kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

YSK Seçim Müdürü Nedir? Ne İş Yapar?

Yüksek Seçim Kurulu bünyesinde Seçim Müdürü olarak çalışan personellerin ne iş yaptığı ve çalışma şartlarının nasıl olduğu merak edilmektedir. Peki seçim müdürü nedir? Seçim müdürü ne iş yapar? Seçim müdürü çalışma şartları nelerdir?

A+
A-

YSK Seçim Müdürü Nedir? Ne İş Yapar?

Yüksek seçim kurulu müdürü hakkında gerekli bilgileri güncel haliyle sizler için yazımızda derledik. Aklınıza takılan hemen hemen her sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Dünyadaki her ülkede siyaset gündemin merkezinde yer almaktadır. Tartışmasız Türkiye için de bu böyledir. 7’den 70’e her vatandaş bir siyasetçi olarak yaşar. Berberlerde, okullarda, evde, kahvehanelerde siyaset konuşulur. Siyasetin muhabbeti, magazini, tartışmaları meşhurdur ancak bir de görünmeyen yüzü vardır.

Siyasetin temelinde demokrasi, demokrasinin temelinde seçim yatar. Seçimlerin gerçekleşmesi için de seçim görevlileri gerekmektedir. İşte Yüksek Seçim Kurulu bünyesinde çalışan personellerin bu anlamda kritik görevleri ve sorumlulukları vardır.

Yüksek Seçim Kurulu seçim dönemlerinde tartışmaların merkezinde yer alır. Türkiye’nin her noktasında YSK görevlileri bulunmaktadır. Seçimler bu görevliler üzerinden icra edilmektedir. Bu görevliler arasındaki en kritik pozisyonlardan biri de Seçim Müdürleridir.

Yüksek Seçim Kurulu son dönemde yüksek sayıda Seçim Müdürü alımı gerçekleştirmek için ilana çıkmıştı. Bu ilanla birlikte seçim müdürü ile ilgili araştırmalar yapıldı. Pek çok kişi “seçim müdürü nedir?” “seçim müdürü ne iş yapar” gibi soruların cevabını araştırmaya başladı. www.tercihiniyap.net ailesi olarak bu soruları sizler için cevaplandırdık.

Seçim Müdürü Ne İş Yapar?

Yüksek Seçim Kurulu bünyesinde istihdam edilen seçim müdürü seçim konusunda görev yapan ve müdür pozisyonunda olan devlet memurlarındandır. Seçim Müdürü olarak çalışan personel ana sorumluluğu seçimler ile ilgili olsa da Yüksek Seçim Kurulu bünyesinde yüksek rütbeli olarak görev yapan memurlardan biridir.

Peki seçim müdürü ataması nasıl yapılır? Seçim Müdürü olarak atanan kişi yazılı ve sözlü bir şekilde ataması yapılabilir. YSK Türkiye’nin her ilinde her ilçesinde her köyünde her noktasında personel bulundurur. Seçim Müdürleri de Türkiye’nin her köşesinde görev yapabilir.

Seçim Müdürü Çalışma Şartları

Seçim Müdürü olarak çalışan bir devlet memuru yaşadığı yerde (il,ilçe vb.) görev yapamaz. Seçim Müdürü görev yaptığı yerde en fazla 6 yıl çalışmaktadır.

Ancak ve ancak Yüksek Seçim Kurulu Başkanı’nın talimatıyla veya kurum olarak gerek görüldüğü takdirde bir kez daha aynı yere ataması yapılabilir. Seçim Müdürlerinin vereceği hizmet görev alanlarına görev yerlerine göre değişebilir.

Seçim Müdürleri yoğun baskı altında stresli bir iş yaparlar. Çalıştıkları bölgede her yıl en az bir kere denetime tabi tutulurlar. Denetimler raporlanarak üst kurullara gönderilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.