kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Hidrolog ve Hidrojeolog Maaşları Ne Kadar?

Hidrolog ve Hidrojeolog Maaşları Ne Kadar? Hidrolog ve Hidrojeolog Nedir? Ne Demek? Hidrolog ve Hidrojeolog Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri Nasıl? Devlette ve özel sektörde hidrolog ve hidrojeolog maaşları ne kadar?

A+
A-

Hidrolog, su bilimi konusunda uzman olan kişi demektir. Hepinizin de bildiği gibi hidroloji su bilimidir. Hidrojeolog ise yer altındaki su bilimi demektir.  Peki hidrolog olmak isteyenler için hidrolog ve hidrojeolog maaşları ne kadar gelin birlikte bakalım…

Meslek ve maaş tanıtım yazı serimiz kaldığı yerden devam ediyor. Yüzlerce mesleğe ilişkin tanıtım yazıları ‘meslek’, bu mesleklerin maaşlarına ilişkin bilgilerse ‘maaş’ bölümünden incelenebilir. Bu yazımızda ise hidrolog ve hidrojeolog mesleklerini ele alacağız. Devlette ve özel sektörde bu pozisyonda çalışan personelin çalışma şartları ve çalışma saatleri ile maaşlarını inceliyoruz.

Belediyelere Sözleşmeli Personel Olarak Girilir Mi? Nasıl Girilir?

Hidrolog Nedir? Ne Demek?

Hidroloji, su bilimidir. Hidrolog ise su bilimi uzmanıdır. Dünyada suların dağılımını incelerler. Fiziksel, kimyasal, biyolojik ve mekanik açıdan özelliklerini incelerler. Disipler arası bir bilim olan hidroloji günümüzde kuraklığın arttığı ve küresel ısınmanın baskısını arttırdığı dünyada son derece önemlidir.

Hidrojeolog Nedir? Ne Demek?

Hidrojeoloji yer altındaki suyun bilimidir. Yerin altındaki suları konu alan bu bilim dalı jeolojinin alt dalıdır. Yer katmanlarının arasında, altında bulunan suları, kayaçlar arasındaki akışın düzenini, sistemini inceler. Günümüzde kuraklık arttıkça yer altındaki sular önem kazanmıştır. Ayrıca yer altındaki suların tüketilmesiyle oluşan çukurlar da tehlike oluşturmaktadır.

Hidrolog ve Hidrojeolog Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri

Personeller hem sahada hem de masada yoğun çalışma yürütür. Sahada yani arazide incelemelerde bulunacak olan personeller günlerce çalışabilir. Masa başında ise analizler ve inceleme sonuçları incelenir ve rapor hazırlanır. Personelin çalışma ortamı iyidir. Bilgisayar, telefon gibi teknolojik aletlere, sahada çalışacağı aletlere erişimi vardır. Özel sektörde çalışma şartları ve yoğunluk daha fazla iken devlette bu tam tersidir. Çalışma saatleri ise özelde ve devlette benzerdir. Günde 8-9 saat çalışırlar.

Devlette ve Özel Sektörde Hidrolog Maaşları

Özelde ve devlette maaş skalası değişmektedir. Devlette derece ve kıdem, hizmet yılı, eğitim, çalışılan kurum, tazminat, döner sermaye gibi unsurlar maaşlarda etkili olmaktadır. Özelde ise çalışılan şirket, deneyim ve başarı önemlidir. Özel sektörde maaşlar 13-15 bin TL arasında değişir. Devlette ise 15 bin 250 ile 16 bin 250 TL arasındadır.

Devlette ve Özel Sektörde Hidrojeolog Maaşları

Hidrojeologlar özelde ve devlette iş bulabilir. Maaşlar da değişiklikler yaşanmaktadır. Özel sektörde personellerin çalıştığı şirkete, deneyimine ve başarısına göre aldığı ücretler değişiklik gösterebilir. Maaşlar 13 bin TL ile 15 bin TL arasında değişmektedir. Devlette ise maaşlar daha düzenli bir seyir izlemektedir. Personelin kıdemi, hizmet yılı, eğitimi, aile durumu, çalıştığı kurum ve tazminata göre aldığı maaşlar 15.5-16.5 bin TL arasındadır.

Devlette Hangi Teknik Personel İlave 1 Derece Alamaz?

Hidrolog kaç yıllık?

Hidrojeoloji Mühendisliği, üniversitelerde Mühendislik Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.