kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Türkiye Petrolleri (TPAO) İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu

Türkiye Petrolleri (TPAO) İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu nasıl yapılır? Türkiye'nin en büyük şirketlerinden biri olan Türkiye Petrolleri iş ilanları yayımlandı mı? TPAO iş başvurusu nasıl ve nereden yapılır? TPAO personel alımı ne zaman?

Sanayi devrimi ile birlikte dünyadaki en önemli konu enerji olmuştur. Ülkelerin enerji ihtiyaçları artmakta ve bu ihtiyacı karşılamak için formüller aranmaktadır. Zaman getikçe fosil yakıtların önemi artmış ve petrol ile doğal gaz zengini ülkelerin önemi artmıştır. Ülkeler hem kendi topraklarında enerji arayışına girmiş hem de enerji ihtiyaçlarını karşılamak için anlaşmalara imza atmıştır. Türkiye’de dünyadaki enerji fakiri ülkelerden biri olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle ülkedeki enerji kaynaklarını araştırmak, mavi vatandaki enerji kaynaklarını bulmak, ülkenin enerji ihtiyaçlarını yönetmek için Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı kurulmuştur. Bu kurum yarım asırdan fazla faaliyetlerini sürdürmektedir. 2000’li yıllarda daha da aktifleşen kurum faaliyetlerini artırdıkça personel ihtiyacını karşılamak için iş ilanları yayımlamaktadır. Bu kapsamda her yıl yüzlerce personel alımı yapmaktadır. TPAO iş ilanlarını gören vatandaşlar da kurum hakkında sorular sormakta, iş ilanlarına nasıl başvuru yapılacağını araştırmaktadır. Peki Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) nedir? Ne demek? TPAO iş ilanları ve personel alımı ne zaman? TPAO iş başvurusu nasıl ve nereden yapılır?

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Nedir? Ne Demek?

Türkiye’nin enerji ihtiyacını karşılamak için en önemli girişimlerinden olan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının kısaltılmış hali TPAO’dur. 1954 yılında kurulan TPAO ilk yıllarında devlet adına petrol, doğal gaz arama, hidrokarbon arama, sondaj, üretim, rafineri ve pazarlama faaliyetlerinde bulunmuştur. Daha sonra yapılan yasal düzenlemeler ile hidrokarbon arama ve üretme faaliyetlerine yoğunlaşmıştır. TPAO ülkeye pek çok önemli kurum kazandırmıştır. Bunlara örnek olarak Petrol Ofisi, Tüpraş ve Petkim gösterilebilir. 17 büyük kuruluşu ülke ekonomisine kazandıran TPAO bünyesinde yaklaşık 5 bin kişi istihdam edilmektedir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren TPAO’nun merkezi Ankara’dadır. Ülkenin milli petrol şirketinin kayıtlı sermayesi ise yaklaşık 5,5 milyar Türk Lirası civarındadır.

<div></div>

TPAO İş İlanları ve Personel Alımı 2020

Türkiye’nin dört bir yanında karada ve denizde petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerini sürdüren TPAO her yıl faaliyetlerini genişletmektedir. Özellikle Doğu Akdeniz’de, Trakya’da ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde hidrokarbon faaliyetlerini artıran kurum sık sık personel alımı yaparak personel ihtiyacını karşılamaktadır. Türkiye’nin en karlı, en büyük milli kurumlarından biri olan TPAO bölgedeki en etkin enerji firması olmak için de faaliyetlerini sürdürmektedir.

5 bin civarında personelin istihdam edildiği TPAO’da her yıl yeni memur, işçi, büro personeli, güvenlik görevlisi, operatör, aşçı, temizlik görevlisi, bilgisayar mühendisi, labarotuvar teknisyeni, arşiv personeli, uzman yardımcısı, avukat, tekniker ve çoğunlukla bilgisayar, elektrik, doğal gaz, petrol mühendisleri alımı yapılmaktadır. Firma tarafından yayımlanan iş ilanları firmanın resmi internet sitesi olan “tpao . gov . tr” adresinde, Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sitesi ” dpb . gov . tr ” adresinde paylaşılmaktadır.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), son yıllarda genel personel ihtiyacını Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığı ile karşılamaktadır. TPAO iş ilanı yayımladıktan sonra iş başvuruları İŞKUR üzerinden yapılmaktadır. Personel alımlarında adaylarda Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puan şartı aranmaktadır. Daha sonra ise TPAO tarafından yazılı ve sözlü sınav yapılır.

<div></div>

TPAO İş Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır?

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından paylaşılan ilanlar yalnızca genellikle Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yayımlanmaktadır. TPAO iş ilanları ve personel alımlarını takip etmek için TPAO’nun resmi internet sitesini ve İŞKUR’un ilan sayfasını takip etmek gerekmektedir. TPAO iş başvuru formunu almak, TPAO iş başvurusu yapmak için İŞKUR’un resmi internet sitesine üye olarak ilanlara başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca tüm başvuru işlemlerini başvuru tarihleri içerisinde yapmaya dikkat etmeniz önerilir.

Yorumlar

  1. Abdurrahman demir Avatar Abdurrahman demir dedi ki:

    Ben Abdurrahman demir