kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2021 Kaymakam Adaylığı Sınav ve Başvuru Tarihi Belli Oldu

2021 yılında gerçekleştirilecek olan İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınav ve başvuru takvimi belli oldu. Detaylar haberimizde.

A+
A-

İçişleri Bakanlığı tarafından alımı gerçekleştirilen Kaymakam Adaylığı için 2021 yılı sınav takvimi belli oldu. Bu takvime göre 2021 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı’nın birinci aşaması olan Yazılı Sınav tarihi ne zaman? 2021 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı yazılı sınavı başvuruları ne zaman yapılacak? 2021 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı yazılı sınavına kimler müracaat edebilecek? 2021 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı yazılı sınavı başvuru tarihini kaçıranlar için geç başvuru imkanı var mı? 2021 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı başvuru sürecine dair tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz. 

2021 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Sınavı İçin Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Gerçekleştirilecek?

2021 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı yazılı sınavına başvuruda bulunmayı isteyen adayların, İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilecek olan başvuru şartlarını taşıyor olmaları durumunda başvurularını 26 Mayıs 2021 tarihinden 2 Haziran 2021 tarihine kadar gerçekleştirebilecekler. 

2021 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı yazılı sınavı diğer senelerde olduğu gibi bu sene de Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek. Bu sebeple 2021 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı yazılı sınavına başvuru yapmak isteyen adayların başvurularını sınavı gerçekleştirecek olan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi AİS üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

2021 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı yazılı sınavına başvuru yapacak olan adaylar Aday İşlemleri Sistemi üzerinden oturumlarını açarak sınava başvuru sekmelerindeki bilgilerini doğrulayarak ve sınav merkezi seçim işlemlerini de gerçekleştirerek tamamlayacaklardır.

2021 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı yazılı sınavı başvurusunu tamamlayan adayların aynı süre içerisinde 2021 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı yazılı sınav ücretini de yine Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin elektronik ödeme ekranı üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

2021 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Başvuru Sürecini Kaçıran Adaylar Ne Yapacaklar?

2021 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı yazılı sınavına başvuru yapacak olan adaylardan, farklı sebeplerle başvuru normal süresini kaçıranlar için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından tek gün için ve bir defaya mahsus olmak üzere geç başvuru olanağı tanınmıştır.

Bu bağlamda 2021 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı yazılı sınavına normal başvuru yapamayan adaylar başvurularını da sınav ücreti ödemelerini de 10 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirebileceklerdir. 2021 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı yazılı sınavı adaylarına bir kez daha böyle bir hak tanınmayacaktır.

2021 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı Ne Zaman ve Nerede Yapılacak?

2021 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı yazılı sınavı 10 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. Önceki yıllarda sadece Ankara’da düzenlenen sınavın bu yıl Kovid 19 salgın süreci sebebiyle yine başka illerde de yapılıp yapılmayacağı ilan yayımlandığı zaman netlik kazanacak?

2021 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınav Sonuçları Ne Zaman İlan Edilecek?

10 Temmuz 2021 tarihinde 2021 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı yazılı sınavına katılacak olan adayların sınav sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından 12 Ağustos 2021 tarihinde sınav sonucu açıklama ekranı üzerinden ilan edilecek. kamu haber

2021 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı yazılı sınav sürecini takip etmek, sınava dair sorularınızı sormak ve bilgiler almak için FORUM sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Emine Avatar Emine dedi ki:

    Merhaba bana yardımcı olur musunuz