kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Türk Patent Kurumu Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcılığı Maaşı 2023 Ne Kadar?

Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcılığı 2023 yılı maaşı ne kadar? Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcılığı görev yeri neresidir? Statüsü nasıldır? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

A+
A-

2023 Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcılığı Alımı başvuru şartları neler? Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcılığı mesleğine nasıl girilir? Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcılığı alımı hangi alanlardan gerçekleştiriliyor? Nasıl Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcısı olunur? 2023 Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcılığı maaşı ne kadar? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

Türk Patent Kurumu Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcılığı Maaşı

Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcılığı Nedir?

Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcılığı mesleği, Türk Patent ve Marka Kurumu’nun merkezinde görevlendirilen kariyer meslektir. Merkez statüye sahiptir. Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcılığı mesleğinde yer alanlar patent ve sınai alanında Kurumun görev alanına giren hususlarda uzmanlaşmaktadırlar. 

Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcılığı Mesleğine Nasıl Girilir?

Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcılığı alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların bazı genel başvuru şartlarını, yaş şartını karşılıyor olmalarının yanında, özel olarak Kurumun istediği mezuniyet şartlarını taşıyor olmaları ve Kurumun alımı yaptığı dönem itibariyle geçerliliği devam eden KPSS ve YDS puanlarına sahip olmaları gerekmektedir. 

Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcılığı alımına başvuruda bulunacak olan adayların yabancı dil yeterliklerinin en az C düzeyinde olması yani YDS puanlarının en düşük 70 puan olması gerekmektedir. Aksi halde adayların Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcılığı alımlarına başvuru imkanları bulunmayacaktır.

Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcılığı alımı için adayların Mühendislik Fakülteleri, Eczacılık Fakülteleri, Ziraat Fakülteleri, Fen ve Edebiyat Fakülteleri, İktisadi ve İdari Bilimler ile dengi fakültelerinde Kurumun talep etmiş olduğu bölümlerden mezun durumda olmaları gerekmektedir. Diğer fakültelerden de Kurum muhtelif bölümler belirleyebilmektedir.

Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcılığı Sınavı Nasıl?

Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcılığı alımına başvuran adaylardan, mesleğe alınacağı ilan edilmiş sayının her alan için ayrı ayrı olmak üzere dört katı kadarı Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcılığı sözlü mülakatlarına katılma hakkı elde etmektedir. Kurum alımlarını tek aşamalı olarak ve sözlü mülakatla yapmaktadır.

Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcılığı Görev Yeri ve Statüsü

Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcılığı mesleğine girmeye hak kazanan adayların görev yerleri Kurumun kurulu bulunduğu Ankara’dır. Meslek mensupları merkez uzmanı statüsündedir ve 3600 ek göstergeye tabidir.

Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcılığı 2023 Maaşı Ne Kadar?

Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcılığı sınavında başarılı olarak Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcısı olarak mesleğe girmeye hak kazanmış bir adayın 2023 yılı maaşı yaklaşık olarak 16550 Türk Lirası olacaktır. Meslekte belirli süreleri geçirmiş ve yeterlik sınavında başarılı olmuş olan Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzmanlarının ise maaşı 2023 yılı itibariyle yaklaşık olarak 17200 Türk Lirası olacaktır. 

*Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcılığı maaş tutarlarında bireysel emeklilik gibi kesintiler ile kişiden kişiye değişebilen ek ödenekler dikkate alınmamıştır.

Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcılığı mesleğine dair sorularınızı sormak ve sınavı ile ilgili bilgiler almak için FORUM sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 

Taşınabilir Wifi İnternet Fiyatları

Patent uzmanı nasıl olunur?

Patent uzmanı olmak isteyen kişilerin, öncelikle üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Fizik, Fizik Mühendisliği, Kimya, Kimya Mühendisliği, Matematik, Matematik Mühendisliği ve İstatistik lisans programlarını tamamlaması gerekir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.