kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sigara İçmenin Cezası 2020 Ne Kadar?

Sigara İçmenin Cezası 2020 Ne Kadar? Sigara İçme Yasağı ve Cezası 2020 Kapalı Alanlarda Sigara İçmenin Cezası 2020 Sigara Cezaları 2020 Ne Kadar? Sigara İçme Cezası Nereye ve Nasıl Ödenir 2020? Sigara İçme Cezasına Nasıl İtiraz Edilir? Sigara İçme Cezası Ödenmezse Ne Olur 2020? Sigara Cezası Adli Sicil Kaydına İşler Mi? Sigara İçme Cezası İhbar Etme 2020 Araçta Sigara İçmek Yasak Mı 2020?

A+
A-

Dünyada sigarayla mücadele eden, sigara karşıtı politikalarını, yasaklarını ve cezalarını her yıl artıran ülkelerin başında Türkiye gelmektedir. Sağlığa, ekonomiye ve çevredeki insanlara zarar veren sigaraya karşı getirilen yasaklar ve uygulanan para cezaları milyonlarca kişiyi yakından ilgilendirmektedir. Bu nedenle milyonlarca kişi “Sigara içmenin cezası 2020 ne kadar?” sorusunu sormaktadır. Tercihiniyap ailesi olarak vatandaşların merak ettiği tüm sorulara cevap aramaya çalıştık. Peki sigara içmenin cezası 2020 kaç TL? Sigara içmek yasak mı? Cezası var mı? Ne Kadar? Sigara içmenin cezası 2020 nereye ve nasıl ödenir? Cezaya nasıl itiraz edilir?

Sigara İçme Yasağı ve Cezası 2020

Otobüs, metro, vapur gibi toplu taşıma araçlarında, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite gibi eğitim kurumlarında, cami, kilise, mescit vb. ibadet alanlarında, sağlık kuruluşlarında, uçakta, devlet dairelerinde, kamuya açık yaşam alanlarında sigara içmek yasaktır. Ayrıca ticari işletmelerde de yasak kapsamına alınan büyük alanlar bulunur. Bu nedenle kamuya açık alanlarda sigara yakmadan önce yasak olup olmadığını öğrenmeniz faydalı olacaktır. Aksi takdirde uyarılmanız, uyarıya kulak asmamanız durumunda para cezası almanız mümkün olacaktır. Kamu Haber

Kapalı Alanlarda Sigara İçmenin Cezası 2020

Sigarayla mücadele 2020 yılında tüm hızıyla sürüyor. Kapalı ortamda sigara içme cezası 2019 yılında 153,5 Türk Lirasıydı. 2020 yılında bu rakam artış gösterdi. 2020 yılında kapalı ortamda sigara içme cezası 188 Türk Lirası oldu. Yasak yerde sigara içen de aynı tutarda ceza ödeyecek.

Sigara Cezaları 2020 Ne Kadar?

2020 yılında sigarayla ilgili cezalar büyük oranda arttı. Bu nedenle tütün ürünleri kullanan, sigara içen vatandaşlar yeni ceza miktarlarını araştırmaya başladı. İşte sigara cezaları 2020…

Kapalı alanlarda sigara içenlere 2019 yılında 153,5 TL olarak kesilen ceza 2020 yılında 188 TL’ye yükseldi.

Sigara izmaritini yere atan ve çevreyi kirleten vatandaşa 2019 yılında 91,5 TL kesilen ceza 2020 yılında 112 TL’ye yükseldi.

Hastane, okul gibi sağlık, eğitim, kültür ve spor kuruluşlarında tütün ürünleri satanlara 2019 yılında 2 bin 104 TL kesilen ceza 2020 yılında 2 bin 579 TL olarak uygulanacak.

Tütün ürünlerinin, üretici firmanın reklamını veya tanıtımını yapanlar cezadan kaçamayacak. 2019 yılında cezanın miktarı 2019’da 130 bin 170-650 bin 873 TL arasındaydı. 2020 yılında bu aralık 159 bin 562 ile 797 bin 840 TL arasında uygulanacak.

sigara icme yasagi 2020 cezasi

Sigara İçme Cezası Nereye ve Nasıl Ödenir 2020?

Türkiye’de pek çok kişi tütün ürünlerini yasak yerlerde, yasak şekilde kullandıkları için cezaya maruz kaldı. Şimdiyse yedikleri cezaları nereye ödeyeceklerini araştırıyorlar. Sigara cezası 2020 yılında mal müdürlüklerine, vergi dairelerine, kaymakamlıklara ödenebilir.

Sigara İçme Cezasına Nasıl İtiraz Edilir?

Örneğin yasak yerde tütün ürünü kullandığınız gerekçesi ile hakkınızda ceza-i işlem uygulandı. Ancak siz farklı düşünüyor, cezayı hak etmediğinizi ileri sürüyorsunuz. O halde yapmanız gereken ilk işlem konuyla ilgili dilekçe yazarak Sulh Ceza Hakimliğine başvuru yapmaktır. Her vatandaş haksız yere ceza yediğini düşünüyorsa hakkını arayabilir. Ancak süre sınırı olduğu unutulmamalıdır. Ceza yedikten sonraki 15 gün içerisinde cezaya itiraz etmeniz zorunludur. Aksi takdirde itiraz etmeniz mümkün olmaz. Ayrıca itiraz aşamasında ceza makbuzu örneği, olaya ilişkin tüm detaylar, ek kanıtlar, itiraz dilekçesi ile ilgili hakimliğe başvuru yapmanız gerekir.

Sigara İçme Cezası Ödenmezse Ne Olur 2020?

Ceza alan binlerce kişi var ancak ödemek isteyen kişi sayısı bir o kadar az. Bu nedenle cezası olmasına rağmen ödemeyen çok sayıda kişi bulunuyor. Kimisi ödemek istemiyor kimisi de maddi yetersizlik nedeniyle ödeyemiyor. Ancak sigara cezası ödenmezse faiz işlemeye başlar ve ceza miktarı artar. Örneğin 100 lira ödeyeceğin miktar 200 lira olur. Ancak bu nedenle verilen idari para cezası hapis cezasına çevrilmez. Faiz işledikten sonra ceza hala ödenmezse haciz ve işra işlemleri uygulanır. Ödenmeyen ceza bir şekilde tahsil edilir.

Sigara Cezası Adli Sicil Kaydına İşler Mi?

Özellikle genç vatandaşlar bu soruya cevap aramaktadır. Yasaklara dikkat etmeyerek sigara içme cezası alan kişinin adli sicil kaydına bu durum yansımaz. Sigara içme, kullanma cezası 2020 sabık kaydına işlemez.

Sigara İçme Cezası İhbar Etme 2020

Yasaklar, cezalar, yaptırımlar olsa da bazı kişiler ilginç bir şekilde sigara içmeye devam etmektedir. Kapalı ortamlarda, toplu taşıma araçlarında, eğitim ve sağlık kuruluşlarında tütün ürünleri kullananlara sık sık rastlanır. Bu durumda vatandaşların ALO 155 polis imdat, ALO 156 Jandarma ve ALO 184 hattı üzerinden sigara içen kişileri ihbar etmeleri gerekmektedir.

Araçta Sigara İçmek Yasak Mı 2020?

Trafikte seyreden sürücülerin dikkati yalnızca yolda olmalıdır. Küçük bir dalgınlık, dikkatin dağılması kazaya sebebiyet verir. Bu nedenle araçta sigara içmek yasaktır. Bu yasağa uymayan kişiler 2019 yılında 153 TL ceza ödüyordu. Araçta sigara içme yasağı 2020 yılında 187,5 TL oldu.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

  1. Enes çınar Avatar Enes çınar dedi ki:

    Ben bir cafede duvarda sigara içilmez yazısı gördüğüm halde cafe çalışanına sigara içebilir miyim diye sordum cafe çalışanı ise küllük getirdi ve bende sigaramı içtim şimdi içeriye giten ceza görevlisi bana ceza yazabilir mi ve cezayı ödemek zorunda mıyım ?