kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Açıktan Atama nedir? Nasıl başvurulur?

Açıktan Atama nedir? Nasıl başvurulur?

A+
A-

1806 0 b02cc60c571e2d166b4b6b1885118b0e

Açıktan Atama 2023 nedir? Açıktan Atama Nasıl Olur? Nasıl Yapılır? Açıktan atamaya kimler başvuru yapabilir? Nasıl Başvurulur? Açıktan Atamada sınav şartı var mı?

Nedir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca farklı tanımların yapılabildiği açıktan atama merkezi atamalardan farklı olarak Devlet Memurları Kanununda kendine yer bulmaktadır.Kamuda memur olarak çalışmak isteyen kamu personel adaylarının memur olmaları için birden fazla yöntem bulunmaktadır. İlgili yöntemlerden biri halk arasında oldukça sık duyulan açıktan atama biçiminde yapılan atamalardır. Bilindiği üzer 15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından kamudan binlerce kişi ihraç edildi. Kadroda oluşacak personel eksikliklerinin giderilmesi için açıktan atama biçiminde yapılacak atamalardan da faydalanacağı sıklıkla duyuluyor. kamu haber

Cumhurbaşkanı Tarafından Çok Sayıda Önemli Atama Kararı Resmi Gazetede Yayımlandı

Nasıl Yapılır?

Açıktan atama, bilinenin aksine kuralsız bir şekilde yapılmaz. Genellikle kurum içerisinde personel eksiği olan kadrolar için yapılan bir atama şeklidir. Kamu personeli olmayan bir kişinin kamu görevlisi olarak memur kadrosuna atanması da denilebilir.Açıktan Atamanın nasıl yapılacağını iki alt başlıkta inceleyebiliriz:1-) Bir personel adayının sınav veya sınavsız olmak üzere devlet memuru olması için yapılan atamadır.2-) Yeniden açıktan atama ise Devlet Memurları Kanunu 92. maddesinde tanımı yapılmıştır:-En fazla iki defa olmak üzere devlet memurluğundan kendi rızası ile ayrılan veya ayrılmış sayılanların tekrar kamu personelliği görevine, devlet memurluğuna dönmek istemeleri durumunda ve ayrıldıkları görevlerinde boş kadro bulunması üzerine yapılan atamadır.657 sayılı Devlet Memurluğu Kanunu 86. Madde: Devlet memurları kanuni izin, geçici görev, disiplin cezası veya görevden uzaklaştırma cezası nedenleri ile görevlerinden geçici olarak ayrılmaları/uzaklaştırmaları halinde pozisyonları için kurum içerisinden veya diğer kurumlarından veya açıktan atama şeklinde vekil memur olarak atama yapılabilir.

657 Sayılı Devlet Memuru Kanunu

657 sayılı devlet memuru kanununun 86. maddesine göre; Memurların kanuni izin, geçici görev, disiplin cezası uygulaması veya görevden uzaklaştırma nedenleriyle işlerinden geçici olarak ayrılmaları halinde yerlerine kurum içinden veya diğer kurumlardan veya açıktan vekil atanabilir.

Sınav Şartı var mı?

Kamu kurumlarına devlet memuru olarak atanabilmek için adayların Kamu Personeli Seçme Sınavına katılmış olmaları gerekir. Kamu Personeli Seçme Sınavında başarılı olmaları durumunda yapılan atamalardan sonra bazı kadrolar için merkezi yerleştirme yönetime ile atama yapılır. Bazı kadrolar için ise kurumların yaptıkları KPSS sonrasında yapılan mülakatlar ile personel alımı yapılmaktadır.

KPSS Atama Başvuruları Ne Zaman? Kontenjanlar Nasıl?

Kimler başvurabilir? Kimler başvuruda bulunabilir?

En geniş ve en kısa şekli ile ifade edilmesi gerekirse, açıktan atamayla personel alımına ilgili ilanda belirtilen şartları taşıyan her aday başvuru yapabilir.

 

1806 2 a9072307c8945510e45ffeeeff08d9bc

Açıktan atama izni nedir?

Açıktan atama izinleri genel olarak boş bir kadroya ilk defa veya yeniden yapılacak atamalarda alınan izindir. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.