kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Türkiye İş Kurumuna (İŞKUR) Nasıl Kayıt Olunur?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işsizlikle savaşan öncü kurumdur. İşsiz olan binlerce kişi iş bulabilmek için İŞKUR’a kayıt olmak istemektedir. Peki İŞKUR’a nasıl kayıt olunur? İŞKUR’a kayıt olmak istiyorum ne yapmalıyım? İŞKUR nedir? İŞKUR ne iş yapar? İŞKUR’a kayıt olmak için gereken belgeler nelerdir?

A+
A-

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Türkiye’deki en saygın ve en bilinen kurumlardan biridir. Türkiye’deki en büyük sorunlardan biri işsizliktir. Yıllardır sona ermeyen sorunla mücadelede en büyük rol İŞKUR’undur. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) istihdam fırsatlarını oluşturmak, istihdamı genişletmek, istihdamı teşvik etmek amacıyla faaliyetlerini yürütür. Türkiye’nin işsizlik sorununa istihdam vurgusuyla karşı koyan İŞKUR son yıllarda önemli projeler yürütmektedir. Türkiye’de milyonlarca işsiz vardır. İŞKUR projeleriyle işsizliğe karşı savaşır. İşsiz olan binlerce kişi İŞKUR üzerinden istihdam edilmektedir. 

İŞKUR üzerinden bulmak isteyen binlerce kişi İŞKUR’un iş fırsatlarından nasıl yararlanacağını bilmemektedir. İŞKUR’un projelerinden ve iş olanaklarından haberdar olmak için İŞKUR’a kayıt olmak gerekmektedir. Peki Türkiye İş Kurumuna (İŞKUR) nasıl kayıt olunur? Türkiye İş Kurumuna kayıt olmak istiyorum. Ne yapmam gerekir? İŞKUR’a kayıt olmak istiyorum. Nasıl olurum?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Nedir?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) istihdam teşvikleri, istihdam projeleri ile işsizlikle mücadele eden kritik bir kurumdur. İŞKUR işsiz olan insanların iş bulmasına yardımcı olur. Personel ihtiyacı olan iş yerlerinin personel açığını kapatır. İŞKUR’un hedefi istihdam oluşturmak, istihdamı desteklemektir. Türkiye İş Kurumundan (İŞKUR) önce İş ve İşçi Bulma kurumu faaliyet gösteriyordu. Ancak bu kurum 2000 yılında kapandığında İŞKUR kuruldu ve istihdam çalışmaları devam etti. İŞKUR bugüne kadar binlerce kişinin iş bulmasında binlerce iş yerinin de personel açığını kapatmasında yardımcı olmuştur.

İŞKUR projeleriye, bilişim ağıyla işsiz insanların iş bulmasını sağlar. İşsiz olan kişilere eğitim vererek, meslek edinme kursları düzenleyerek donanımlı personeller haline getirir. Böylece işsizlerin iş bulmasında ve iş kurmasında pay sahibi olur.

İŞKUR’a Kayıt Olma

Türkiye İş Kurumu’na (İŞKUR) kayıt olmak isteyen binlerce kişi vardır. İŞKUR’a nasıl kayıt olacağını bilmeyen binlerce kişi nasıl kayıt olacağını araştırmaktadır. Ancak İŞKUR’a kayıt olmadan önce ne istediğinizi bilmeniz gerekmektedir. Ayrıca İŞKUR sistemi hakkında da bilgi sahibi olmalısınız. İŞKUR’un olanaklarını bilmek, İŞKUR’dan ne istediğinizi bilmek iş hayatınız için daha sağlıklı kararlar almanızı ve zamanınızı boşa harcamamanızı sağlar.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) temelinde bir kariyet platformudur. İş arayan kişiler ve işçi arayan kişiler platformda bir araya gelir. Ancak sistem işçi ve işverenleri ayırmaktadır ve iki gruba aynı siteden ancak farklı bir ara yüzden hizmet vermektedir. İŞKUR’un resmi internet sitesi olan www.iskur.gov.tr adresi üzerinden giriş yaptığınızda internet sitesi size işçi mi yoksa iş veren mi olduğunuzu sormaktadır. Sizde bu doğrultuda seçiminizi yaparak siteye giriş yapacaksınız.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) resmi internet sitesi üzerinden hesabınızı kullanamdan önce aktifleştirmeniz gerekmektedir. Aktifleştirme eylemi e-mail üzerinden veya telefon numarası üzerinden yapılmaktadır. Aktifleştirme işlemi yapılmadan www.iskur.gov.tr adresinden ve İŞKUR hizmetlerinden faydalanmak mümkün değildir.

İŞKUR’a üye olduktan sonra www.iskur.gov.tr adresi üzerinden üyeliğinizi aktif kullanmazsanız son kullandığınız tarih üzerinden 1 yıl boyunca giriş yapmazsanız üyeliğiniz dondurulmaktadır. Bu da sizin İŞKUR hizmetlerinden sağlıklı faydalanmanızı engeller. Eğer iki yıl boyunca hesabınızı kullanmazsanız hesabınız silinir. Bu nedenle İŞKUR sistemine kayıt yaptırdıktan sonra hesabınızı aktif kullanmanız son derece önemlidir.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) sistemi Türkiye’nin en çok kullanılan sistemlerinden biridir. Veri akışı çok fazladır. Bu nedenle üyeliğinizdeki okunmayan tüm mesajlar 15 gün içerisinde silinir. Sisteme kayıt olduktan sonra hesabınızı güncel tutmanız oldukça önemlidir.

İŞKUR’a Nasıl Kayıt Olunur?

Türkiye İş Kurumuna (İŞKUR) kayıt olmak istiyorum. Nasıl olurum? Eğer sizde kendinize bu soruyu soruyorsanız doğru yerdesiniz demektir. İlk olarak İŞKUR’a kayıt olmak istiyorsanız iş arayan mı yoksa iş veren mi olduğunuzu www.iskur.gov.tr adresi üzerinden belirtmeniz gerekmektedir. Eğer iş arıyorsanız İŞKUR iş arayan kayıt olma eğer iş verenseniz İŞKUR işveren kayıt olma linkleri üzerinden kayıt işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Bu ayrımı yaptıktan sonra ekranda üyelik sözleşmesi çıkacak ve siz o üyelik sözleşmesini onayladıktan sonra profil bilgilerinizi eksiksiz vermeniz gerekmektedir. Peki nedir bu profil bilgileri? Üyelik isminiz, üyelik şifreniz, soy isim bilgileri, eğitim bilgileri, iş bilgileri gibi bilgilerinizi eksiksiz girmelisiniz. Ayrıca profil fotoğrafı da profilinizi daha iyi gösterecektir. Üyelik bilgilerinizi doldurduktan sonra İŞKUR sistem üzerinden sizinle ilgilenmesi için bir danışman yönlendirecektir. Bu noktada iş veren veya iş arayan olarak bu danışmanın tavsiyeleri doğrultusunda aramalara başlayabilirsiniz.

İŞKUR’a Nasıl Kayıt Olurum?

Türkiye İş Kurumuna (İŞKUR) kayıt olmak isteyenlerin önünde iki farklı yol vardır. İŞKUR’a elektronik ortamda internet üzerinden www.iskur.gov.tr adresi üzerinden kayıt olabilirsiniz. Ancak internet üzerinden İŞKUR’a kayıt olmak istemezseniz bulunduğunuz bölgedeki en yakın İŞKUR şubesine yani İŞKUR İl Müdürlüğüne giderek kayıt olabilirsiniz. İŞKUR İl Müdürlüğüne gittiğinizde eğitim durumunuzu, işsiz olduğunuzu anlatarak kayıt için başvuru yapabilirsiniz. Kayıt için gereken bilgileri İŞKUR Müdürlüğündeki görevliler sizden isteyecektir.

İŞKUR’a Kayıt Olamıyorum Ne Yapmalıyım?

Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) resmi internet sitesi Türkiye’deki en çok ziyaret alan internet sitelerinden bir tanesidir. Bu nedenle sistemde yoğunluk nedeniyle aksaklıklar olabilmektedir. İŞKUR sistemine üye olsanız bile bazı durumlarda giriş yapamayabilirsiniz. Örneğin sisteme üye olsanız bile “üyelik bulunamadı” “girmiş olduğunuz bilgiler hatalıdır”uyarıları ile karşılaşabilirsiniz. Bu durumlarda bir süre sonra tekrar giriş yapmayı denemeniz gerekmektedir. Eğer yaşadığınız sorun bir süre sonra düzelmez ise İŞKUR merkezine müracaat ederek üyeliğinizle ilgili sorunların çözülmesini talep edebilirsiniz.

İŞKUR Ne İş Yapar?

İŞKUR’un temelinde istihdam olanakları oluşturmak olduğunu söylemiştik. İŞKUR bu amaçla meslek edindirme kurs faaliyetleri yürütür. Mesleği olmayan, becerisi olmayan kişilere meslek edindirilir.

İşinden ayrılan kişilere işsizlik maaşı bağlayarak zor durumda kalmalarını önler. Ve işten ayrılan kişilere iş olanakları sunarak iş bulmalarına yardımcı olur.

İŞKUR’a Kayıt Olmak İçin Gereken Belgeler

Türkiye’de milyonlarca işsiz bulunmaktadır. İşsizlerin en kısa sürede iş bulması için yardımcı olan yegane kurum İŞKUR’dur. İşsizler İŞKUR’un sistemine kayıt olup çok daha kısa sürelerde iş bulabilir. Ayrıca İŞKUR meslek edindirme kurslarına katılarak mesleki becerilerini geliştirebilirler. Ancak İŞKUR’a kayıt olabilmek için gerekli bazı evraklar bulunmaktadır. Bu evrakları üyeliğiniz için temin etmeniz şarttır. Peki nedir bu evraklar? İşte İŞKUR’a kayıt olmak için gereken evraklar…

İŞKUR’a kayıt olmak için Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına sahip olmanız gerekmektedir.

Ayrıca Nüfus Cüzdanı (Kimlik Kartı), ehliyet, pasaport gibi resmi kimlik belgelerine sahip olmanız gerekmektedir.

İŞKUR’a kayıt olan kişinin iş tecrübeleri, iş alanları bakımından kişinin beyanları kayıt olurken alınmaktadır. Bu beyanların gerçek olup olmadığı kişinin sorumluluğudur.

İŞKUR’a kayıt olan hükümlülerin Cumhuriyet Savcılığından “eski hükümlü belgesi” veya “tahliye edilen eski hükümlüye ait durum bildirme formu” belgelerini sunması gerekmektedir. Bu belgelerin aslı veya onaylı örneği de kabul edilmektedir.

İŞKUR’a kayıt olmak isteyen özürlü adayların sağlık kurulu raporu edinmeleri gerekmektedir. Bu belgenin aslı veya onaylı örneği kabul edilir.

İŞKUR’a kayıt olmak isteyen terör mağduru adaylardan terörden etkilendiğine dair “durum belgesi” ve “iş istek formu” sunmaları istenmektedir. Bu belgelerin aslı ve onaylı örneği kabul edilir.

İŞKUR’a Kayıt Olmak İçin Başvuru Şartları Nelerdir?

İŞKUR’a kayıt olmak için 14 yaşını doldurmak gerekmektedir. İŞKUR’a kayıt olmak isteyen adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir. Ayrıca adayların kayıt olmak istedikleri dönemde askerlik görevinde bulunmamaları gerekmektedir. NEDİR ?

İŞKUR’a Nasıl Kayıt Olunur?

Türkiye İş Kurumuna (İŞKUR) kayıt olmak için www.iskur.gov.tr adresine girmeniz gerekmektedir. Açılan sayfada sağ üstte giriş butonu bulunmaktadır. Kayıt işlemi için bu “giriş” butonuna tıklamanız gerekmektedir.

5554 1 2dcc02e00dcc8aaa9f79aa525cbe84bf

Giriş butonuna bastıktan sonra ekrana başka bir sayfa gelecektir. Bu sayfadan İŞKUR’a neden kayıt olmak istediğinize göre seçim yapmanız gerekmektedir. İş arayan olarak kayıt yaptırmak için iş arayan kısmına, iş veren olarka kayıt olmak için iş veren kısmındaki “üye ol” butonuna basmanız gerekmektedir.

5554 3 2dcc02e00dcc8aaa9f79aa525cbe84bf

İŞKUR’a iş arayan olarak giriş yapmak veya İŞKUR’a iş arayan olarak kayıt olmak için giriş yapmalısınız.

5554 4 2dcc02e00dcc8aaa9f79aa525cbe84bf

İŞKUR sisteminde üye değilseniz ve üye olmak istiyorsanız iş arayan olarak kayıt yaptırmanız gerekmektedir. İş arayan kısmında “yeni üye” butonuna basarak üye olabilirsiniz.

5554 6 2dcc02e00dcc8aaa9f79aa525cbe84bf

Karşısınıza üyelik sözleşmesi çıkacaktır. İş arayan olarak İŞKUR’a kayıt olmak için bu sözleşmeyi onaylamanız gerekmektedir.

5554 7 2dcc02e00dcc8aaa9f79aa525cbe84bf

Bütün bilgileri eksiksiz doldurduktan sorna “ileri” butonuna basmanız gerekmektedir. İşlemleriniz tamamlandı. Bundan sonra anasayfadaki giriş butonuna girip üyelik bilgilerinizi girerek sisteme girebilirsiniz.

5554 9 2dcc02e00dcc8aaa9f79aa525cbe84bf

Yorumlar

  1. Garsonmühendis Avatar Garsonmühendis dedi ki:

    İşkur'a kayıt oldum. Nasıl işkur ilanlarına başvuru yapacağım? Bilen var mı?