kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı YÖK Uzman Alım İlanı 2020

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı 2020 yılı uzman alım ilanı yayınlandı. 2020 Yükseköğretim Kurulu YÖK Uzman Alımı başvuru şartları neler? Kaç kişi alınacak? Başvurular ne zaman? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

2020 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı YÖK Uzman Alımı başvuru şartları neler? 2020 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı YÖK Uzman Alımı başvuruları ne zaman yapılacak? 2020 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı YÖK Uzman Alımı kaç kişi için yapılacak? Alınacak adayların statüsü ne olacak? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

2020 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı YÖK Uzman Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

2020 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı YÖK Uzman Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların Devlet Memurları mevzuatı gereği genel şartları taşıyor olmaları gerekmektedir. Adayların alımların yapılacağı alanlara göre farklı bazı özel şartları taşıyor olmaları gerekmektedir. 2020 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı YÖK Uzman Alımına başvuruda bulunacak olan adayların 2018 yılında gerçekleştirilmiş olan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın Lisans oturumunda KPSS P3 puan türüne sahip olmaları gerekmektedir.

2020 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı YÖK Uzman Alımı Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

2020 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı YÖK Uzman Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların Başkanlığın talep ettiği ve detaylarını ilanın tam metninde bulabileceğiniz belgeler ile 21 Temmuz 2020 tarihinden 30 Temmuz 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

2020 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı YÖK Uzman Alımı Hangi Alanlardan Yapılacak? Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Sıra Alan Alım Sayısı Özel Şartları
1. Grup Mühendislik Fak.
Fen-Edebiyat Fak.
İletişim Fak.
Eğitim Fak.
Güzel Sanatlar Fak.
1 kişi CSS ve HTML alanında deneyim sahibi olmak.
Adobe Illustrator, Adobe Photoshop programlarını kullanabiliyor olmak.
2. Grup GSF Grafik bölümlerinden ya da denk kabul edilen bölümlerin birisinden mezun 1 kişi Adobe Illustrator, Adobe Indesign, Adobe Photoshop programlarını kullanabiliyor olmak.
Katalog, dergi, kitap gibi yayınların baskı hazırlığı konusunda deneyim sahibi olmak.
3. Grup Eğitim Fakültesi ya da Ölçme, Değerlendirme Alanında yüksek lisans 1 kişi
4. Grup İLEF Radyo, TV ve Sinema mezunu 1 kişi Kamera kullanma deneyimi sahibi olmak.
5. Grup Hukuk Fakültesi 1 kişi
6. Grup FEF İngiliz Dili ve Edebiyatı, Mütercim ve Tercümanlık ya da Eğitim Fak. İngilizce Öğr. bölümlerinden mezun olmak. 1 kişi
7. Grup İİBF, İlahiyat ya da FEF mezunu olmak 2 kişi

2020 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı YÖK Uzman Alımında Yabancı Dil Şartı Var Mı?

2020 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı YÖK Uzman Alımına başvuruda bulunacak olan adaylardan, ilanda belirtilen dillerde ÖSYM tarafından düzenlenen YDS’den 6 ve 7. grup için başvuracak olanların B düzeyi yani 80 puana, diğerlerine başvuracakların ise C düzeyi yani 70 puana sahip olmaları gerekmektedir.

2020 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı YÖK Uzman Alım ilanının TAM METNİNİ incelemek için Tıklayınız!

2020 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı YÖK Uzman Alımı Statüsü Ne Olacak?

2020 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı YÖK Uzman Alımı kapsamında istihdam edilecek olan personel sözleşmeli uzman statüsünde görev yapacaktır.

2020 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı YÖK Uzman Alımı sürecini takip etmek ve diğer alımlardan haberdar olmak için FORUM sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.