kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sevk Başlangıç Tarihi ve Bitiş Tarihi Nedir? Ne Demek?

Türkiye'de yaklaşık 700 bin kişi bedelli askerlik başvurusu yaptı. Askere gidecek binlerce kişi ve aileleri ise bedelli askerlikle ilgili araştırma yapmaya başladı. Peki sevk başlangıç tarihi ve bitiş tarihi nedir? Ne demek? Bedelli askerlikte yol izni nedir? Nasıl hesaplanır? Askerlikten düşer mi? Celp dönemi nedir? Bedelli askerlikte ne yaptırıyorlar? İşte bedelli askerlikle ilgili tüm merak edilenler..

A+
A-

Bedelli askerlik Türkiye’de milyonlarca kişinin yüzünü güldürdü. Ancak pek çok kişi de bedelli askerlik uygulamasını doğru bulmadı. Bedelli askerlik konusu Türkiye’nin gündemine oturdu. 2018 yılında açılan bedelli askerlik uygulamasına yaklaşık 700 bin kişi başvuru yaptı. 24 Kasım 2018 tarihi ile 7 Şubat 2020 tarihleri arasında toplam 37 celp dönemi gerçekleşecek. 92 birlikte icra edilecek bedelli askerlik uygulamasından yaklaşık 700 bin vatandaş faydalanacak. Başvuruların tamamlanmasıyla ardı ardına celp dönemleri ilan edildi. Binlerce kişinin sevk başlangıç tarihi ve sevk bitiş tarihi belli oldu. Bedelli askerlikte 4. Celp dönemi de geride kaldı. Bedelli askerlikle ilgili olarak celp ve sevk tarihleri ardı ardına www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden hizmet veren e-Devlet sisteminden açıklandı. Binlerce kişinin heyecanlı bekleyişi son buldu.

Bedelli askerlik sevk başlangıç tarihi ve sevk bitiş tarihinin açıklanmasıyla binlerce kişiyi merak sardı. Askerlikten uzak pek çok kişi askerlikle ilgili terimleri araştırmaya başladı. Özellikle de “sevk başlangıç tarihi ve bitiş tarihi nedir?” sorusu en çok sorulan sorulardan biri oldu. Peki sevk başlangıç tarihi ve sevk bitiş tarihi nedir? Sevk başlangıç tarihi ne demek? Sevk bitiş tarihi ne demek? Celp dönemi nedir? Bedelli askerlikte ne yaptırıyorlar? Bedelli askerlik tarihleri ne zaman? Bedelli askerlikte yol izni nedir? Yol izni nasıl hesaplanır? Yol izni askerlik süresinden düşer mi? İşte bedelli askerlik ile ilgili tüm merak edilenler..

Sevk Başlangıç Tarihi ve Bitiş Tarihi Nedir?

Bedelli askerlik celp dönemlerinin açıklanmaya başlamasıyla birlikte binlerce kişiyi büyük bir heyecan sardı. Pek çok kişi bedelli askerlikle ilgili konuları araştırmaya başladı. Özellikle de “sevk başlangıç tarihi ve bitiş tarihi nedir?” sorusu en çok merak edilen soru oldu. Sevk başlangıç tarihi ve bitiş tarihi celp dönemi belli olan kişilerle ilgilidir. Bedelli askerlik başvurusu yapan kişilerin düzenlenen belgelerde sevk başlangıç tarihi ve bitiş tarihi yer almaktadır. “Sevk başlangıç tarihi ne demek?” ve “Sevk bitiş tarihi ne demek?” sorularına verilecek cevaplar askere gidecek olan kişi için kritik öneme sahiptir.

Sevk başlangıç tarihi askere gidecek olan kişinin birliğine teslim olması için verilen sürenin dolacağı tarihtir. Yani sevk başlangıç tarihinde yazan tarihe kadar askerlik görevini yerine getireceğiniz birliğe teslim olmanız gerekmektedir. Sevk başlangıç tarihi askere gidecek olan kişinin askerliğe başlayacağı günü temsil etmektedir. Sevk bitiş tarihi ise askerlik görevinizi tamamlayacağınız günü işaret etmektedir.

Askere gidecek olan kişilerin evraklarında “muhtemel sevk tarihi” yazabilmektedir. Muhtemel sevk tarihi askere gidecek olan kişi için net bir tarih olmadığını ancak askerlik için hazır olması gerektiğini ifade etmektedir. Muhtemel sevk tarihi genellikle askerlik belgelerinde eksik olan kişilerin evraklarında yazar. Bu nedenle bu kişilerin evrak ve belgelerini kontrol etmeleri gerekmektedir. GÜNDEM

Muhtemel Sevk Tarihi Nedir?

Muhtemel sevk tarihi kişinin askerlik belgelerinde bir eksiklik veya sorun olduğunu gösterir. Peki hangi durumlarda muhtemel sevk tarihi gelir? Muhtemel sevk tarihi kişinin belgesinin eksik olması durumunda gelebilir. Ayrıca tecilini yeni kaldırmış kişilerde sık sık görülür. Muhtemel sevk tarihi celp dönemini kaçıran kişiler için gelebilir ve erken dönemde askere gitmek isteyen kişilerde görülebilir. “Muhtemel sevk tarihi ne demek?” sorusuna verilebilecek birkaç cevap daha vardır. Muhtemel sevk tarihi yazan kişilerin askere gitme ihtimali yarı yarıyadır. Bu süre içinde ülkenin asker ihtiyacı olursa askere alınma ihtimaliniz de artar.

Bedelliler Hangi Tarihte Birliklere Teslim Olur?

Askere gidecek olan kişinin sevk başlangıç tarihi kişinin askerliğe başlayacağı gündür. Sevk tarihinizde yazan tarihe kadar birliklerinize teslim olmanız gerekmektedir. Eğer sevk başlangıç tarihine kadar birliğe teslim olmazsanız hakkında tutanak tutulur. Birliğinize teslim olmadığınız gün askerlik sürenize eklenir ve o süreye göre askerliğiniz geç tamamlanır. ”Sevk başlangıç tarihinde teslim olmazsam ne olur?” sorusu sık sorulan bir sorudur. Bu durumda asker kaçağı durumuna düşersiniz.

Sevk Bitiş Tarihi Mi? Askere Katılacağı Tarih Mi?

Çok sık görülmese de askere gidecek olan kişilerin askerlik belgesinde sevk bitiş tarihi ve askere katılacağı tarih ayrıca belirtilmiştir. Bu durumda pek çok kişi “Sevk bitiş tarihi mi? Askere katılacağı tarih mi?” sorusuna cevap aramaktadır. Bu durumu yaşayan kişilerin askere katılacağı tarihi esas alması gerekmektedir. Yani katılacağı tarih kısmında yazan tarihe göre birliğe teslim olunması gerekmektedir.

6068 1 ad80cbfedf356d037c42e67d0df95abd

Bedelli Askerlik Yol İzni Nedir?

Bedelli askerlikten 650 binin üzerinde kişi faydalandı. Celp dönemlerine göre binlerce kişi askerlik görevini tamamlamak için askerlik yapacakları bölgeye gidecek. Askere gidecek binlerce kişi pek çok konu hakkında araştırma yapmaktadır. Bu konuların başında da “yol izni” konusu gelmektedir. Peki yol izni nedir? Askerlikte yol izni nedir? Bedelli askerlikte yol izni nedir? Ne demek?

Askerlikte birliklerine giden veya izin alıp memleketlerine ya da hastaneye giden askerlere mesafeye göre yol izni verilmektedir. Buradaki kritik unsur mesafedir. Yani askerin seyahat edeceği iki nokta arasındaki mesafeye göre yol izni verilmektedir. Yol izni alan askerler için şafak atmaya yani askerlik süresi işlemeye devam eder.

Yol İzni Nasıl Hesaplanır?

Bedelli askerlikte yol izni konusu pek çok kişi için hala muamma. Askere gidecek binlerce kişi yol izninden faydalanıp faydalanmayacağını merak ediyor.  Askere gidecek binlerce kişi “yol izni nasıl hesaplanır?” “Bedelli askerlikte yol izni nasıl hesaplanır?” “Yol izni kaç gün?” sorularına cevap arıyor. www.tercihiniyap.net ailesi olarak bu sorulara sizin için cevap aradık.

Yol izni hesaplamada iki nokta arasındaki mesafenin kritik unsur olduğunu vurgulamıştık. Buna göre askerin gideceği iki nokta arasındaki uzaklık 800 kilometreden daha az ise 1 gün yol izni verilir. 800 kilometre ile 1600 kilometre arasında mesafe varsa 2 gün yol izni verilmektedir. Askerin gideceği mesafe 1600 kilometreden fazla ise 3 gün yol izni verilmektedir.

Yol İzni Askerlik Süresinden Düşer Mi?

Askere gidecek olan veya askerde olan pek çok kişi “yol izni askerlikten düşer mi?” sorusunu sormaktadır. Bu sorunun cevabı “evet” olacaktır. Bedelli askerlik süresi 21 gündür. Ve yol izni 21 günlük askerlik süresinden düşecektir.

Bedelli Askerlik Yoklama İşlemi Yapma

Bedelli askerlikle ilgili yoklama işlemi yapmak için yapılması gereken bazı işlemler bulunmaktadır. Bedelli askerlik yoklama işlemi yapmak için www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden hizmet veren e-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Ardından da arama butonuna “Asal Yoklama Başvurusu” yazarak yoklama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Celp Dönemi Nedir?

Bedelli askerlikten faydalanan veya faydalanamayan pek çok kişi askerlikle ilgili terimler hakkında araştırma yapmaktadır. Özellikle de “celp dönemi” tabirinin ne anlama geldiği pek bilinmemektedir. Peki “celp dönemi nedir?” Celp dönemi, askerlik çağı gelmiş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan erkekleri ilgilendirir. Erkek vatandaşların askere alınacakları dönemi veya zamanı gösteren çizelgeye “celp dönemi” denir. Celp dönemi kişinin nüfusa bağlı olduğu il ve ilçelerdeki askerlik şubeleri tarafından oluşturulur. Vatandaşlar e-Devlet üzerinden veya askerlik şubesine giderek celp dönemleriyle ilgili bilgi alabilir.

Bedelli Askerlikte Ne Yaptırıyorlar?

Bedelli askerlikten faydalanan binlerce kişi farklı tarihlerde silah altına alınacak. Normalde askerlik süresi içerisinde askere alınan her kişiye temel eğitim verilmektedir. Normalde temel eğitimlerin süresi 28 gün olarak belirlenmiştir. Ancak bedelli askerlik süresi 21 gün olarak belirlendi. Bu nedenle pek çok kişi “bedelli askerlikte ne yaptırıyorlar?” veya“ bedelli askerlikte ne yapacağım?” sorularına cevap aramaktadır. Süre oldukça kısa olduğu için pek çok kişi ne yapacağını bilememektedir. Bedelli askerlikte, askere alınan her kişiye verilen temel askerlik eğitimi verilecek. Peki temel askerlik eğitimi nedir? Askerlikte temel eğitim yat-kalk eğitiminden, spor eğitiminden, yürüyüş ve koşu eğitiminden, atış ve silah eğitiminden ve rütbe eğitiminden oluşmaktadır. Yani bedelli askerlikten faydalanan kişiler bu eğitimleri alacaktır. Askerlik süresi olan 21 günlük süre nispeten daha kısa olduğu için temel eğitimler hızlandırılmış olarak verilecektir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

  1. komandokomando Avatar komandokomando dedi ki:

    sevk başlangıç tarihi ve bitiş tarihi hangi belgede yazıyor?

  2. komandokomando Avatar komandokomando dedi ki:

    sevk başlangıç tarihi ve bitiş tarihi hangi belgede yazıyor?

  3. komandokomando Avatar komandokomando dedi ki:

    sevk başlangıç tarihi ve bitiş tarihi hangi belgede yazıyor?