kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

SGK Ayrıntılı Hizmet Dökümü Nedir? Nasıl ve Nereden Alınır?

SGK Ayrıntılı Hizmet Dökümü Nedir? Nasıl ve Nereden Alınır? SGK Ayrıntılı Hizmet Dökümü Nedir? Ne Demek? SGK Ayrıntılı Hizmet Dökümü Ne İşe Yarar? SGK Ayrıntılı Hizmet Dökümü Ücretli Mi? Bedava Mı?

A+
A-

Türkiye’de en fazla vatandaşa hizmet veren kurumların başında Sosyal Güvenlik Kurumu gelmektedir. Devlet çalışanları, memurlar, özel sektör çalışanları, işçiler, işsizler, ev hanımları, çocuklar, emekliler SGK’dan hizmet alırlar veya almak için başvuru yaparlar. Kurumdan en çok alınan hizmet ise SGK Ayrıntılı Hizmet Dökümüdür. Peki SGK Ayıntılı Hizmet Dökümü nedir? Nasıl ve nereden alınır?

SGK İfadeye Davet Nedir? İfadeye Çağrıldım Gitmezsem Cezası Nedir?

SGK Ayrıntılı Hizmet Dökümü Nedir?

Bu döküm SGK’ya bağlı vatandaşların alabileceği bir belgedir. Belge ile vatandaşların sigorta ve prim bilgileri ortaya konur. SGK hizmet dökümü belgesi 4A, 4B, 4C olarak üçe ayrılır. Hizmet dökümünde temel sigorta bilgileriniz, ilk defa sigortalı işe girdiğiniz tarih ve işten ayrıldığınız tarih, sigortalı olarak kaç gün çalıştığınız, hangi aylarda ne kadar prim yattığı, hangi şirkette hangi pozisyonda çalıştığınız gibi kritik bilgiler yer alır. Kamu Haber

SGK Ayrıntılı Hizmet Dökümü Nasıl ve Nereden Alınır?

Farklı nedenler ve amaçlar için SGK ayrıntılı hizmet dökümü almak isteyen binlerce kişi bulunmaktadır. Bu belgeyi almak için birden fazla yola başvuru yapılabilir. İlk yol tüm kamu hizmetlerini içerisinde barındıran e-Devlet kapısıdır. www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden girilen e-Devlet sistemine şifre ve T.C. kimlik numaranızla girmeniz yeterlidir. Daha sonra arama motoruna SGK yazarak verilen hizmetler içerisinden hizmet dökümü seçeneğine tıklayabilirsiniz. e-Devlet şifreniz yoksa PTT’den şifre temin edebilirsiniz. Ayrıca SGK il müdürlüklerine giderek hizmet dökümü almak istediğini söyleyerek elle başvuru yapabilirsiniz.

SGK Ayrıntılı Hizmet Dökümü Ne İşe Yarar?

Vatandaşların en çok faydalandığı bu hizmetin ne işe yaradığı, bu belgenin nerelerde kullanıldığı merak edilir. Hizmet dökümü ile vatandaşlar borç sorgulayabilir, emekli olacağı tarihi öğrenebilir, emekliliğe ne kadar kaldığını hesaplayabilir, emekli maaşını sorgulayabilir, maaş hesaplayabilir, kıdem tazminatı ve ikramiyesini hesaplayabilir. Bu belge vize alırken, mahkemelerde, iş yeri ile sorun yaşandığında, hesaplama yapılırken, devlet kurumlarında, işe girerken kullanılmaktadır.

SGK Ayrıntılı Hizmet Dökümü Ücretli Mi? Bedava Mı?

İşe girişlerde, özel ve kamu kurumlarında, sigorta işlemlerinde, emeklilik işlemlerinde, maaş ve tazminat hesaplamalarında gerekli olan bu belge oldukça önemlidir. Bu kadar önemli bir belgenin ücretli olacağı düşünülmektedir. Ancak bu hatalı bir bilgidir. SGK ayrıntılı hizmet dökümü almak için hiçbir ücret ödenmesi gerekmez. Yani hizmetten bedava faydalanılır.

SGK Denetimleri Nasıl Yapılır? Nelere Bakılır? Ne Kadar Sürer.

Ayrıntılı hizmet dökümü nedir?

SGK Hizmet Dökümü, sigortalı çalışanın prim bilgilerinin ayrıntılı bir şekilde yer aldığı belgedir. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.