kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Plakadan Araç Sahibi Bulma, Sorgulama ve Öğrenme 2020

Plakadan Araç Sahibi Bulma, Sorgulama ve Öğrenme 2020 Plakadan Araç Sahibi Sorgulama 2020 nedir? Nasıl olur? Plakadan Araç Sahibi Bulma ve Öğrenme 2020 Nasıl ve Nereden Yapılır? 2020 Araç Sahibi Nasıl Bulunur? SMS İle Araç Plaka Sorgulama 2020 EGM Araç Plaka Sorgulama 2020

A+
A-

Türkiye’deki her vatandaşın nasıl kimlik kartı ve T.C. kimlik numarası varsa trafikteki her aracında bir numarası vardır. Araçların numarası olan plakalar sayesindeki trafikteki her araç hakkında bilgi toplanmakta, işlem yapılmaktadır. Örneğin trafik cezaları, araçların plakaları üzerinden yazılır. Polislere şikayet iletilirken araç plakası verilir. Peki plakadan araç bulma, sorgulama, öğrenme işlemi nasıl yapılır? Plakadan araç sahibi öğrenilir mi? Nasıl öğrenilir? e-Devlet adıma tescilli araç sorgulama işlemi, kasko ve sigorta şirketlerinden araç sahibi öğrenme işlemi nasıl ve nereden yapılır?

Plakadan Araç Sahibi Sorgulama 2020

Türkiye’de her gün binlerce kişi ‘plakadan araç sahibi sorgulama 2020’ ve ‘araç hasar kaydı sorgulama 2020’ işlemlerini gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Ancak bu işlem kişisel verilerin güvenliği ve hassas bir konu olması nedeniyle herkes tarafından yapılamaz. e-Devlet sistemi ile plaka sorgulama işlemi yapılabileceği düşünülse de bu işlemden her bilgiye ulaşmak mümkün değildir. e-Devlet plaka sorgulama işlemi ile söz konusu aracın hasar kaydı, alım-satım bilgileri, aracın borcu olup olmadığı gibi bilgilere erişilir. Ancak aracın sahibinin ismine ulaşılamaz. Bu nedenle bu hizmeti verdiğini iddia eden kişi ve sitelere güvenmeniz hata olur.

Plakadan Araç Sahibi Bulma ve Öğrenme 2020

Trafikte kaza, taciz, gerginlik, çarpıp kaçma gibi olaylar nedeniyle pek çok defa “Bu aracın sahibi kim?” sorusu sorulabilir. Bu soruya cevap ararken başvurabileceğiniz tek yer Emniyet Genel Müdürlüğünüdür. Ancak oradan da istediğiniz gibi bilgi alamazsınız. Örneğin EGM’yi arayıp, dilekçe yazıp, mail atıp plakadan araç sahibini öğrenemezsiniz. Bunun için tek bir yol vardır. O da suç duyurusunda bulunmak, şikayetçi olmak yani yasal süreç başlatmaktadır. Bu şekilde yetkililer şikayetçi olduğunuz kişiye ulaşır ve karşı karşıya gelebilirsiniz.

2020 Araç Sahibi Nasıl Bulunur? Plakadan Araç Sahibi Bulma

Plakadan araç sahibi bulmak istediğinizde iyi düşünmelisiniz. Bu bir merakla, hobi gibi sonuca varacak bir konu değildir. Çünkü ancak şikayetçi olarak, yasal süreç başlatarak bu sorunun cevabına ulaşabilirsiniz. Pek çok kişi EGM’deki, devletteki tanıdıklarından bu işlemi yaptırabileceğini düşünür. Belki tanıdıklarınız sizin yerinize araç sahibi bulabilir. Ancak unutmamak gerekir ki bu işlem bir suçtur. Yapan da yaptıran da büyük cezalarla karşı karşıya gelebilir.

Plakadan araç sahibi bulmak için Kasko şirketleri de bir başvuru yolu olarak karşımıza çıkar. Kasko şirketleri tüm araç sahipleri hakkında veri havuzuna sahiptir. Bu sistem üzerinden plaka eşleştirmesi yapılabilir. Ancak bu noktada kasko şirketleri bilgi paylaşımı yapmaz. Yani Kasko şirketlerine başvurduğunuzda olumsuz cevap alabilirsiniz.

SMS İle Araç Plaka Sorgulama 2020

Kısa mesaj yolu ile plaka üzerinden araç sahibi sorgulama işlemi yapabilir. SMS ile araç plaka sahibi sorgulama ücretli bir işlemdir. Yaklaşık 10 TL gibi bir ücret karşılığında operatörler ve GSM firmaları bu hizmeti sunar. Bunun için “DETAY yazıp boşluk bırakıp “PLAKA” yazarak 5665’e kısa mesaj göndermeniz yeterli olacaktır.

Talebiniz sonrasında telefonunuza mesaj gelecektir. Bu mesajda sorgulanan aracın trafiğe çıkış tarihi, kasko bilgileri gibi kritik bilgiler yer alacaktır. Ayrıca araç alım-satımlarında parça değişimi olup olmadığı da merak edilir. Bunun için de “PARCA 00 ZXC 000 (PLAKA)” yazııp ve yine 5665’e kısa mesaj gönderilir. Böylece bu sorunuz da cevap bulur.

EGM Araç Plaka Sorgulama 2020

Emniyet Genel Müdürlüğü pek çok işlemi artık interaktif olarak internet sitesinden yürütür. www.egm.gov.tr adresi üzerinden araç plaka sorgulama sayfasına girerek işlem yapabilirsiniz. Bu sayfada plaka bilgilerini girdikten sonra sorgulama yapabilir ve bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.