) kayıtlı olmaları ve işsiz olmaları gerekmektedir.

Toplum Yararına Programa başvurmak isteyen adaylarda aranacak bir diğer şart ise 18 yaşını tamamlamış olmaları yani reşit olmalarıdır.

Adayların hiçbir şekilde dul, yetim, malul veya emekli aylığı almamaları gerekmektedir.

Adayların öğrenci olmamaları gerekmektedir. Ancak Açıköğretim Fakültesi öğrencileri bu kapsamın dışındadır.

Toplum Yararına Programdan (TYP) faydalanmak isteyen kişilerin bu program kapsamına girdikleri günden itibaren Sosyal Yardım Bilgi Sistemi (SYBS) üzerinden sorgulandığında hiçbir yardım almadıkları anlaşılmalıdır.

Toplum Yararına Programından Nasıl Faydalanılır?

Toplum Yararına Programa (TYP) başvuru yapan adaylar arasından işe alınacak kişiler noter kurası veya liste yöntemi ile seçilir.Toplum Yararına Program (TYP) aracılığı ile girdiğiniz işin süresi 9 aydır. Bu sürenin uzatılamayacağını bilmeniz gerekmektedir. Ayrıca 9 aylık çalışma süresinin sonunda 3 ay beklerseniz tekrar Toplum Yararına Programa (TYP) başvurabilirsiniz.Bu bilgi oldukça önemlidir. Ayrıca pek çok kişi Toplum Yararına Programa (TYP)nasıl başvuru yapacağını bilmemektedir. Bu nedenle aşağıda www.tercihiniyap.net ailesi olarak başvuru linkini paylaşıyoruz. Böylece başvurunuzu yaptıktan sonra program kapsamında işe girecek kişilerden biri olacaksınız. Şimdiden tebrik ederiz.

Toplum Yararına Program (TYP) Numarası Nedir?

Toplum Yararına Program (TYP) ile ilgili bilinmeyen en çok merak edilen konulardan birisi de Toplum Yararına Program (TYP) numarasıdır. Peki TYP numarası nedir? Toplum Yararına Program (TYP) numarası Türkiye İş Kurumu(İŞKUR) ilanlarına ait açık iş pozisyonları sayfasında belirtilen ilgili ilana ait numaradır. Yani açık iş pozisyonu olan ve başvuruya açık olan ilanın numarasıdır. Peki TYP numarası kısmına ne yazılır? TYP numarası nasıl alınır? TYP numarası nereden alınır?

TYP numarasının ne olduğunu açıkladık. Ama bir örnekle basitleştirelim. Örneğin Ankara ilinde Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında bir ilan yayımlandı. Bu ilana başvuru yapmak istiyoruz. Yayımlanan ilanla ilgili ilan sayfasında bir numara verilir. Eğer bu numarayı İŞKUR ilan sayfasına girmeden arama yaparsanız bütün açık iş pozisyonlarını görürsünüz.Ancak arama sayfasında ilgili numara ile arama yaparsanız direkt olarak ilana ulaşabilirsiniz.

Toplum Yararına Program (TYP) Numarası Nasıl Alınır?

Toplum Yararına Program (TYP) numarası İşkur merkezlerindenve www.iskur.gov.tr adresi üzerinden paylaşılmaktadır.

Toplum Yararına Program (TYP) İlanları Nelerdir?

Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında alım yapılan kadrolar merak edilmektedir. TYP kapsamındaki iş alanlarını www.tercihiniyap.net ailesi olarak sizler için listeledik.

İşte TYP kapsamında alım yapılan kadroları…

-Çevre temizliği, kamusal altyapı yenilenmesi ve ağaçlandırmaiş kolları TYP kapsamında alım yapılan kadrolar arasındadır.

-Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okulların onarım,temizlik ve bakımıyla ilgili kadrolar TYP kapsamında personel alımı yapar.

-Park düzenlemeleri, vadi ve dere ıslahı, restorasyon ve tarihi, kültürel mirasın korunmasıyla ilgili kadrolar da yine TYP ile alım yapar.

Toplum Yararına Program (TYP) Maaşları Ne Kadar?

Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında istihdam edilen personellerin maaşları istenilen düzeyde değildir. Ancak işsiz kişilerin bir süre hayatına destek olabilecek düzeydedir. TYP kapsamında 9 ay boyunca çalışacak kişiler aylık asgari ücret tutarında maaş alır. Ayrıca personellerin vergi ve sosyal güvenlik prim giderleri de ödenmektedir.

SORU GÖRÜŞVE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

İçişleri Bakanlığı Büro Personeli Maaşları Ne Kadar Olmuştur?

Işkur TYP sigorta yapıyor mu?

Sigorta primlerini ise İŞKUR yatıracaktır. Yani prim ödeme yükümlüsü İŞKUR’dur. Prim ödüyor diye de İŞKUR işveren sayılmaz

Yorumlar

  1. Freedz Avatar Freedz dedi ki:

    toplum yararına program numarası alamıyorum yardım edin