kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sigara İçmenin Cezası 2019 Ne Kadar?

Sigara içmenin cezası 2019 ne kadar? Sigara içmenin cezası kaç TL? Sigara içmenin cezası var mı? Sigara içmenin cezası nereye ödenir 2019? Sigara içmenin cezası nasıl ödenir? Sigara içmenin cezasına nasıl itiraz edilir? Sigara içmenin cezası ödenmezse ne olur?

A+
A-

Günümüzde “bağımlılık” tüm dünyanın ortak sorunudur. Özellikle de tütün bağımlılığından pek çok kişi şikayetçidir. Sigara içmek son derece zararlıdır. Sigara hem içen kişiye hem de çevredeki “pasif içicilere” zarar verir. Sigara içmek halk sağlığı ve toplum sağlığı sorunudur. Sigara içmek ve sigara dumanını solumak ruhsal, psikolojik, duygusal, fiziksel bağımlılık oluşturur. Sigara tütünü içerisinde 5 bine yakın zararlı kimyasal madde bulunmaktadır. Yüksek zehir içeren sigaraya karşı devletler artık önlem almaya başlamıştır. Özellikle Türkiye’de son yıllarda sigaraya karşı savaş açılmıştır. Toplum sağlığını korumak için yürütülen uygulamalar başarılı olmuştur.  GÜNDEM

Türkiye’de yakın geçmişte tüm toplu yaşam alanlarında sigara içmek serbestti. Otobüslerde, trenlerde, sinemalarda, kapalı alanlarda sigara içilebiliyordu. Oysa şimdi toplu taşıma alanlarında, toplu yaşam alanlarında sigara içmek yasaklandı. Dumansız hava sahası uygulaması ile sigara içmeyenlerin hakları korunmuş oldu. Üstelik uygulanan cezalarla birlikte sigara içenlerin kurallara uyması sağlandı. Peki Sigara içmenin cezası 2019 ne kadar? Sigara içmenin cezası kaç TL? Sigara içmenin cezası var mı? Sigara içmenin cezası nereye ödenir 2019? Sigara içmenin cezası nasıl ödenir? Sigara içmenin cezasına nasıl itiraz edilir? Sigara içmenin cezası ödenmezse ne olur?

Sigara İçme Yasağı ve Cezası 2019

Toplu taşıma araçlarında, okul, üniversite önlerinde, ibadethane, cami, kilise, mescit vb. içlerinde, bahçelerinde sigara içmek yasaktır. Hastanelerde, sağlık merkezlerinde, kapalı alanlarda, ofislerde, devlet dairelerinde, çocuk parklarında, fabrikalarda, arabalarda, otobüslerde, trenlerde, uçaklarda sigara içmek yasaktır. Toplu yaşam alanlarında sigara içme yasağı bir süredir uygulanmaktadır. Sigara içme yasağı yapılan zamlarla birlikte oldukça caydırıcı olmuştur. Peki sigara içme yasağı nedir? Sigara içme yasağı 2019 ne kadar? Sigara içmenin cezası kaç TL? Sigara içmenin cezası var mı? Sigara içmenin cezası nereye ödenir 2019? Sigara içmenin cezası nasıl ödenir? Sigara içmenin cezasına nasıl itiraz edilir? Sigara içmenin cezası ödenmezse ne olur?

Kapalı Alanlarda Sigara İçmenin Cezası 2019

Sigarayla mücadele kapsamında 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle sigara içme cezaları artırıldı. Kapalı ortamda sigara içmenin cezası da artış gösterdi. Artırılan ceza miktarları 2019 yılında da geçerli olacak. Sigara, sigara benzeri sakız ve şeker üretenler 2019 yılında 149 bin lira ceza ödeyecek. Televizyonda ve internette elektronik ortamda sigara satışı yapanlara 183 bin lira ceza kesilecek. 

Sigara içen pek çok kişi kapalı ortamda sigara içmenin cezasını merak ediyor. “Kapalı ortamda sigara içmenin cezası 2019 ne kadar?” sorusu en çok sorulan sorular arasında. Kapalı alanda sigara içmenin cezası 2019 yılında 109 Türk Lirası olarak belirlendi. Ayrıca sigara içilmesine izin verilen alanlar için havalandırma sistemi kurulması zorunlu hale getirildi. Ayrıca bu bölümlere 18 yaşından küçük reşit olmayan kişilerin girmesi yasaklandı. Kurallara uymayan ve yerine getirmeyen kişilere 1486 Türk Lirası ile 7453 Türk Lirası arasında ceza kesilecek.

Sigara Cezaları 2019 Ne Kadar?

2019 yılında sigara içme cezalarının ne kadar olduğu merak konusu. Pek çok kişi 2019 yılında uygulanacak sigara cezalarını araştırıyor. İşte sigara cezaları 2019…

Sigara ile ilgili uyarı yazısı asmama cezası 1833 Türk Lirası olarak belirlendi.

 Kapalı alanlarda sigara içmenin cezası 109 Türk Lirası olarak belirlendi.

Tütün firması reklamı bulunan kıyafet ve takı taşıyanlara 109 Türk Lirası ceza kesilecek.

İçilen sigaraların, izmaritlerin, sigara paketlerinin, tütün paketlerinin ve sigara ağızlığını çevreye atma cezası 65 Türk Lirası olarak uygulanmaktadır.

Yasak olmasına rağmen yasaklı alanlarda sigara içilmesine izin veren işletmelere 1486 TL ile 7453 TL arasında ceza kesilmektedir.

Televizyonlarda, internet ortamında ve elektronik ortamda sigara satmanın cezası 36 bin 758 ile 183 bin 817 TL arasındadır.

Sağlık, eğitim, kültür alanlarında faaliyet gösteren kurum kuruluşlarda sigara satışı yapmanın cezası 1486 Türk Lirasıdır.

Sigara, tütün ve araç gereçlerinin pazarlamasında ve satışında 18 yaşından küçükleri istihdam eden şirketlere 1833 TL ceza uygulanmaktadır.

Sigara ve tütün ürünlerini belirlenen usulden farklı olarak adet ve tek tek satmanın cezası 1833 TL ile 18 bin 377 TL arasındadır.

Yönetmelikte belirlenenin aksine dışarıdan görünecek şekilde sigara satışı yapılan işletmelere 55 bin 142 TL ceza kesilecektir.

Sigara ve tütün ürünlerinin satışı izinle mümkün olmaktadır. Satış izin belgesi olmayan işletmelerin sigara satması durumunda 9 bin 186 TL ile 91 bin 907 TL arasında ceza uygulanacaktır.

İşletmeler sigara ve tütün ürünlerini 18 yaşından büyüklere satmalıdır. 18 yaşından küçük yani reşit olmayan kişilere sigara satmanın cezası çok ağırdır. Bu satışı yapan kişiler 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalır.

Sigara İçme Cezası Nereye Ödenir 2019?

Sigara satışı, kullanımı ve kurallara aykırı davranmanın cezası büyük ölçüde para cezası olarak uygulanmaktadır. Sigara ve tütün satışı ve kullanımıyla ilgili olarak ceza yiyen kişiler cezaları nereye ödeyeceğini merak etmektedir. “Sigara içmenin cezası nereye ödenir 2019?” sorusuna verilebilecek cevapları www.tercihiniyap.net ailesi olarak araştırdık. Sigarayla ilgili cezaları mal müdürlüklerine, vergi dairelerine, kaymakamlıklara ödeyebilirsiniz.

Sigara İçme Cezası Nasıl Ödenir 2019?

Kapalı ortamlarda sigara içtiniz ve size ceza kesildi. Yasaklı alanda sigara kullanımına izin verdiniz ve hakkınızda işlem uygulandı. Bu noktada sigara cezası 2019 nereye ve nasıl ödenir? Pek çok kişi sigara içme cezası ve sigara cezasını nasıl ödeyeceğini merak etmektedir. Hakkınızda ceza uygulandıktan sonra en yakındaki mal müdürlüklerine, vergi dairelerine giderek cezanızı elden ödeyebilirsiniz.

Sigara İçme Cezasına Nasıl İtiraz Edilir 2019?

Sigara ve tütün kullanımı nedeniyle ceza yediniz. Cezanın haksız olduğunu ve kurallara uyduğunu düşünüyorsunuz. ve cezaya itiraz etmek istiyorsunuz. İşte bu noktada “sigara içme cezasına nasıl itiraz edilir?” “sigara cezasına nasıl itiraz edilir?” soruları öne çıkar. Sigara cezasına itiraz etmek isteyen kişilerin bir dilekçe yazması ve Sulh Ceza Hakimliğine başvuru yapması gerekmektedir. Her vatandaşın itiraz etme hakkı vardır. Sigarayla ilgili ceza yediğiniz günden itibaren 15 gün içinde itiraz etmeniz gerekmektedir. Ceza makbuzunun örneğini, olayla ilgili bilgileri ve itiraz metnini dilekçeyle birlikte hakimliğe göndermelisiniz.

Sigara İçme Cezası Ödenmezse Ne Olur 2019?

Sigara içme cezasıyla karşı karşıya gelen binlerce kişi bulunmaktadır. Sigara dolayısıyla ceza yiyen kişiler bazı durumlarda cezaları ödemezler. Bu durumda kesilen cezalar kanunlar çerçevesinde tahsil edilir. İlk olarak cezanın üzerine faiz işlemeye başlar ve örneğin 10 lira olarak ödenecek ceza 100 liraya kadar çıkabilir. Pek çok kişi sigara cezası hapis cezasına çevrilir mi diye merak etmektedir. Sigara dolayısıyla kesilen idari para cezası hapis cezasına çevrilmez. Cezaya faiz uygulandıktan sonra icra ve haciz işlemleri uygulanır. 

Sigara Cezası Adli Sicil Kaydına İşler Mi?

Sigara içme cezası adli sicil kaydına işlenmez. Sigara içme cezası, sigara kullanma cezası veye kısaca sigara cezası 2019 sabıka kaydına işlenmez.

Sigara İçme Cezası İhbar Etme 2019

Kapalı alanlarda, yasak alanlarda, toplu yaşam alanlarında sigara içen kişileri şikayet edebilirsiniz. Yaşam alanınızda sizi rahatsız eden bu durum karşısında ALO 155 polis imdat hattını ALO 156 jandarma ihbar hattını ve ALO 184 hattını kullanarak sigara içen kişileri şikayet edebilirsiniz.

Trafik cezasına nasıl itiraz edilir buradan öğrenebilirsiniz.

Araçlarda Sigara İçmek Yasak Mı 2019?

Trafikte sürücülerin büyük bir dikkatle yola odaklanması gerekmektedir. Yapılan incelemeler sonucunda sigara içmenin trafik kazalarına neden olduğu tespit edilmiştir. Araçta sigara kullanılması trafik güvenliğine risk unsuru oluşturur. Bu nedenle tıpkı kapalı alanlarda sigara içmek yasak olduğu gibi araçlarda sigara içmekte yasaktır. Araçlarda sigara içmenin cezası 109 Türk Lirasıdır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

6278 1 3da0a909df636d7e800f2dbbeb347254
6278 2 3da0a909df636d7e800f2dbbeb347254

Yorumlar

  1. Pasifiçici Avatar Pasifiçici dedi ki:

    yakında sigara fiyatları sigara içmenin cezasını geçecek.

  2. Pasifiçici Avatar Pasifiçici dedi ki:

    yakında sigara fiyatları sigara içmenin cezasını geçecek.

  3. Pasifiçici Avatar Pasifiçici dedi ki:

    yakında sigara fiyatları sigara içmenin cezasını geçecek.