kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Tıbbi Sekreter KPSS 2020/14 Ortaöğretim Atama Taban Puanları

​​​​​​​KPSS 2020/14 ortaöğretim tıbbi sekreter atama taban puanları nasıldır? 2020/14 merkezi atamasında açılan tıbbi sekreter kadrolarına en büyük ve en düşük kaç puanlar ile yerleştirme yapılmıştır?

Devlet personeli olmak isteyen bir aday KPSS’ye girmeli ve belli bir oranda puan elde etmelidir. Elde edilen puanlar ile merkezi atamalara veya ilan ile alım yapan kurumlara başvuru yapılabilmektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından personel alımı özellikle tekniker, teknisyen vb. unvanlar için merkezi atamalar ile gerçekleşmektedir. Bu tip bir merkezi atama olan KPSS 2020/14 içinde ortaöğretim tıbbi sekreter mesleği için de belli kadrolar bulunmaktaydı. Bu kadrolara yerleştirmeler sonucu ortaya çıkan KPSS 2020/14 tıbbi sekreter atama taban puanları listesini yazımızın altında bulabilirsiniz.

ORTAÖĞRETİM TIBBİ SEKRETER ATAMA TABAN PUANLARI KPSS 2020/14

Sağlık Bakanlığı her yıl diğer kurumlara kıyasla, ihtiyaç olmasından dolayı merkezi atamalar ile personel alımı yapar ve 2020/14 de 2020 yılındaki son Sağlık Bakanlığı merkezi atamasıdır. Bu atamada toplamda 12000 sağlık personeli alımı gerçekleşmiştir ve bunlardan 169 tanesi de tıbbi sekreter mesleğine ayrılmıştır.

2020/14 merkezi atamasında ayrılan bu kontenjanlara yapılan yerleştirmelerden sonra ortaya çıkan tabloya göre tıbbi sekreter olarak yerleştirmesi yapılan en yüksek puanlı aday 83,637 puan ile Kırşehir iline yerleşirken yerleştirmesi yapılan en düşük puanlı ortaöğretim tıbbi sekreter adayı ise 74,027 puan ile İstanbul iline yerleştirilmiştir.

KPSS 2020/14 ortaöğretim tıbbi sekreter atama taban puanları listesi ayrılan tüm kontenjanlar için aşağıdaki gibidir.

kpss 2020 14 tibbi sekreter ortaogretim atama taban puanlari

kpss 2020 14 ortaogretim tibbi sekreter atama taban puanlari

Devlet memuru olmak isteyen adayları ilgilendiren pek çok içeriğe sitemizden ulaşabileceğiniz gibi merak ettiklerinizi de FORUM.TERCİHİNİYAP.NET adresine gelerek sorabilirsiniz.

*Merkezi atama ile gerçekleştirilen yerleştirmeler sonucu ortaya çıkan ortaöğretim tıbbi sekreter 2020/14 KPSS atama puanları listesi ÖSYM’nin resmi internet sitesindeki bilgilerden faydalanarak oluşturulmuştur. Yapılabilecek bir değişiklikte ÖSYM’nin yaptığı resmi açıklama tüm adaylar için geçerli olacaktır.

Yorumlar

  1. Eymen Avatar Eymen dedi ki:

    Hayır sen kalk üniversite oku ama lise okuyandan daha yüksek puanla Ataman olsun şaka gibi

    1. saide Avatar saide dedi ki:

      okumasaydın sende böyle atansaydın

    2. Kemalcan Avatar Kemalcan dedi ki:

      Sen 2 sene eğitim al ben 4 sene eğitim alayım senin aldığın eğitim kadar benim stajım var