kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Teğmen maaşları 2023 ne kadar?

Teğmen maaşları 2023 de ne kadar? Teğmen maaşı 2023. TSK personeli maaşları ne kadar?

A+
A-

Teğmenlik ülkemizde birçok gencin hayalidir gerek yapılan iş gerek giyilen şerefli üniforma yükselme ihtimali, alınan eğitimin kalitesi vs bunda etkilidir. Her meslekte olduğu gibi teğmenlik mesleğinde de merak edilen konuların başında 2023 teğmen maaşları gelmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) personelinin maaşları Türkiye şartlarına göre iyi olsa dahi hak edilen maaşın verildiği söylenemez .   Teğmen maaşları alınan eğitim kalitesi ve zorluğu, mesleğe girişte çekilen zorluklar düşünüldüğünde kesinlikle yetersizdir . TSK’de görevli teğmen maaşları rütbelerine göre  önemli ölçüde değişiklik göstermektedir. Teğmen maaşları doğuda görev yapması veya batıda vazife ifa ediyor olması gibi sebeplerden dolayı farklılık arz etmez. Rütbeleri aynı olan teğmen maaşları  da aynıdır yalnızca doğu bölgelerde görev yapan personel görev tazminatı olarak fark alacaktır. Bu sebepten de aynı rütbelerde teğmen maaşları aynıdır ancak ek ödemeler sebebiyle ele geçen meblağ farklıdır.  Örneklendirmek gerekirse Kara Kuvvetleri Komutanlığında vazifede bulunan  teğmen, doğu da yani 1. derecede riskli vilayetlerde (Van,Hakkari,Tunceli gibi)  ,en az 34.390 TL ,aldıkları maaşlarına ek olarak tazminat ödemesi de alırlar.  kamu haber

Yedek Subay-Asteğmen Maaşları Ne Kadar?

2023 yılı itibariyle mezun olmuş ve görevine yeni başlamış  Teğmen maaşı 42.990 TL’dir.  Ancak burada belirtilen rakam sadece maaş adı altında yapılan ödemeyi içermektedir. Dil tazminatı, çocuk yardımı, asgari geçim indirimi ve ordu personeline sağlanan diğer olanaklar dahil değildir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin her dalında görev yapan subayların maaşları rütbe ve kıdemleri de yükseldikçe artmaktadır. TSK’da görevli olan subaylar 657 sayılı devlet memurları kanuna tabii olmalarından dolayı subay maaşları memur maaşlarına uygulanan zam oranında etkilenmektedir. İşte rütbe rütbe Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görevli subay maaşları.

  • Orgeneral Rütbesinde: 27,004 TL
  • Albay Rütebesinde: 25.500 TL
  • Teğmen Rütbesinde: 34.390 TL
  • Astsubay KDM. BÇVŞ: 29 bin 370 TL
  • Astsubay Çavuş Rütebesinde: 26 bin 198 TL
  • Uzman Çavuş: 24.160bin TL

Mareşal Nedir? Nasıl Olunur?

Yukarıda açıkladığımız üzere verdiğimiz rakamlar 2023 yılı teğmen maaşları olup, bu miktarlara görev tazminatı, çocuk parası, aile yardımı, dil tazminatı ve lojman vs gibi olanaklar dahil değildir.

Teğmen mi büyük astsubay mı?

 Asteğmen, uzman çavuş ve astsubaydan üstündür.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.