kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Yurt dışından alınan telefonun kaydı nasıl yapılır?

Ülkemizdeki yüksek telefon fiyatları nedeniyle pek çok kişi yurt dışından telefon almaktadır. Yurt dışından telefon aldığımızda yurt içinde telefonlar nasıl kaydettirilir? Yurt dışından alınan telefonun kaydı nasıl yapılır? Yurt dışından alınan telefon nereye kaydettirilir?

A+
A-

Yurt dışından aldığınız veya getirdiğiniz telefonun ülkemize girişi 120 günü aşmamalıdır. Ayrıca eğer tanıdık birinin pasaportu üzerine kaydettirme planınız var ise o kişinin son 4 ay içinde yurt dışı seyahati yapmış olması lazım. Pasaportunuzun ya da tanıdığınızın pasaportunun süresi 120 günü aşıyor durumda ise tekrar yurt dışına gitmeniz gerek. Ayrıca şu da unutulmamalıdır ki 2 yıl içinde o pasaporta hiçbir cihaz kaydedilmemelidir.

YURT DIŞINDAN ALINAN TELEFONUN KAYDI NEREYE YAPILIR?

Yurt dışından alınan veya getirilen telefonların kaydının nereye yapılacağı sık sık sorulan bir soru. Eğer yurt dışından telefon aldıysanız ve kayıt yaptırmak istiyorsanız gideceğiniz adres e-Devlet sistemidir. Bu işlemi gerçekleştirmek için e-Devlet hizmetinin verildiği resmi internet sitesi olan www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden giriş yapmanız gerekmektedir. Telefonu kaydettireceğiniz pasaport sahibi kim ise e-Devlet sistemine onun bilgileriyle giriş yapmanız gerekmektedir. kamu haber

KAYIT İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Yurt dışından getirilen telefonu açıp #06# tuşlamasını yaparak 15 haneli IMEI numarasını edinmelisiniz.Daha sonra ise girdiğiniz bilgileri kontrol etmeli ve onayla butonuna basmalısınız. Ayrıca 2018 telefon kayıt harç bedeli olan 170.70 Türk Lirasını aşağıda belirtilen bankalara yatırmalısınız.

Bankalar: Halk Bank, Vakıf Bank, Deniz Bank, ING Bank, HSBC, Şeker Bank, Garanti Bankası, T.C.  Ziraat Bankası, T.C. İş Bankası.

Bu bankaların haricinde vergi dairelerinden de belirlenen harcı kolaylıkla yatırabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.