kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Polislik Diş Şartları 2023 Nelerdir?

Polislik Diş Şartları 2017 Nelerdir? POMEM Diş Şartları 2017 Nelerdir? PAEM Diş Şartları 2017 Nelerdir? PMYO Diş Şartları 2017 Nelerdir? Kaç Dişi Eksik Olan Polis Olabilir? Çene Geriliği Polis Olmaya Engel Mi?

A+
A-

Polislik Diş Şartları 2023 Nelerdir? Ülkemizdeki en popüler mesleklerden biri de polislik mesleğidir. Her yıl binlerce kişi polis olabilmek için başvuruda bulunmaktadır. Fakat gerek ülkemizde gerek bölgemizdeki güvenlik sorunları ve terör olayları nedeni ile gerekse de mesleğin zor şartları nedeni ile adayları zorlu bir başvuru ve mülakat süreci gibi aşamalar beklemektedir. Bu aşamalardan bir tanesi de sağlık aşamasıdır. Bu zorlu mesleği yapacak olan adayların oldukça sağlıklı bireyler olmaları gerekmektedir. Polis olmak isteyen adayların polis olmasını engelleyen nedenlerden bir tanesi de diş sorunudur. www.tercihiniyap.net olarak bu makalemizde polislik diş şartlarını sizler için inceleyeceğiz. Makaleyi hazırlarken yalnızca Emniyet Genel Müdürlüğü Sağlık Şartları Yönetmeliğini esas aldığımızı belirtiyoruz.

Antidepresan Kullanımı Memur Olmaya Engel Olur mu ?

Polislik Diş Şartları 2023 Nelerdir?

Polis olmak isteyen adayların sağlıklı bireyler olması gerektiğinin daha önce altını çizmiştik. Polis olmak isteyen adaylardan aldığımız soruları ve mesajları dikkate alarak cevap vermeye çalışacağız. Adayların sorduğu, merak ettiği önemli sorulardan biri de şudur:

Diş Eksikliği Polis Olmaya Engel Olur Mu?

Emniyet Genel Müdürlüğü Sağlık Şartları Yönetmeliği bu soruya oldukça açık bir şekilde cevap vermektedir. Diş eksikliği polis olmaya engel olabilmektedir. Fakat Emniyet Genel Müdürlüğü Sağlık Şartları Yönetmeliği bu konuda bir sınırlandırma getirmiştir. www.tercihiniyap.net ailesi olarak diş eksikliği sınırlandırması ve çene geriliği konusunda sağlık şartları yönetmeliğinden faydalanarak polislik diş şartlarını inceledik.

Dövmesi Olan Özel Harekat Polisi Olabilir Mi?

Polislik Çene Geriliği ve Diş Eksikliği Şartları

Sağlık Şartları Yönetmeliği 3 madde ile çene geriliği ve diş eksikliği konusundaki bütün soruları cevaplamış ve sınırlandırma getirmiştir. Yönetmelikteki ilgili 3 maddeyi hiç değiştirmeden, yorum yapmadan sizler ile paylaşıyoruz.

Eşkal belirleyici olmamak kaydıyla alt ve üst dişler arasında 6 mm ye kadar olan alt çene gerilikleri, (retrognatileri) 3 mm. ye kadar olan alt çene ilerilikleri (prognatileri) ve 6 mm den fazla olan, open-bite vakaları öğrenciliğe kabul edilmez. Ancak ortodontik tedaviye başlamış ve tedavisi devam edenler öğrenciliğe kabul edilir.”

Diş eksiklikleri sabit protezle rehabilite edilmiş olanlar öğrenciliğe kabul edilir. Dental implantuygulananlarda, implantın 8 mm den uzun kemik desteği olmalı ve mobilitesi olmamalıdır. Kapanış ve ark dizisi normal olan ön dişlerden birinin eksikliği kabul edilir.”

Eksiklikleri sabit protez ya da dental implant uygulaması ile rehabilite edilmemiş olgularda ise ön grup dışındaki 5 ten az diş eksiklikleri öğrenciliğe kabul edilir. 5 ve 5 ten fazla diş eksikleri kabul edilmez. Üçüncü büyük azı dişlerin yokluğu eksiklik olarak değerlendirilmez, Okluzyonda (Kapanış) ve fonksiyonda olmayan gömülü dişler ile tedavi edilmemiş mevcut diş kökleri eksik diş kabul edilir.”

 

Polislik Çene Geriliği ve Diş Eksikliği Şartları nelerdir?

Eşkal belirleyici olmamak kaydıyla alt ve üst dişler arasında 6 mm ye kadar olan alt çene gerilikleri, (retrognatileri) 3 mm. ye kadar olan alt çene ilerilikleri (prognatileri) ve 6 mm den fazla olan, open-bite vakaları öğrenciliğe kabul edilmez. Ancak ortodontik tedaviye başlamış ve tedavisi devam edenler öğrenciliğe kabul edilir.”

Yorumlar

  1. Kübra Avatar Kübra dedi ki:

    Lateral disimden biri eksik ama köpek dişim onu kptinca belli olmuyor eksik olduğu bu polisliğe engel mi