kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sağlık Raporu Nasıl Alınır? Ne Kadar Geçerlidir?

Sağlık Raporu Nasıl Alınır? Ne Kadar Geçerlidir?

A+
A-

Sağlık Raporu Nedir? Sağlık Raporu Nasıl Alınır? Sağlık Raporu Nereden Alınır? Sağlık Raporu Ücreti Ne Kadardır? Sağlık Raporu Ücretleri Ne Kadardır? Sağlık Raporu Alma… Sağlık Raporu Hakkında Her Şeyi Sizin İçin Derledik…

Sağlık Raporu birbirinden farklı amaçlar için alınabilen ve pek çok farklı türü olan bir rapor çeşididir. Sağlık Raporu almadan önce hangi amaçla, neden sağlık raporu alacağınızdan emin olmanız gerekmektedir. Spor, av tezkeresi, evlat edinme, okul, ehliyet veya hac ziyareti vb. amaçlar ile sağlık raporu alınabilmektedir. Ayrıca bilinmelidir ki bazı sağlık raporları ücretli iken bazı sağlık raporları ücretsizdir.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu uyarınca 1 Ocak 2013 senesinden itibari ile çalışmak isteyen bir kişinin işe giriş aşamasında sağlık raporu alması zorunlu hale getirildi. Çalışmak isteyen biri işe girerken veya ehliyet almak isteyen biri ehliyetini almadan önce sağlık raporu almak zorundadır. Bu gibi zorunluluklarda bu belgenin önemini arttırıyor.

Okul İçin Sağlık Raporu Nedir? Nereden ve Nasıl Alınır?

Sağlık raporu almak isteyen biri bağlı bulunduğu Aile Hekimliğine giderek ücretsiz olarak sağlık raporu alabilir. Aile Hekimlikleri dışında alınacak sağlık raporları ise Sağlık Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlardan bir miktar ücret karşılığında alınabilir.

1948 1 bbc67f75dd6df2f8dfed142cbaa5bb4f

Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Sağlık Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlardan, hastanelerden, aile hekimliklerinden sağlık raporu alınabilmektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen sağlık kuruluşlarından sağlık raporu alabilmek için muayene ücreti ödeyerek sağlık raporu alınabilmektedir. Bağlı bulunduğunuz Aile Hekimliğine giderek aile hekiminizden de sağlık raporu alabilirsiniz. Ayrıca belirtilmelidir ki aile hekiminden sağlık raporu almak istediğinizde aile hekimi sizi bazı durumlarda sağlık kuruluşlarına yönlendirebilmektedir. Bu durumun sebebi ise uygundur imzası almanızı gerektiren durumlardır. Ayrıca özel hastane ve özel polikinliklerden de sağlık raporu alınabilmektedir.
Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Sağlık raporu pek çok farklı sağlık kurumu ve kuruluşlarından alınabilmektedir. Devlet Hastanelerinden, Aile Hekimliklerinden, Askeri Hastanelerden, Özel Hastanelerden sağlık raporu alınabilir. Fakat yukarıda bahsedildiği gibi sağlık raporunun pek çok farklı türü vardır. Bu yüzden bilinmelidir ki her sağlık raporunu aynı sağlık kuruluşundan almanız mümkün değildir. Örneğin askerlik işlemleriniz nedeni ile sağlık raporu alacağınız zaman kolaylık ile aile hekiminize başvurarak sağlık raporu alabilirsiniz. Fakat işe girmek istediğinizde öncelikle iş yeri hekiminize başvurmanız gerekmektedir. Bu gibi nedenlerden dolayı hangi sağlık raporunu alacağınıza bağlı olarak sağlık raporunuzu nereden temin edeceğinizi bilmeniz gerekmektedir

Öğretmenlik İçin Sağlık Raporu Nedir? Nasıl ve Nereden Alınır?

Sağlık Raporu Ücreti Ücretleri Ne Kadar?

Sağlık raporları farklı amaçlarla alınılabilir. Bu yüzden birbirinden farklı sağlık raporu türleri vardır. Ayrıca bazı sağlık raporları ücret ödenerek alınabilirken bazı sağlık raporları ücretsiz olarak alınabilmektedir. Ücret ödenerek alınan ücretli sağlık raporlarında ise ödenecek ücret değişebilmektedir. Örneğin devlet hastanelerinden alınan sağlık raporları için muayene ücreti ödenmektedir. Bu ücret 50 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Eğitim Araştırma Hastanelerinden sağlık raporu almak için 50 ila 100 Türk Lirası arasında hekim ücreti ödemeniz gerekmektedir. Devlet Hastanelerinde sağlık kuruluna gözüküp onay almanız gerekebilir. Bu durumda 200 Türk Lirası civarında ücret ödemeniz gerekmektedir. Eğitim Araştırma Hastanelerinde, Üniversite Hastanelerinde ise ödemeniz gereken ücret 300 Türk Lirasına kadar artış gösterebilmektedir. Özel Hastanelerde ise fiyatlar, ücretler oldukça farklılık gösterebilmektedir. Özel Hastanelerinden bazılarında bu ücretler oldukça yüksekken bazı özel hastanelerde ise oldukça düşük miktarlarda ücret ödemeniz gerekmektedir. Tekrar belirtmekte fayda var. Aile Hekimliklerinde sağlık raporları ücretsiz olarak verilmektedir. kamu haber

Sağlık raporu kaç günde yenilenir?

Engelli raporu yenileme işlemlerine başladığınız başvuru tarihinden en geç 30 gün içerisinde rapor yenileme işlemi tamamlanır.

Yorumlar

  1. Ayduran Pendaz Avatar Ayduran Pendaz dedi ki:

    70 yaşı üzeri olduğundan

  2. Ayduran Pendaz Avatar Ayduran Pendaz dedi ki:

    70 yaşı üzeri olduğundan

  3. Ayduran Pendaz Avatar Ayduran Pendaz dedi ki:

    70 yaşı üzeri olduğundan