kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Tika Uzman Yardımcılığı Mülakat Sınavı Puanları Açıklandı

TİKA uzman yardımcılığı mülakat sınavına katılacak adaylara ait liste açıklandı. TİKA uzman yardımcılığı sınavında KPSS puan türlerine göre atama yapılacak kadro sayısının belirlendiği ilan metnine göre her puan türü için dört katı kadar aday mülakat sınavına davet edilmişti. Bugün itibariyle mülakata katılacaklar listesi belli oldu. Mülakat sınavı 29 Ocak ile 2 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak.

A+
A-

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından açılan ilan metninde mülakat sınavı ile 11 uzman yardımcısı alınacağı duyurulmuştu. Sınavın ilan metninden 2017 Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre farklı puan türünden kadro sayıları bölümlere göre belirlenmişti. Bu puan türlerinin her biri için belirtilen kadro sayısının dört katı kadar aday mülakat sınavına davet edilmişti. TİKA Uzman Yardımcılığı mülakatına katılacak adayların listesi açıklandıktan sonra bazı puan türleri için dört katı kadar adayın başvuru yapamadığı ortaya çıktı. İlan metninde yer alan, İletişim fakültesi bölümlerinden 4 kişi, Hukuk ve Mimarlık bölümlerinden 4’er kişilik aday başvuru şartlarını sağlayamadı.

TİKA Uzman Yardımcılığı Puan Türleri

İlan metnine göre TİKA 11 uzman yardımcısı alacağını açıklamıştı. Bu ilan metnine göre hangi puan türünden kaç kişi alınacağı ve kimlerin bu puan türünden başvuru yapabileceği aşağıdaki şekilde belirlenmişti.

  • İnşaat Mühendisliği KPSS P3  en az 75 puan – 2 kişi YDS’den en az (B) düzeyi (İngilizce, Fransızca, Arapça, İspanyolca veya Rusça)
  • Mimarlık  KPSS P3  en az 75 puan – 1 kişi YDS’den en az (B) düzeyi (İngilizce, Fransızca, Arapça, İspanyolca veya Rusça)
  • Hukuk KPSS P3  en az 75 puan – 1 kişi YDS’den en az (B) düzeyi (İngilizce, Fransızca, Arapça, İspanyolca veya Rusça)
  • İletişim Fakültelerinden 1 kişi  en az 75 puan – YDS’den en az (B) düzeyi (İngilizce, Fransızca, Arapça, İspanyolca veya Rusça)
  • İktisat KPSS P14 1 kişi  en az 75 puan – YDS’den en az (B) düzeyi (İngilizce, Fransızca, Arapça, İspanyolca veya Rusça)
  • İşletme KPSS P24  en az 75 puan – 1 kişi YDS’den en az (B) düzeyi (İngilizce, Fransızca, Arapça, İspanyolca veya Rusça)
  • Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi KPSS P29  en az 75 puan – 2 kişi YDS’den en az (B) düzeyi (İngilizce, Fransızca, Arapça, İspanyolca veya Rusça)
  • Uluslararası İlişkiler KPSS P34 en az 75 puan – 2 kişi YDS’den en az (B) düzeyi (İngilizce, Fransızca, Arapça, İspanyolca veya Rusça)

TİKA Uzman Yardımcılığı Taban Puanları

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından alınacak 11 uzman yardımcısı için mülakat sınavına katılabilecek olanların listesi açıklandı. Sözlü sınav tarihinin ilerleyen süreçte belirleneceği sınav için aşağıda yer alan liste de belirtilen taban puanlar ortaya çıktı.

  • İnşaat Mühendisliği bölümü KPSS P3 puan türünden başvurusu kabul edilen 8. adayın puanı 80,3628.
  • Mimarlık bölümü KPSS P3 puan türünden başvurusu kabul edilen 2. adayın puanı 75,1419.
  • Hukuk bölümü KPSS P3 puan türünden başvurusu kabul edilen 3. adayın puanı 80,0786.
  • İletişim Fakültesi mezunlarından KPSS P3 puan türünden başvurusu kabul edilen tek adayın puanı 81,7646.
  • İktisat bölümü KPSS P14 puan türünden başvurusu kabul edilen 4. adayın puanı 88.3956.
  • Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi bölümü KPSS P29 puan türünden başvurusu kabul edilen 8. adayın puanı 84,9642.
  • Uluslararası İlişkiler bölümü KPSS P34 puan türünden başvurusu kabul edilen 8. adayın puanı 92,4093.
  • İşletme bölümü KPSS P24 puan türünden başvurusu kabul edilen 4. adayın puanı 86,0377.

Yukarıda da açıklandığı üzere, bazı bölümler için yeterli sayıda aday başvuru şartını sağlayamamıştır. Mimarlık, Hukuk ve İletişim Fakültesi bölümlerinden mezun olanlar başvuru şartlarına takılmıştır. Uluslararası İlişkiler bölümünde ise en yüksek puanla başvuru yapan adayın 100 puanı olması ve taban puanın 92,4093 puanda kalması da bölüm için açılan a kadro ilanların ne derece sınırlı olduğunu bir kez daha göstermiştir.  TİKA Uzman Yardımcılığı Mülakat sınavı 29 Ocak 2018 – 02 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. GÜNDEM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.