kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Silahlı ve Silahsız Özel Güvenlik Sertifika Ücreti 2018

Özel Güvenlik Sertifikası nasıl alınır? Silahlı ve silahsız özel güvenlik sertifikasını almak için ne gerekir? Silahlı güvenlik sertifikası 2018 yılı için ne kadar oldu? Silahsız özel güvenlik sertifikası 2018 yılı için ne kadardır? Silahlı ve silahsız özel güvenlik sertifika ücreti 2018 yazımız devamında soruların cevabını bulabilirsiniz.

A+
A-

Özel güvenlik görevlisi, bir çok alanda çalışma imkanı bulunan ve her geçen gün önemini arttıran mesleklerin başında gelmektedir. Ülkemizde yıllar içerisinde artan nüfusun güvenlik ihtiyacının adli, idari ve askeri kolluk kuvvetleri ile karşılanması mümkün olmamaktadır. Bu nedenle ülkemizde 2000 yılı ve sonrasında özel sektör eliyle yeni bir istihdam alanı oluşturulmuş ve bu alan hızlı bir şekilde büyütülmüştür. Mesleğin gelişmesi ve toplumsal tabana yayılmasında önemi olan unsurdan birinin de belediyeler olduğunu belirtmek gerekir. Milenyum yıllarının yarattığı bu yeni istihdam kapısı ile birlikte toplumdaki genel güvenlik problemi büyük ölçüde azalırken, oluşabilecek yeni suçların da önüne geçilmesi sağlanmıştır. İşte burada adı geçen meslek: Özel Güvenlik mesleğidir. Peki bu mesleği yapmanın en önemli şartı olan, silahlı ve silahsız özel güvenlik sertifika ücreti 2018 yılı için ne kadardır?

Silahlı ve Silahsız Özel Güvenlik Sertifika Şartları 2018

Genel şartlar üzerinde durmadan şunu belirtmek daha faydalı olacaktır. Silahsız özel güvenlik sertifikası için 18 yaşını tamamlamış olmak ve en az ortaöğretim mezunu olmak gerekir. Silahlı sertifika alabilmek için ise 21 yaşını tamamlamış olmak ve en az lise mezunu olmak gerekmektedir. Bunun yanı sıra sertifika alabilmek için gerekli kurslara katılmak ve kurs sonrası başarı belgesini almak için harç parasını yatırmak gerekmektedir. Silahlı Güvenlik Sertifikası alabilmenin şartlarından bir tanesi de: Poligonda atış sınavıdır ve bu sınavda 25 mermilik atışta 15 isabetli atış yapmak gerekmektedir. Yazımız devamında özel güvenlik sertifika ücreti 2018 yılı için ne kadar olduğunu da konuşalım.

Silahsız Sertifika Ücreti 2018

Silahsız Özel Güvenlik Sertifikası 2018 yılı ücreti 450 TL ile 550 TL arasında değişmektedir. Burada 100 saatlik bir kursa katılım ve 100 soruluk test sınavına katılım gerekir. “Silahsız özel güvenlik olur” sağlık raporu 2018 yılı için 35 TL olarak belirlenmiştir. Sınav kazanıldıktan sonrada 595 TL özel güvenlik kimlik harcı yatırmak gerekmektedir. Ayrıca her 5 yılda bir silahsız sertifikayı yenileme ücreti olarak 300 TL ödeme yapmak ve 60 saatlik kurs programına katılmak gerekmektedir.

Silahlı Sertifika Ücreti 2018

Silahlı Özel Güvenlik Sertifikası 2018 yılı ücreti 650 TL ile 750 TL arasında değişmektedir. Sertifika için 120 saatlik kursa katılmak gerekmektedir. Poligon ücreti olarak 60 TL yatırmak gerekmektedir. “Silahlı özel güvenlik görevlisi olur” sağlık raporu almak için 200 TL ödeme yapılmalıdır. Sınav kazanıldıktan sonrada 595 TL özel güvenlik kimlik harcı yatırmak gerekir. Ayrıca her 5 yılda bir silahlı sertifikayı yenileme ücreti olarak 500 TL ödeme yapmak ve 60 saatlik kurs programına katılmak gerekmektedir. GÜNDEM

Silahlı ve Silahsız Sertifika Toplam Ücreti 2018

  • Silahsız Özel Güvenlik Sertifikası 2018 Yılı Toplam Ücreti : 1.130 TL.
  • Silahlı Özel Güvenlik Sertifikası 2018 Yılı Toplam Ücreti : 1.555 TL.
Yorumlar

  1. Hamza Avatar Hamza dedi ki:

    Bu ücretler toplamına kurs ücreti dahil mi?