kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Tercihleri Ne Zaman Başlıyor?

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Tercihleri Ne Zaman Başlıyor? 2020 YKS Tercih Tarihleri Ne Zaman Başlıyor? Adaylar Yükseköğretim Programlarına Nasıl Yerleştirilir?

YKS
A+
A-

Yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılında her şey geri planda kaldı. İnsanlar sağlık durumlarını korumak, sevdiklerinin başına bir şey gelmemesi için çabaladı. İzolasyon sürecine girildi. Uzaktan, evden çalışma metodları uygulandı. Kısa Çalışma Ödeneği uygulaması devreye alındı. İş, ticaret, eğitim, sağlık hayatında pek çok değişiklik oldu. Liseye geçiş, üniversiteye geçiş gibi sınavlar da uygulandı. Özellikle Yükseköğretim Kurumları Sınavı kısaca YKS’nin ertelenmemesi çok tartışıldı. Ancak öyle veya böyle sınav tamamlandı. Üstelik 27-28 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilen sınavın sonuçları da açıklandı.

Binlerce aday YKS sonuçlarını öğrendikten sonra araştırma yapmaya başladı. Tercih yapıp yapmamak, hangi üniversiteyi ve bölümü tercih edeceğini düşünmek zorlu bir süreç. Öğrenciler, aileler, öğretmenler, danışmanlar bu süreçte bilgi alışverişinde bulunuyor. En doğru tercihin yapılması için çaba gösteriliyor. Bir yandan da gözler takvimde… Çünkü adaylar YKS tercih takvimini de merak ediyor. Peki YKS tercih tarihleri 2020 ne zaman? Bu kritik soruya ÖSYM tarafından kapsamlı ve şüphe bırakmayacak bir cevap geldi. İşte 2020 YKS tercih tarihleri…

2020 YKS Tercih Tarihleri Ne Zaman Başlıyor?

2020 yılında yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları açıklandı. En kritik dönemeç olan tercih dönemi için geri sayım sürüyor. Üniversiteye geçiş sınavı olarak da bilinen YKS’nin tercih işlemleri Ağustos ayında yapılacak. Üniversiteli olmak isteyen binlerce aday 6-14 Ağustos 2020 tarihleri arasında tercihlerini yapacak. Tercihler ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan ais.osym.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Adaylar sisteme T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile girecek. Sisteme e-Devlet bilgileri ile girmek de mümkün olacak. Tercih işlemleri 14 Ağustos 2020 Cuma günü saat 23.59’da son bulacak.

Adaylar Yükseköğretim Programlarına Nasıl Yerleştirilir?

Tüm adayların ÖSYM tarafından paylaşılan tercih kılavuzuna bakması gerekmektedir. Önlisans ve lisans programlarına ilişkin tablolar kontrol edilmelidir. Buna göre doğru bilgilere ulaşmak mümkün olacaktır.

  • Adaylar TYT, Sayısal, Sözel, Eşit Ağırlık, Yabancı Dil Puanlarına bakılarak yerleştirilir.
  • Yükseköğretim programlarına ilişkin yapılan tercihlere göre yerleştirilir.
  • Yükseköğretim programlarının kontenjanlarına bakılır. Bu koşullara göre yerleştirlir.
  • Yerleştirme işlemlerinde ÖSYM 2020 YKS Kılavuzu ve burada yer alan kurallar esas alınır.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.