kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Polis Özel Harekat (PÖH) Başvuru Şartları 2019 Nelerdir?

Polis Özel Harekat (PÖH) başvuru şartları 2019 nelerdir? PÖH olmak için 2019 ne yapmak gerekir? Nasıl PÖH olunur 2019? PÖH yaş şart 2019 kaçtır? Polis Özel Harekat olmak istiyorum ne yapmalıyım? 2019 PÖH alımı ne zaman? Özel Harekat Polisi olmak istiyorum ne yapmalıyım? İşte Polis Özel Harekat (PÖH) başvuru şartları…

A+
A-

Polis Özel Harekat (PÖH) Türkiye’de faaliyet gösteren güvenlik güçleri arasında en güçlü, en savaşçı birimlerinden biridir. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde Özel Harekat Dairesi Başkanlığı koordinatörlüğünde görev yapan Özel Harekat Polisleri oldukça zorlu bir görev yapar. Pek çok kişi “Özel Harekat Polisi nedir?” ve “PÖH nedir?” sorularını sormaktadır. Türkiye hem yurt içinde hemde yurt dışında terörle aktif olarak mücadel etmektedir. Bu mücadelenin en ön saflarında Özel Harekat Polisleri yani kısa adıyla PÖH ekipleri yer almaktadır. Bu nedenle Özel Harekat Polisleri ve PÖH timleri merak konusu olmuştur. www.tercihiniyap.net ailesi olarak Özel Harekat Polisi yani kısaca PÖH’ler ile ilgili merak edilen her konuyu detayıca inceledik…

Türkiye’nin 81 ilindeki yüzlerce ilçesinde görev yapan binlerce özel harekat polisi bulunmaktadır. Son yıllarda Türkiye’de iç güvenlik faaliyetleri önem kazanmış ve terörle mücadelede merkez güç Polis Özel Harekat (PÖH) olmuştur. Hem terör örgütü PKK/PYD hem terör örgütü DEAŞ hem de terör örgütü FETÖ’ye karşı Polis Özel Harekat (PÖH) birimleri en ön safta savaşmaktadır. Bu nedenle İçişleri Bakanlığı her yıl binlerce kişilik PÖH alımı yapmaktadır. 2019 yılında da binlerce kişilik PÖH alımı yapılacak. Türkiye’de binlerce kişi polis olmak istemektedir. Özel Harekat Polisi olmak da yine binlerce kişinin hayallerini süslemektedir. Peki bu zorlu görevde bulunabilmek için adayların ne yapması gerekir? PÖH olmak için 2019 ne yapmak gerekir? PÖH nasıl olunur? PÖH başvuru şartları 2019 nelerdir? Özel Harekat Polisi (PÖH) nedir? PÖH yaş şartı 2019 kaçtır? PÖH alımı 2019 ne zaman? Nasıl PÖH olunur 2019? Polis Özel Harekat olmak istiyorum ne yapmalıyım? Özel Harekat Polisi olmak istiyorum ne yapmalıyım? İşte Polis Özel Harekat (PÖH) başvuru şartları…

Polis Özel Harekat (PÖH) Başvuru Şartları 2019

İçişleri Bakanlığı her yıl binlerce kişilik polis alımı yapmaktadır. Bu alımların içerisinde özel harekat polislerine büyük bir yer ayrılmaktadır. Genelde 10 bin kişilik PÖH alımları gerçekleştirilmektedir. Binlerce kişi de özel harekat polisi olmak için çalışmaktadır. Bu nedenle binlerce kişi “PÖH başvuru şartları 2019 nelerdir?” ve “Özel Harekat Polisi başvuru şartları 2019 nelerdir?” sorularına cevap aramaktadır.

Özel Harekat Polisi olmak için adayların Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde (POMEM) eğitim almaları gerekmektedir. PÖH olmak isteyen adaylarda bazı şartlar aranmaktadır.

İlk olarak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir.

Adayların en az lise veya dengi okullarda eğitim almaları, önlisans, lisans veya bunlara YÖK tarafından denklik verilen yurt dışı eğitim kurumlarından mezun olmaları gerekmektedir.

Adayların sınavın yapıldığı senenin 31 Aralık tarihinden itibaren 28 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir. kamu haber

Özel Harekat Polisleri oldukça zorlu bir görev icra eder. Bu nedenle adayların Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde yer alan şartları sağlamaları gerekmektedir.

Lisans mezunu adayların ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) P3 puan türüne göre en az 60 puan almaları gerekmektedir.

Önlisans mezunu adayların KPSS P93 puan türüne göre en az 70 puan almaları gerekmektedir.

Ayrıca PÖH olmak isteyen adayların Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde yer alan şartları taşımaları gerekmektedir.

Kadın PÖH adaylarının 162 cm erkek PÖH adaylarının ise 167 cm’den kısa boylu olmamaları gerekmektedir. Beden kitle endeksi ise tüm adaylarda 18 (dahil) ve 27 (dahil) arasında olması gerekmektedir.

Özel harekat polisleri meslek hayatlarında silahlı çalışacaklardır. Bu nedenle adayların silahla çalışmaya veya taşımaya hukuki bir engel taşımamaları gerekmektedir.

PÖH adaylarının kendilerinin ve varsa eşlerinin suç işlememeleri, sağlam bir sicile sahip olmaları gerekmektedir.

PÖH adaylarının başvuru tarihinde hiçbir siyasi partiye veya yan kuruluşlarına üye olmamaları ve bunu resmi belgeyle ispatlamaları gerekmektedir.

Adayların uyuşturucu, alkol ve uyarıcı maddelere bağımlılığı olmaması ve bu nedenle tedavi görüyor veya görmüş olmamaları gerekmektedir.

Özel Harekat Polisi olmak isteyen adaylar güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından geçmektedir. Adaylar için bu işlemlerin olumlu sonuçlanması hayati önem taşımaktadır.

Erkek PÖH adaylarının eğitim başlangıcı itibariyle silah altında askerlik görevini yapıyor olmaması gerekmektedir.

POMEM PÖH Alımı 2019 Ne Zaman?

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmek üzere her yıl Özel Harekat Polisi alımı yapmaktadır. 2019 yılında da binlerce kişilik PÖH alımı yapılacak. 2019 PÖH alımlarına ilişkin tarih bilgileri henüz paylaşılmadı. Ancak PÖH alımına ilişkin her türlü bilgiyi www.tercihiniyap.net adresinden ve tercihiniyap.net adresinden öğrenebilirsiniz.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde istihdam edilmek üzere 2019 yılında da binlerce Özel Harekat Polisi (PÖH) alımı yapılacak. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanacak ilan ile ihtiyaç kadarı erkek ve kadın polis memur adayı öğrenci alımı duyurulacak. PÖH olmak isteyen binlerce kişi “PÖH alımı 2019 ne zaman?” ve “PÖH başvuruları 2019 ne zaman?” sorularına cevap arıyor. 2019 yılında kritik tarih 15 Temmuz 2019. 15 Haziran tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT) yapılacak ve 18 Temmuz 2019 tarihinde sonuçlar açıklanacak. Ardından da Polis Meslek Yüksek okulu (PMYO) polis alımı başvuruları 2019 başlayacak.

PÖH Yaş Şartı 2019 Ne Kadar?

Polis Özel Harekat birimlerinde PÖH olarak çalışmak isteyen adayların yaş şartını taşımaları gerkmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışacak PÖH adaylarında yaş şartı aranmaktadır. “PÖH yaş şartı 2019 kaç?” ve “PÖH yaş şartı 2019 ne kadar?” soruları en çok sorulan sorular arasındadır. PÖH olmak isteyen adayların 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkat alınarak sınavın yapıldığı senenin 31 Aralık tarihinden itibaren 28 yaşından gün almamaları gerekmektedir. Kısacası PÖH alım sınavının yapıldığı senenin 31 Aralık tarihinde 28 yaşından gün almayan her kişi PÖH alımına başvuru yapabilir.

2019 PÖH yaş şartı 31 Aralık 1992 ve sonrası doğanları kapsamaktadır. Bu tarih itibariyle 18 yaşını tamamlamış olan adaylar PÖH olmak için başvuru yapabilir.

PÖH Nasıl Olunur 2019?

Polis Özel Harekat birimlerinde çalışmak isteyen adayların alım haberlerini sıkı bir şekilde takip etmesi gerekmektedir. PÖH alım ilanı 2019 yayımlandıktan sonra adaylar başvuru tarihlerini öğrenmeli ve başvuru yapmalıdır. PÖH başvuruları e-Devlet üzerinden yapılabilmektedir.

Özel Harekat Polisi olmak için farklı yollar izlenebilir. İlk olarak polis olmak için Polis Meslek Yüksek Okuluna (PMYO) girerek eğitim alırsınız. Lise ve dengi eğitim seviyesinde olan adaylar PMYO bünyesine girebilir. Ardından da branş seçerek PÖH olabilirsiniz. PMYO polis öğrencileri PÖH olmak istediklerini belirterek bu alana yönelebilir. Ayrıca polis olarak göreve başlayabilir ve daha sonra PÖH olmak istediğinizi belirterek bu alana geçiş yapabilirsiniz. Ancak son olarak sivil kaynaklı PÖH ilanları yayımlandı. En az lise mezunu olan sivil adaylar başvuru yaparak PÖH olabilmektedir. Burada en önemli nokta adayların PÖH alımlarını takip etmesi gerektiğini unutmamalıdır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

poh alimi basvurulari 2019

Yorumlar

  1. hilal teryhf Avatar hilal teryhf dedi ki:

    ah keske bende olabilseydim