kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

SGK Memur Maaşları 2023

SGK memur maaşları 2017 yılı için ne kadardır? Sosyal Güvenlik Kurumunda çalışan bir memur ne kadar maaş alır? 2017 yılının ikinci yarısı itibariyle SGK memur maaşları ne kadardır? SGK bünyesinde yer alan personel kadroları nelerdir? SGK’da çalışan icra memuru ne kadar maaş alır? Sosyal Güvenlik Kurumu memur maaşları hakkındaki yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

A+
A-

Sosyal Güvenlik Kurumu son yıllarda memur,denetmen, uzman ve müfettiş istihdamı konusunda en fazla personel alan kamu kurumlarından bir tanesi. SGK gerek 2022/1 gerekse de 2022/2 merkezi yerleştirme ile atama yapılan kurumlar içerisinde en fazla alımı gerçekleştiren kurum olarak ön plana çıkıyor. İİBF ve SBF mezunlarına istihdam etme konusunda en büyük katkıyı sağlayan kurumun memurlarına verdiği maaş en çok merak edilen konuların başında gelmektedir. Bu nedenle bizde tercihiniyap olarak ” SGK memur maaşları 2023 ” başlıklı yazımızı sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Düz Memurken A Grubu Kadroya Geçiş Olur Mu?

SGK Bünyesinde Yer Alan Personel Kadroları

Sosyal Güvenlik Kurumu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ilgili kuruluşu olarak Türkiye’de her il ve ilçede faaliyet gösteren bir kamu kurumudur. 16 Mayıs 2006 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ile Bağkur, SSK ve Emekli Sandığı kurumlarının devredilmesi üzerine kurulmuştur. Genel kurul, yönetim kurulu ve başkanlık olmak üzere üç ana organı bulunan kurumun  bünyesinde  yaklaşık 30.000 personel çalışmaktadır. SGK’nın temel amacı: Sosyal sigortacılık ilkelerine dayalı, etkin, adil, kolay, hızlı erişilebilir ve malî açıdan sürdürülebilir, çağdaş standartlarda sosyal güvenlik sisteminin yürütümünü sağlamaktır. Kurum bu amacı yerine getirebilmek amacıyla, bir çok unvanda personel istihdamı gerçekleştirmiştir.  İstihdam konusunda en çok önemsenen ” SGK bünyesinde yer alan personel kadroları ” aşağıda yer almaktadır:

  • SGK memuru
  • SGK icra memuru
  • SGK veri hazırlama ve kontrol işletmeni
  • SGK denetmenleri
  • SGK uzmanları
  • SGK müfettişleri

SGK Memur Maaşları 2023

Son olarak bünyesinde on binlerce kişiyi barındıran Sosyal Güvenlik Kurumu memur maşlarının 2023 yılında ne kadar olduğuna bakalım. 2023 yılının ikinci altı ayında memurlar için uygulanacak maaş zammı da ekleyerek, 2023/1 merkezi yerleştirme sonucunda SGK’ya atanacak olan arkadaşlarımıza güncel maaşların da bilgisini vermiş olalım. Memurlarda da bir yıl içerisinde aylar ilerledikçe ellerine geçen gelirin artması sonucu gelir vergisi dilimlerinde değişikler olur. Bu durum memurların maaşlarında düşmelere sebep olur. Bu nedenle memur maaşlarını yazarken ortalama aylık maaşlar üzerinde durulacaktır.

SGK Denetmen Yardımcılığı 11. Dönem Alımı Kaç Puanla Kapattı?

SGK MEMUR maaşı 2023 yılının ilk 6 ayı için net maaş: Yaklaşık 11 bin 848 lira

SGK VHKİ maaşı 2023 yılının ilk 6 ayı için net maaş: Yaklaşık 15.855,84 TL

SGK İCRA MEMURU maaşı 2023 yılının ilk 6 ayı için net maaş: Yaklaşık 11.310 TL. 

SGK DENETMEN YARDIMCISI maaşı 2023 yılının ilk 6 ayı için net maaş: Yaklaşık 6.820 TL. 

SGK UZMAN YARDIMCISI maaşı 2023 yılının ilk 6 ayı için net maaş: Yaklaşık 16,800 TL.

SGK MÜFETTİŞ YARDIMCISI maaşı 2023 yılının ilk 6 ayı için net maaş: Yaklaşık 21.520 TL. 

 

SGK MEMUR maaşı ne kadar?

SGK MEMUR maaşı 2023 yılının ilk 6 ayı için net maaş: Yaklaşık 11 bin 848 lira

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.