kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

SGK Denetmen Yardımcılığı 2020 İlanı İçin Yapılan Etkinlikler Neler?

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı 2020 ilanı için adaylar twitter gündem etkinliği, mail gönderme etkinliği gibi bazı etkinlikler düzenlemektedir. Bu etkinlikler ile etkinlik metinlerini, bunların yanında Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı mesleği hakkında bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

2020 yılında KPSS A Grubu sınavlarına katılan adayları tatmin edecek düzeyde herhangi bir alım henüz gerçekleştirilmedi. Bu yüzden KPSS A Grubu puanı olan binlerce aday Kamu Kurumlarının ilan yayınlaması ve alım gerçekleştirmesi için çeşitli etkinlikler düzenlemektedirler. Bu etkinliklerden bazıları Hazine ve Maliye Bakanlığı kadroları için bazıları ise Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kadroları için gerçekleştirilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu’nda ise taleplerin merkezinde en yüklü alım yapılan kariyer meslek kadrosu olan Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı yer almaktadır. Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alımlarına dair etkinlik bilgilerine ve mesleğe dair merak ettiğiniz hususlara haberimizde ulaşabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Mesleği Nedir? Mesleğe Nasıl Girilmektedir?

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı mesleği üniversitelerin İstatistik, Aktüerya ya da Matematik bölümlerinden ve Hukuk Fakülteleri ile İktisat, İşletme, Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri’nden mezun olan adayların başvuruda bulunabildiği, Kurumun kontrol ve denetimle görevli kariyer meslek grubudur. Mesleğe girişte adayların Kurumun ilan ile talep ettiği KPSS A Grubu puan türlerinde yeterli puanı almış olmaları ve diğer başvuru genel şartlarını taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu şartları sağlayan adaylardan en yüksek puanlı dört kat aday Kurum tarafından gerçekleştirilecek olan sınava katılma hakkı elde edebilecektir.

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alımları tek aşamalı bir sınavla yapılmaktadır. Bu aşamada adaylara yalnızca sözlü mülakat yapılmaktadır. Sözlü mülakatlar neticesinde asil olarak başarılı sayılan adaylar Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri arasında tercih gerçekleştirmektedirler. Bu tercihler neticesinde yerleşme hakkı elde eden adaylar mesleğe Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı olarak atanmaya hak kazanırlar.

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı tercih ve atanma süreçlerine dair daha detaylı bilgilere aşağıda yer alan yönlendirme ile ulaşabileceğiniz çalışmamızda göz atabilirsiniz;

Sosyal Güvenlik Denetmenleri ve Denetmen Yardımcıları Ne İş Yapmaktadırlar?

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcıları ve yeterlik süreçlerinde başarılı olarak Sosyal Güvenlik Denetmeni unvanıyla mesleğini sürdüren meslek mensupları her şeyden evvel kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda denetim ve incelemeler gerçekleştirmektedirler. Bunun yanında sahte sigortalılık, iş kazası, inşaat gibi alanlarda da inceleme ve soruşturmalar yapan meslek mensuplarının tüm görevlerini bir arada incelemek ve meslekte adayları bekleyen tüm aşamaları öğrenmek için Meslek Tanıtım yazımıza aşağıda yer alan yönlendirme ile ulaşabilirsiniz;

sgk bina 3

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı 2020 Alımı İçin Yapılan Etkinlikler Nelerdir?

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı için son gerçekleştirilen alım süreci 2019 yılında tamamlandı ve izleyen süreçte halen yeni bir alım gerçekleştirilmedi. Son olarak gerçekleştirilen 10. Dönem Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alımının ardından, 11. Dönem Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alımı için binlerce aday gerek sosyal medyada gerekse diğer mecralarda bir çok talep etkinliği gerçekleştirmektedir. Adayların sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği gündem etkinliklerinin yanı sıra Bakanlık ve Kurum yetkililerine elektronik posta yoluyla ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi CİMER’e taleplerini iletmeleri şeklinde de etkinlikler düzenlenmektedir;

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı 2020 alımını talep eden adayların etkinliklerde kullandıkları ve taleplerini içeren metin şu şekildedir; 

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın A Grubu oturumlarına 2018 ve 2019 yıllarında katılmış adaylar olarak ciddi anlamda düşük sayılarda A Grubu personel alımı yapılan bir dönem içerisindeyiz. Bu süreçte A Grubu adayları olarak alım rutini izlendiğinde hemen her yıl alım gerçekleştiren Sosyal Güvenlik Kurumu Denetmen Yardımcılığı için de hazırlık yürüterek, ilgili puan türlerinden başvuru yapmaya yeter puanları aldık. Ancak 10. dönem Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alım süreci 24 Aralık 2019 tarihinde neticelenmiş olmasına rağmen, aradan geçen beş aylık dönemde 11. dönem alımı için herhangi bir müspet haber almış değiliz. Ülkemizin içerisinde bulunduğu zor günlerin ve elbette etkisi halen süren Kovid-19 salgınının olumsuz etkilerinin farkındayız. Ancak puanlarımızın geçerliliği ortadan kalkmadan önce verilecek bir ilan ile bizler de Sosyal Güvenlik Denetmenliği mesleğini ifa ederek, kayıt dışı istihdamın azaltılması konusunda devletimiz adına görev yapmak istiyoruz. Bu, gerek bizlerin emek vererek almış olduğu puanların karşılığını bulması, gerekse Kurumun denetim kapasitesinin artışı anlamında çok yönlü fayda doğuracak bir adım olacaktır. Bu konuda anlayış, alaka ve desteklerinizi bekliyoruz. KPSS A Grubu adayları olarak teşekkür ediyoruz.”

Binlerce aday Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan taleplerini bu ve bunun gibi metinlerle iletmekte ve müspet bir karşılık ummaktadır. Oldukça haklı beklentileri olan adaylara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’tan ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Vekili Sayın İsmail Yılmaz’dan olumlu geri dönüşler yapılmasını tüm adaylar adına temenni ediyoruz.

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı 2020 alım sürecine dair gelişmeleri FORUM sayfamız üzerinden takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.