kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Maden Mühendisliği Taban Puanları 2016 2017

DGS nedir, DGS maden mühendisliği taban puanları 2016 kaçla kapandı, maden mühendisliği bölümü mezunları ne iş yapar sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

DGS nedir, DGS maden mühendisliği taban puanları 2016 kaçla kapandı, maden mühendisliği bölümü mezunları ne iş yapar, maden mühendisliği iş imkanları nelerdir, 2016 2017 dönemi maden mühendisliği DGS taban puanları nasıldır, maden mühendisliği bölümü nedir? sorularının cevaplarına yazımızdan ulaşabilirsiniz.

DGS NEDİR?

ÖSYM tarafından hazırlanan ve düzenlenen DGS (Dikey Geçiş Sınavı) önlisans programlar olarak eğitim veren iki yıllık bölümlerden mezun olan bireylerin dört yıllık eğitim veren lisans programlarına girmesini sağlayan LYS’den farklı üniversiteye giriş sınavıdır. Dikey Geçiş Sınavı toplamda 120 sorudan oluşmaktadır ve bu 120 soru için ÖSYM 140 dakika vermektedir. 120 sorunun 60 tanesi sayısal dersleri 60 tanesi ise sözel dersleri kapsamaktadır.

MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ NEDİR, HAKKINDA BİLGİ

Maden mühendisliği 4 yıllık lisans eğitimi veren bir mühendislik programıdır. Programın amacı maden yataklarının bulunması ile ortaya çıkartılması ve bu madenlerin zenginleştirilmesi maksadıyla araştırmalar ve çalışmalar yapan kalifiye elemanlar yetiştirmek ile bu alanlarda çalışmalar yapmaktır. Maden mühendisliği ile ilgili olarak bugün bölümde alınan eğitim bugüne kadar var olan ve bilinen yöntemlerle ilgili olsa da var olan bir öngörü çok uzak olmayan bir gelecekte uzay madenciliğinin temellerinin bu bölümden atılacağına dairdir.

MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MEZUNLARI NE İŞ YAPAR, İŞ İMKANLARI NELERDİR?

Maden mühendisliği mezunları açık ocak madenciliği ile yeraltı madenciliği olmak üzere genel olarak iki farklı maden çıkarma alanında çalışmaktadırlar, bununla birlikte madenlerin zenginleştirilmesi ile ilgili alanlarda da çalışma yapabilmektedirler. Temel mühendislik eğitimi sonrasında unvanları gereği birçok mühendisin yapabileceği genel işleri yapmakla beraber disiplinler arası birkaç alanda da kendi uzmanlıklarını gösterebilmektedirler.Kamu kurumlarının maden mühendisi alımlarına başvurabilen maden mühendisliği mezunları ayrıca herhangi bir lisans programından mezun olmak şartı arayan alımlara da başvurabilmektedirler. Ayrıca bilimsel çalışmalar yaparak yükseköğrenim kurumlarındaki öğretim görevlisi kadrolarına da yerleşebilmektedirler.

DGS MADEN MÜHENDİSLİĞİ 2016 2017 TABAN PUANLARI

2016 DGS sonrasında yapılan tercihlerle yapılan yerleştirmelerden sonra oluşan 2016 2017 sezonu DGS maden mühendisliği taban puanları aşağıdaki gibidir.

Üniversite Rehberi

3124 1 5dcad3b9e3278dd9908e2b4e8167f959

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.