kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Turizm ve Otelcilik KPSS 2017/1 Atama Taban Puanları

Turizm ve otelcilik atama taban puanları kaçla kapandı, merkezi atama turizm otelcilik kodu kaçtır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Turizm ve otelcilik atama taban puanları kaçla kapandı, merkezi atama turizm otelcilik kodu kaçtır, 2017/1 KPSS merkezi atama kadrolarında turizm ve otelcilik bölümü mezunlarına kaç kadro ayrıldı, turizm ve otelcilik KPSS 2017/1 merkezi atama taban puanları kaçtır, turizm ve otelcilik mezunları hangi kadrolara atanabilir? gibi soruların cevaplarını derledik, yazımızda bulabilirsiniz.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) devlet memuru, kamu görevlisi olmak için girilmesi gereken bir sınav ve sınav sonrası alınan puan türleri atanmayı sağlamakta. Puan türleri oldukça farklı dağılsa da en genel puan türü lisans mezunları için P3 denilen ve genel kültür genel yetenek sınavı ile alınan puan türüdür. Birçok kurum ve kuruluş P3 puan türü ile gerek mülakat ile gerekse de merkezi atama ile alım yapmaktadır.

Bu iki alım türünün farkı mülakat ile alımda belirli bir barajın belirlenip onun üzerinde kalan adayların en yüksek puan alandan sıralanarak mülakata katılacak aday sayısı kadar aşağıya doğru puana göre sıralanarak mülakata girmeye hak kazanmaya dayanmaktadır. Merkezi atamada ise açılan kadro ve kadro sayısına bağlı olarak en yüksek puan alan adaydan başlayarak başka bir sınava veya mülakata girmeden yerleştirme yapılmaktadır.

Bu sebepten ötürü mezun olunan bölüme göre değişkenlik gösterebilen bu durum ile ilgili olarak adayların aklında bir fikir oluşması için merkezi atama taban puanları listelerini sizin için hazırlamaya devam ediyoruz.

TURİZM VE OTELCİLİK KPSS 2017/1 ATAMA TABAN PUANLARI

Her yıl içinde ÖSYM tarafından 6 ile 8 farklı merkezi atama gerçekleşebilmekte olsa da en genel 2 merkezi atama ilgili sene/1 ve ilgili sene/2 olarak bilinmektedir. Bu alımlarda her bölüm mezunu için başvurulacak kadrolar bulunabilmektedir.

KPSS 2017/1 merkezi atamalarında 4001 kodlu yani herhangi bir lisans programından mezun olanların başvurabileceği kadro sayısı 296’dan oluşmaktaydı. Turizm ve otelcilik vb. bölüm mezunlarının başvurabileceği kadrolar ise 9’dan oluşmaktaydı. Bu bölüm vb. bölüm mezunlarının başvurabilmesini sağlayan kod ise 4873 olarak bilinmekte. Bu şartlar altında KPSS 2017/1 merkezi atamalarında toplam 305 kadroya turizm ve otelcilik mezunları başvurabilmekteydi.

En yüksek atama puanı 99.070’de kalmış olup turizm otelcilik olarak başvurulabilecek en düşük puan ise 83.114 olarak belirlenmiştir.

KPSS 2017/1 merkezi atama taban puanlarından turizm ve otelcilik mezunlarının başvurabildiği kadroların taban puanlarının tamamının listesi aşağıdaki gibidir.

3170 1 590f9de0f6552a11f0e229d836a998cc

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.