kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sağlık Bilimleri Fakültesi Atama Taban Puanları

Sağlık bilimleri fakültesi atama taban puanları kaçla kapandı, sağlık bilimleri fakültelerinde hangi bölümler okutuluyor gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Sağlık bilimleri fakültesi atama taban puanları kaçla kapandı, sağlık bilimleri fakültelerinde hangi bölümler okutuluyor, sağlık bilimleri fakültesi KPSS 2016/2 atama taban puanları, sağlık bilimleri fakültesi KPSS 2016/1 atama taban puanları nelerdir? gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

Sağlık bilimleri fakülteleri hemşire, diyetisyen,sosyal hizmet personeli, fizyoterapist vs. gibi sağlık alanında çalışacak bireyler yetiştiren fakültelerdir. Devlet hastaneleri, özel hastaneler,üniversite hastaneleri, sağlı kuruluşları bu fakültelerden mezun olan bireylerin çalışacakları alanlar arasında ilk akla gelenlerdir. Bunun yanı sıra farklı mesleklere de yönelebilirler.

Bu fakültelerden mezun olduktan sonra devlete girmek bölüm mezunları için daha cazip görünmektedir. Bunun yolu da Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) adı verilen ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen sınav ile mümkün olmaktadır.

KPSS ile alınan puan türleri arasında Genel Kültür ve Genel Yetenek kısmına girilerek alınan P3 puan türü sağlık bilimleri fakültelerinden mezun olan bireylerin yerleştirilmelerinde kullanılmaktadır.

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTELERİNDE HANGİ BÖLÜMLER OKUTULUYOR?

Sağlık bilimleri fakülteleri içinde okutulan bölümler üniversiteden üniversiteye farklılık gösterebilmektedir. Bu yüzden bizim vereceğimiz liste genel olarak sağlık bilimleri fakültelerinde okutulan bölümlerden oluşmaktadır. Bazı durumlarda bu listedeki bölümler farklı fakültelerde de okutulabilmektedir. Sağlık bilimleri fakültelerinde okutulan bölümlerin genel haline gelecek olursak; hemşirelik, ebelik, dil ve konuşma terapisi, sağlık yönetimi, sosyal hizmet, odyoloji, fizyoterapi ve rehabilitasyon, beslenme ve diyetetik, çocuk gelişimi sağlık bilimleri fakültelerinde okutulmaktadır. Bunlara ek ve istisnai bir durum olarak psikoloji bölümü bu fakültelerde okutulmasa da sağlık bilimleri alanına atanabilmektedir.

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ KPSS 2016/1 ATAMA TABAN PUANLARI

Söz konusu sağlık bilimleri olunca işler biraz farklılık göstermektedir. ÖSYM tarafından yapılan ve tüm bölüm mezunlarını kapsayan iki genel merkezi atama bulunmaktadır. Bunlardan 2016 yılı içerisinde yapılan ilki 2016/1 diğeri de 2016/2 yerleştirmeleridir. İki yılda bir yerleştirme puanı elde etmek amacıyla yapılan genel kültür ve genel yetenek sınavından alınan puanlar iki yıl geçerlidir, bu durumda da 2016/1 2016’nın ilk tercihi olarak görünse de 2014 yılında alınan puanla yapılan son tercih olarak görünmektedir. Bu durumda puanların oynamasına neden olmaktadır.

Sağlık bilimlerindeki farklı duruma gelecek olursak öğretmenlik atamaları gibi merkezi atama dışında sağlık ile ilgili alanlara 2016/4, 2017/5 gibi atamalar yapılabilmektedir. Bu yüzden biz burada hazırlayacağımız listeye en genel sağlık bilimleri bölümlerini koymuyoruz. En son yapılan sağlık merkezi atamaları olan 2017/5 içinde yer alan atama taban puanlarına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

2016/1 içerisinde yer alan sağlık bilimlerifakültelerinden bazılarının atama taban puanları ise şu şekildedir.

·        Çocuk Gelişimi 70.664 atama taban puanda kalmıştır.

·        Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon 80.301 atama taban puanda kalmıştır.

·        Psikoloji 75.912 atama taban puanda kalmıştır.

·        Hemşire 67.372 atama taban puanda kalmıştır.

·        Odyoloji 65.231 atama taban puanda kalmıştır.

·        Beslenme ve Diyetetik 81.227 atama taban puanda kalmıştır.

·        Ebelik 64.140 atama taban puanda kalmıştır.

·        Sosyal Hizmet 77.342 atama taban puanda kalmıştır.

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ KPSS 2016/2 ATAMA TABAN PUANLARI

2016 puanı ile yapılan ilk yerleştirme olan 2016/2 KPSS atama taban puanları ise sağlık bilimleri fakültesi bölümleri için şu şekilde olmuştur.

·        Çocuk Gelişimi 78.881 atama taban puanda kalmıştır.

·        Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon 90.597 atama taban puanda kalmıştır.

·        Psikoloji 84.764 atama taban puanda kalmıştır.

·        Hemşire 77.907 atama taban puanda kalmıştır.

·        Odyoloji 84.068 atama taban puanda kalmıştır.

·        Beslenme ve Diyetetik 89.816 atama taban puanda kalmıştır.

·        Sosyal Hizmet 86.790 atama taban puanda kalmıştır.

* Bu puanlar doğrudan bölüm mezunlarının atama taban puanlarıdır, ayrıca herhangi bir lisans mezunu olmak şartı arayan kadrolar da bulunmaktadır. Dileyen adaylar bu kadroların diğer şartlarını da sağlıyorsa başvuru yapabilir.

Genel olarak KPSS’nin bir yıl içindeki en temel merkezi atamalarının sağlık bilimleri fakülteleri için olan taban puanları bu şekildedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.