kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

YÖKDİL Sınavı 2019 Ne Zaman? YÖKDİL Sınav Tarihi

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) nedir? Ne demek? YÖKDİL 2019 yılında ne zaman gerçekleştirilecek? 2019 Sonbahar dönemi YÖKDİL ne zaman yapılacak?

A+
A-

2019 yılının ilk yarısı geride kaldı. 6 aylık dilimde farklı kurumlar tarafından onlarca sınav düzenlendi. 2019’un ikinci yarısında ise yine farklı kurumlar tarafından onlarca sınav düzenlenecek. Farklı amaçlar, farklı kariyer ve eğitim planları doğrultusunda binlerce hatta milyonlarca kişi düzenlenen bu sınavlara girecek. Öyle ki pek çok aday çalışmalarına aylardır hatta yıllardır devam ediyor. 2019’un ikinci yarısında düzenlenecek sınavlari çin geri sayım sürüyor. Özellikle yabancı dil sınavları oldukça merak konusu. Binlerce kişi yabancı dil sınav tarihleri, yabancı dil sınav konularıyla ilgili araştırma yapıyor. Türkiye Yabancı Dil Sınavı ve Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) gibi pek çok sınav düzenleniyor. Peki YÖKDİL sınavı 2019 yılında ne zaman düzenlenecek? Binlerce kişinin aylarca hazırlandığı sınava sayılı günler kala sınav tarihi merak ediliyor. Bu kapsamda sorulan sorulara cevap vermek için www.tercihiniyap.net ailesi olarak bir makale hazırladık. Kamu Haber

YÖKDİL Nedir? Ne Demek?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) oldukça kritik bir sınavdır. Adaylar bu sınav sonucunda İngilizce geçerlilik notlarını alırlar. YÖKDİL dışında düzenlenen önemli bir diğer yabancı dil sınavı da Yabancı Dil Sınavıdır (YDS).

YÖKDİL Sınav Tarihi 2019

YÖKDİL sınavının ne zaman yapılacağı binlerce kişi tarafından merak ediliyordu. Binlerce kişi sınav tarihini öğrenmek için araştırma yapıyordu. İngilizce geçerlilik puanlarını almak isteyen binlerce kişinin aradığı cevap ortaya çıktı. YÖKDİL sonbahar dönemi sınavı 2019 tarihi adaylarla paylaşıldı. YÖKDİL 2019 yılının sonbahar döneminde 3 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. Adaylar sınavda Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinden sınava girecek. ÖSYM ve YÖK işbirliği ile düzenlenecek olan sınava binlerce kişi girecek.

YÖKDİL Başvuru Tarihleri 2019

2019 yılının ilk YÖKDİL sınavı için başvurular geride kaldı. 30 Ocak tarihinde başlayan başvurular 8 Şubat tarihinde sona erdi. Aylar süren çalışmalarının ardından binlerce kişi yılın ilk YÖKDİL’ine 10 Mart 2019 tarihinde girdi. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla gözler 2019 yılında düzenlenecek ikinci YÖKDİL sınavına çevrildi. Özellikle YDS’den nispeten daha kolay olmasıyla adayların yüzünü güldüren YÖKDİL için binlerce kişi aylardır çalışmalarını sürdürüyor. YÖKDİL kapsamında alınacak puanlarla pek çok kişi yüksek lisans veya kamu ilanlarına başvuru yapmayı planlıyor.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.