kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ukrayna İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu

Ukrayna İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu ne zaman? Ukrayna'da Çalışılır Mı? Ukrayna'da Çalışmak İstiyorum, Ne Yapmalıyım? Ukrayna İş İlanları ve Personel Alımı Ukrayna'da Çalışmak İçin İş Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır?

Türkiye’nin nüfusu 85 milyona yaklaştı. Nüfus artarken ekonomik koşullar da kötüye gidiyor. Bu durum işsiz ordusunun da büyümesine neden oluyor. Milyonlarca işsiz ülkede şansını denerken milyonlarca kişi de yurt dışına çıkmanın planlarını yapıyor. Yurt dışında iş arayanların sayısı oldukça fazla. Farklı ülkelerdeki iş fırsatlarını değerlendiren, araştıran insanların karşısına Ukrayna’daki iş fırsatları da çıkıyor.

Ukrayna Karadeniz’e kıyısı bulunan, Avrupa’da yer alan ülkelerden biridir. Rusya ile yaşanılan sorunlarla son yıllarda gündeme gelen ülke stratejik bir konuma sahiptir. Türkiye ile ilişkileri iyi olan ülkenin resmi dili Ukraynaca olsa da Rusça’da sık sık konuşulur. Türkiye’den vize talep etmediği için kimlik ve pasaportla gidilebilen ülkeler arasındadır. Hayat şartlarının Türkiye’den iyi olduğu düşünülen ülkeye iş için giden binlerce kişi bulunur. Biz de Ukrayna iş ilanları, personel alımı ve iş başvurusu hakkında merak edilen bu konuları sizler için inceledik.

Ukrayna’da Çalışılır Mı? Ukrayna’da İş Fırsatları

Ukrayna, Türkiye’den çok sayıda turist ve iş bulmak için gelen insan ağırlamaktadır. Türklerin en çok seyahat ettiği ülkelerin başında Ukrayna gelir. Ayrıca hayatın Türkiye’ye göre daha ucuz olması da burada önemli bir etkendir. Bu nedenle Türkiye’de iş bulamayan, yeterli parayı kazanamayan, farklı nedenlerden dolayı ülkeden gitmeyi düşünen kişiler için iyi bir yerdir. Yeni başlangıç yapmak isteyenlerin farklı ülkelere gitmesi, farklı ülkelerde Türk varlığını oluşturması da önemli olacaktır. Yaşadığı çatışmalar nedeniyle yeniden inşa sürecinde olan Ukrayna’da yeni fırsatlar vardır ve bu nedenle bu ülkede çalışılabilir.

Ukrayna’da Çalışmak İstiyorum, Ne Yapmalıyım?

Ukrayna’da iş bulmak isteyenlerin vize sürelerine dikkat etmesi gerekir. Ukrayna’nın verdiği vizeler 180 gün içerisinde en fazla 90 günlüktür. Ülkede personel açığı ve kalifiye elemana olan ihtiyaç oldukça fazladır. Özellikle bir konuda yeteneğiniz ve uzmanlığınız varsa kolay iş bulabilirsiniz. Ülkede faaliyet gösteren Türk şirketlerin de Türk personellere yöneldiği bilinir. Bu noktada çalışma izni almanızı hızlandırmanız da sizin açısından faydalı olacaktır.

Ukrayna’da iş bulabilmek için internetten araştırma yapabilirsiniz. Hem Türkiye’de faaliyet gösteren kariyer sitelerini hem de Ukrayna merkezli kariyer sitelerini takip edebilirsiniz. Buradaki iş ilanları üzerinden başvuru yapabilri ve işverenler ile iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca Türkiye’de faaliyet gösteren İŞKUR üzerinden yurt dışına yönelik iş ilanları da yayınlanır. Ukrayna’da çalışmak isteyen kişilerin mutlaka İŞKUR sistemini araştırması da gerekmektedir. Son olarak ülkede faaliyet gösteren Türk şirketlere ulaşarak başvuru yapmanız da iyi bir fikir olabilir.

Ukrayna İş İlanları ve Personel Alımı

Ukrayna’da iş ilanları, iş olanakları, kariyer fırsatları zengindir. Ülke yeniden inşa edildiği ve özel sektör ile kamunun yeniden organize olmasından dolayı seçenekler fazladır. Özellikle de inşaat mühendisi, elektrik mühendisi, mimar, makine mühendisi, ziraat mühendisi gibi mühendislik kadrolarına ilgi büyüktür. Bunların yanı sıra tekniker, teknisyen, kasap, tamirci, terzi, tır şoförü, şoför, öğretmen, güvenlik görevlisi, garson, kaynakçı, kuaför, aşçı gibi kadrolarda da personel alımlarının yapıldığı görülür.

Ukrayna’da Çalışmak İçin İş Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden başvuru yapabilirsiniz, Türkiye’de faaliyet gösteren kariyer siteleri ile Ukrayna’da faaliyet gösteren kariyer sitelerine başvuru yapabilirsiniz. Bu sitelerden iş ilanlarını takip edebilirsiniz. Sosyal medya üzerinden iş ilanlarını takip edebilir, Ukrayna’daki firmaların hesaplarını takip edebilirsiniz. Ülkede faaliyet gösteren Türk şirketlere ulaşmaya çalışabilirsiniz.

Ukrayna İş İlanları ve İş Başvuru Adresi: https://www./Job/ukraine-jobs-SRCH_IL.0,7_IN244.htm

Ukrayna’da İş Yapan Türk Firmaları Hangileri?

Ukrayna’da her yıl faaliyet gösteren Türk firma sayısı artış göstermektedir. Ülkenin yeniden kalkınması için teşvikler verilmekte ve şirketlere kolaylık sağlanmaktadır. Bu nedenle yabancı sermaye ülkeye akın etmektedir. Türk firmalarından Yüksel İnşaat, Limak, Sembol, Gama, Ant Yapı gibi aktörler de ülkede aktif rol almaktadır. Ayrıca Medicana, Penti gibi firmaların yanı sıra gıda, lojistik, sağlık, kozmetik firmaları da pazardaki yerini almaktadır. Bu nedenle ülkede iş bulmak isteyenlerin bu firmalara başvurmaları önemlidir.

Ukrayna’da İşçi, Personel, Memur Maaşları Ne Kadar?

Ukrayna’da hayat Türkiye’ye kıyasla ucuzdur. Maaşlar çok yüksek olmasa da hayatın ucuz olması durumu dengelemektedir. Ülkede işçiler için ortalama maaşlar 250-500 dolar arasındadır. Ukrayna resmi para birimi Grivna 0,040 dolara denk gelmektedir. Yani 350 dolar kazanan biri 800 bin Grivna’dan fazla kazanmış olur. Üstelik ülkede benzin 1 dolar, taksi kilometre başına 0.50 dolar civarındadır. Sütün litleri 0.5 dolar iken et fiyatları da ucuzdur. Yani Türkiye’den daha kaliteli bir yaşam süreceğinizi söyelemek yanlış olmaz. Gece hayatı da hareketli olan Ukrayna’da eğlence dünyası oldukça iyidir. Bu nedenle hem gece hem gündüz faaliyet gösteren sektör ve işletmeler içerisinde iş bulma ihtimaliniz artar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.