kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Polislik Göz Şartları 2023 Nelerdir?

Polislik Göz Şartları 2023 Nelerdir?

A+
A-

Polislik Göz Şartları 2023 Nelerdir? Polislik Göz Sorunu Sorunları Nelerdir? PMYO Göz Şartları Nelerdir? POMEM Göz Şartları Nelerdir? PAEM Göz Şartları Nelerdir?

Ülkemizde yüzbinlerce kişi polis olmak istemektedir. Fakat bu seçkin ve zorlu şartlara sahip meslekte çalışabilmek için adayların pek çok aşamadan başarı ile geçmeleri gerekmektedir. Bu aşamalardan bir tanesi de sağlık aşamasıdır. Polislik oldukça zor şartlar altında yürütülen zorlu bir meslektir. Bu nedenle bu meslekte çalışan kişilerin oldukça sağlıklı bireyler olmaları gerekmektedir. Adayların polis olmasını engelleyen nedenlerden bir tanesi göz sorunudur. Bu yazımızda tercihiniyap.net ailesi olarak polislik mesleği için adaylardan istenen göz şartlarını inceledik.

Polislik Mülakat Puanları Nasıl Hesaplanır?

PMYO Göz Şartları 2023 Nelerdir?

Polis Meslek Yüksek Okulunda okumak isteyen adayların göz kontrolü mülakat günü yapılmaktadır. Mülakat tarihinde yapılan göz muayenesi çok kapsamlı olmamakla beraber yalnızca adayların renk körü olup olmadığı incelenmektedir. Eğer aday renk körü ise ne yazık ki bir sonraki aşamaya geçemeden elenir. Eğer adaylar renk körü değillerse diğer aşamalara geçmeye hak kazanmaktadırlar. Adayların diğer sınavları, aşamaları başarı ile geçmeleri durumunda ise intibak eğitiminde adaylar tekrardan ayrıntılı olarak göz taramasına tabi tutulmaktadırlar. Ayrıntılı olarak yapılan bu göz taraması adayların herhangi bir görme sorunu olup olmadığını, gözlerin derecelerini incelemektedir. kamu haber

ÖNEMLİ HATIRLATMA: Ayrıntılı Göz Taramasında adayların gözlerinin 1 derecenin üzerinde olmaması gerekmektedir.

POMEM Göz Şartları PAEM Göz Şartları 2023 Nelerdir?

Polis Meslek Eğitim Merkezi ve Polis Amirleri Eğitim Merkezlerinde eğitim görmek isteyen adayların göz taramalarında istenilen derece PMYO’da istenilen dereceden farklıdır. POMEM ve PAEM göz taramalarında adaylardan istenilen göz derecelerinin 2 dereceden yüksek olmamasıdır. Eğer adayların göz dereceleri 2 derece üzerinde ise ne yazık ki polis olma ihtimalleri bulunmamaktadır. Fakat bilinmelidir ki teknolojinin gelişmesi ile tıbbi tedaviler oldukça gelişme göstermektedir. Göz dereceleri 2 ve üzerinde olan kişilerin lazer tedavisi yöntemi ile tedavi olarak polis olmaları mümkündür.

Lazer Tedavisi Olsam Polis Olabilir Miyim?

2338 1 0e6c5c79a8884aca4bf394a5fa1f21e7

Göz tansiyonu olanlar polisliğe engel mi?

Sürekli tedavi gereken glokom yani halk arasındaki adıyla göz tansiyonu rahatsızlığınız varsa başvuru kabul edilmemektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.