kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

TYT Netleri Nasıl Arttırılır? TYT Netlerini Arttırma Yöntemleri Nelerdir?

Üniversite sınavına hazırlanan arkadaşlarımız için son 23 gün… Bu da demek oluyor ki, 22 gün sonra Cumartesi gününde TYT sınavında karşınıza gelecek soruları çözüyor olacaksınız. Bize göre üniversite sınavlarının en kritik aşaması son haftaları iyi değerlendirme üzerinde kuruludur. Bu nedenle sizlere sınava son 3 hafta kala TYT netleri nasıl arttırılır? TYT netlerini arttırma yöntemleri nelerdir? Sorularına cevap vermek istiyoruz.

YKS
A+
A-

2,5 milyona yakın adayın katılacağı TYT sınavına son 3 hafta kala sınava katılacak arkadaşlarımıza bir takım çalışma tavsiyeleri sunarak, TYT netlerini arttırma yöntemlerini açıklamak istiyoruz. Sınava son 23 gün kala neler yapıldığında TYT netleri ve TYT puanlarında artış sağlanır? İşte detaylar…

Üniversite yerleştirme sınavı olan YKS için geri sayım başladı ve sınava son 3 hafta gibi kısa bir süre kaldı. Adayların yoğun şekilde çalışmalarına devam ettiği bu süreçte, sınav için son 23 gün kaldı. Sınavın ilk aşaması olan TYT sınavından yüksek puan almayı hedefleyen adaylar, bu alandan çıkabilecek konulardaki eksiklerini hızlı şekilde tamamlamaya özen gösteriyor. Bununla birlikte sınava 23 gün kala daha verimli şekilde neler yapılması gerektiğini düşünüyorlar. Adaylar, daha önce sınav tecrübesi olan insanlara çalışma önerileri ve daha yüksek puan almak için ne gibi yöntemler uygulamaları gerektiğini araştırıyor. Biz de yılların vermiş olduğu sınav tecrübelerimizden yararlanarak, bu konuyla ilgili hakkında bilgi vermek istiyoruz.

TYT Sınavına 23 Gün Kala Netler Nasıl Arttırılır?

Üniversite Yerleştirme Sınavının YKS olması ile birlikte, sınavın ilk oturumu olan olan TYT sınavında yer alan soru tipleri tamamı değişmiştir. Yeni soru tiplerinde; anlama, muhakeme etme ve görsel zekadan yararlanma ön plana çıkarılmıştır. Bu nedenle yeni tip sorularda okuduğu anlamadan geçmek veya aynı soruyu tekrar tekrar okumak soruların çözümünde büyük zaman kaybı yaratmaktadır. Bu zaman kaybı ancak ve ancak daha fazla okuma yapmakla giderilebilir. Sınava hazırlanan her aday, ders çalışmaya başlamadan önce ağır ve ağdalı üslupla yazılmış bir kitabı, makaleyi veya köşe yazısını muhakkak okumalıdır. Kitap okumanın şu dönemde gereksiz zaman kaybı yaratacağını düşünmek en büyük hata olacaktır. Bu nedenle adaylara ilk ve en önemli çalışma önerimiz, her gün en az yarım saat olmak üzere bir şeyler okumaları gerektiğini hatırlatmak şeklinde olacaktır.

TYT sınavı zamanla yarışmanın üst seviyede olduğu bir sınavdır. Zamanı kontrol altında tutmanın en önemli faydası, heyecanın asgari düzeye indirilmesi ve stresin kontrol altına alınması noktasında oldukça önemlidir. Bu nedenle TYT sınavında hızlı olmak ve soruları seri şekilde yapmak çok ama çok önemlidir. Bunu sağlayacak temel yöntem ise; Bol deneme çözmekten geçmektedir. Sınava hazırlanan arkadaşlarımıza kademeli olarak arttırmaları gerektiğini belirterek, şu süreçte çok sayıda deneme çözmelerini öneriyoruz. üç haftalık süreçte hemen hemen her gün deneme çözmelerini öneriyoruz. Denemeler; adayların soruları anlama, kavrama ve çözme konusunda hız kazanmalarını, yeni soru tiplerini öğrenmelerini ve eski soru tiplerini yeniden hatırlamalarını sağlayacak en önemli araçlardır.

Denemeler içerisinde yapılamayan sorular üzerinde yoğunlaşmak ve bu soruları yapabilecek birisine çözdürmek netlerin arttırılmasında çok önemlidir. Her öğrenci, her soru tipini yapabilecek durumda değildir. Bu nedenle yapılamayan soruları es geçmeden başkalarına çözdürmek, yeni bir soru tipi öğrenme konusunda büyük fayda sağlayacaktır.

Denemelerde üst üste aynı konudan soru kaçırılması durumunda o konudan kısa bir tekrar yapmak ve eldeki kaynaklardan bu konu hakkında soru çözmek problemin kökünü kurutmak açısından çok önemlidir. Bu nedenle, denemelerde çıkan konulardan üst üste soru çözemiyorsanız, bunları bir kenara not almanızı tavsiye ediyoruz. Bu sayede eksiklerinizi kolaylıkla keşfederek, sorun büyümeden çözüm odaklı davranmış olursunuz.

Bir diğer önerimiz ise, bol etüt almaya birebir ders almaya özen göstermenizdir. Yaptığınız sorularla ilgili daha kolay yöntemler var mı? Yapamadığınız sorular için ne gibi yöntemler denemelisiniz? Etütlerde bunları tekrar tekrar sorgulayın. Her boşlukta bulabileceğiniz hocaların peşini bırakmayın. Bu hocalara yapamadığınız soruları muhakkak çözdürün. Hata yapma lüksünüz az olduğunu için bu soruyu da atlasam da olur diye düşünmeyin.

Kendinizi televizyon, akıllı cep telefonu ve bilgisayar gürültüsünden olabildiğince uzak tutun, kafanızı dinç tutacak şeyleri yapmaya özen gösterin. Temiz havada yürüyüşe çıkın, sevdiğiniz şarkıları dileyin veya fazla uzun kalmamak şartıyla arkadaşlarınızla buluşup, onlarla sohbet edin. Önümüzdeki yıl içerisinde kazandığınız üniversitenin kampüsünde olduğunuzu düşünerek, içinizi ferahlatın, gereksiz yere uykunuzu harap edecek düşüncelerden uzak durmaya çalışın. Gün içerisinde çalışma konusunda vicdanınızın rahat olduğunu düşünüyorsanız, daha fazlası için kaygılanmayı bırakın.

Kaç net yapmanız gerektiğinden daha çok bir net daha fazla yapabilmek için şu son 23 günde ne yapmanız gerektiğini düşünün. Matematik, Türkçe, sosyal veya fen konularından basit olduğunu bildiğiniz ancak çok fazla test çözmediğiniz için denemelerde sürekli benzer hatalardan dolayı yanlış yaptığınız konuları muhakkak tekrar edin. Netlerin artması noktasında konu tekrarı ve bir kaç test üzerinden konuları pekiştirmek çok etkili olacaktır.

Din kültürü ve ahlak bilgisi ile felsefe derslerinden kısa bir kaynaklar bulun, konu özeti şeklinde olan bir kaynağı sınava kadar en az iki kez baştan sona okuyun. Kaynaktaki konulardan sorular çözmeye özen gösterin. Boşlama veya bu kısımları zaten yaparım gibi bir düşünceden hareketle bu iki dersi ihmal etmeyin. En kolay sorularda dahi zorlanabilirsiniz ve sınav sonrası telafisi olmayacak yanlışlar yapabilirsiniz.

Sayısal bölümden sınava hazırlanan arkadaşlarımız, biyoloji dersini tekrar etmeyi unutmayın. Okulda tutmuş olduğunuz notların tekrarına yavaş yavaş başlayın. Fizik ve kimya dersi için de sorusunu çözemediğiniz konular için vakit ayırmayı unutmayın. Kısa tekrarlar yaparak, bol soru çözmeye odaklanın!

İnsanın içerisinde var olan birikimi en iyi bilen kendisidir. Var olan birikiminizi küçümsemeyin, sınavın hayatınıza dair bir aşama olduğunu bilerek bu birikimin açığa çıkmasına izin verin.

2020 TYT netlerini arttırmak bilinmesi gereken en önemli şey: Kişinin kendisini bu sınavın sadece bir geçiş sınavı olduğuna inandırarak hareket etmesiyle mümkündür. Kaygı, stres ve heyecan bu noktadan hareketle en asgari düzeye indirecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.