kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Maaşı 2023 Ne Kadar?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Uzman Yardımcılığı 2023 maaşı ne kadar? Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2023 sınavı nasıl? Görev yeri neresi? Detaylar haberimizde.

A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından merkez teşkilatında görevlendirilen uzman yardımcılarının tabi olduğu meslek grubu Hazine ve Uzman Yardımcılığı’nın 2023 maaşı ne kadar? Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı nasıl olunur? Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı sınavına kimler başvurabilir? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Hazine Kontrolörü ve Stajyer Hazine Kontrolörü Maaşı Ne Kadar?

Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Sınavı Nedir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından istihdam edilen ve merkez teşkilatında vazifelendirilen Hazine ve Maliye Uzman Yardımcıları’nın mesleğe alınması için gerçekleştirilen sınav Bakanlık tarafından iki ayrı yöntemle gerçekleştirilebilmektedir. Bu iki yöntemin ilki yalnızca sözlü mülakat ile alım yöntemi, ikincisi ise yazılı sınav ve sözlü mülakat olmak üzere iki aşamalı alım yöntemidir. 2020 yılında gerçekleştirilecek olan alım için yayımlanan ilanda Bakanlık yalnızca sözlü mülakat yapacağını duyurdu. Bu yöntemde sözlü mülakata katılabilecek aday sayısı ise mesleğe alınacak aday sayısının dört katı kadar olmaktadır.

Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Sınavına Başvuru Koşulları

Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı alımına başvuruda bulunacak olan adayların devlet memurluğu genel şartlarına sahip olması ve sınavın yapılacağı senenin birinci günü itibariyle 35 yaşlarını doldurmamış olmaları gerekmektedir. Bunun yanında adayların Bakanlığın ilan ettiği bölümlerin birisinden mezun olmaları ve o bölüm için ilan edilen KPSS Lisans veya KPSS A Grubu puan türünde en az 75 puan almış olmaları gerekmektedir. 

Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı alımına dair diğer detaylar inceleyebileceğiniz 2020 ilanına aşağıda yer alan yönlendirme ile ulaşabilirsiniz;

Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alımlarında Yabancı Dil Sınavı Puanı Şartı Var Mı?

Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı alımlarına başvuruda bulunmak isteyen adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen Yabancı Dil Sınavı’ndan en az 70 puan – C Seviyesi almaları gerekmektedir.

maliye bakanlyyy

Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Mesleği

Hazine ve Uzman Yardımcılığı sınav aşamalarını başarıyla aşarak mesleğe girme hakkını elde eden adaylar Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı olarak görevlerine başlayacaktır. Bu meslekte meslek mensuplarını nelerin beklediğini, hazine ve maliye uzmanlık tezi, yeterlik sınavı gibi aşamaların detaylarını, hazine ve maliye uzman yardımcılarının ve uzmanlarının görevlerini inceleyebileceğiniz meslek tanıtım yazımıza aşağıda yer alan yönlendirme yardımıyla ulaşabilirsiniz;

Hazine Avukatı Ne İş Yapar? Maaşları Ne Kadar?

Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılarının Görev Yerleri ve Özlük Hakları

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın merkez teşkilatında görevlendirdiği uzman yardımcıları olan Hazine ve Maliye Uzman Yardımcıları merkez uzmanı özlük haklarına sahiptirler. 3600 ek gösterge ile yaptıklarını görevlerini Bakanlığın merkezi olan Ankara’da ya da ek hizmet biriminin bulunduğu İstanbul’da sürdürme imkanına sahip olan Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılarını il seçimlerini ilan aşamasında illere göre belirlenmiş kontenjanlara göre yapmaktadırlar.

Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2023 Maaşı Ne Kadar?

Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı mesleğine girmeye hak kazanan adayların 2023 yılı maaşı yaklaşık olarak 6550 Türk Lirasıdır. Meslekte yeterlik süreçlerini başarılı bir şekilde geride bırakmış ve Hazine ve Maliye Uzmanı olarak atanmaya hak kazanmış olan meslek mensuplarının maaşı ise yaklaşık 19200 Türk Lirasıdır.

**Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı ve Uzmanlığı maaş tutarları yaklaşık olarak belirtilmiş olup ek ödemeler ve kesintiler dikkate alınmamıştır. 

Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı ile diğer kamu kurumu kariyer mesleklerinin sınavlarına ve mesleklere dair diğer detaylar hakkında bilgiler almak için Tıklayınız!

Belediye başkanı kaç yıl çalışır?

2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanunun 8’nci maddesine göre belediye başkanlarının görev süresi beş yıldır.

Yorumlar

  1. SNMSNM Avatar SNMSNM dedi ki:

    merhabalar bir şey sormak istiyorum. uzmanlık kadrolarında çalışanlar 10 yılık süreyi doldurduktan sonra yeminli mali müşavirlik sınavına girebilme hakkında sahip oluyor mu acaba?