kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Tıp Fakültesi Taban Puanları ve Sıralamaları 2017

Tıp taban puanları kaçta kalmıştır? Tıp fakültesi en az kaç puanla kapattı? Hacettepe Tıp fakültesi taban puanı kaçtır? Tıp Fakültesinde sıralamalar nasıldır? Tıp fakültesi kontenjanları 2017 … Tıp fakültesi taban puanları 2016 yılında kaçta kalmıştır? Tıp fakültesi taban puanları 2017… Tıp fakültesi taban puanları ve sıralamaları 2017 yazımız içerisinde konuyla ilgili soruların tablomuzu inceleyebilirsiniz.

YKS
A+
A-

Lise eğitimini fen bilimleri ve matematik dersi ağırlıklı alan öğrencilerin, üniversite tercihlerinde en önemli bölüm tıp bölümüdür. Gerek kişisel gelişim noktasında kazandırdıkları, gerekse de üniversite sonrası iş olanakları noktasında tıp fakültelerinin önemi büyüktür. Bu durum tıp fakültesi taban puanlarının yüksek kapatmasının en büyük sebebidir. MF-3 puan türüyle tercih yapılan tıp bölümünde puanları en çok etkiyen ders Fizik-Kimya-Biyoloji dersleridir. Bu derslerin LYS kısmında girilen sınavının MF-3  puan türüne etkisi %42 olduğu bilinmelidir.

Tıp Fakültesi 2016 Kontenjanları

ÖSYS merkezi yerleştirmeleri öncesinde yayımlanan tercih kılavuzunda ” Tıp Fakülteleri için 2016 yılında devlet ve vakıf üniversitelerine toplam 12.347 kontenjan verilmiştir. ” Kontenjanların 12.295 kişilik kısmı dolmuştur. Bu kontenjanların büyük çoğunluğu  büyükşehirler içerisinde yer alan üniversiteler için ayrılmıştır. Hacetepe Tıp için 380 kişilik, İstanbul Cerrahpaşa Tıp için 318 kişilik, İstanbul Tıp için 390 ve Gazi Tıp içinde toplamda 390 kişilik kontenjan ayrılmıştır. Bunun dışında Ege Tıp için 349 kişilik ve Ankara Tıp içinde 323 kişilik kontenjan açılmıştır. Ülkede Sağlık sektöründe yükselen eğilim nedeniyle de bu kontenjanlar yıldan yıla artış göstermektedir

Tıp Fakültesi 2016 Taban Puan ve Sıralama Analizi

Tıp Fakültelerinde üniversitelere göre taban puan devlet ve vakıf üniversitelerinde farklılıklar göstermektedir. Puan aralığının belirlenmesinde temel etken sınava giren adayların sıralama yerleridir. 2016 yılı için tıp fakültesi taban puanlarına baktığımızda 420 ile 545 aralığında olduğunu görürüz. Devlet üniversiteleri içinde 500 ve civarı puanlarla ideal üniversitelere girildiğini söyleyebiliriz. Hukuk fakülteleri içerisinde en yüksek taban puanda kalan üniversite 545,942 puan ile Kaç Üniversitesi Tıp Fakültesi olurken, devlet üniversiteleri içerisinde en düşük taban puanda kalan 461,295 puan ile kapanan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi olmuştur. Sıralamalara baktığımızda ise, Hacettepe Tıp için ilk 1.000 içerisinde, Ankara Tıp için ilk 2.750 içerisinde, Ege Tıp için ilk 3.700 içerisinde ve devlet üniversiteleri için en az ilk 16.000 içerisinde yer almak gerekmektedir. ” Devlet Üniversiteleri Tıp Fakülteleri için ilk 16.000 içerisinde yer almak gerekir. ” Peki diğer üniversiteler için açılan kontenjan ve taban puanlar ne durumdadır? Bu sorunun cevabını aşağıda yer alan tablomuzdan inceleyebilirsiniz.

YKS Taban Puanları

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.