kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Banka Müdürü Maaşları Ne Kadar?

Banka Müdürü Maaşları Ne Kadar? Banka Müdürü Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri Nasıl? Banka Müdürü Ne İş Yapar? Banka Genel Müdürü Maaşları Ne Kadar?

A+
A-

Bankacılık sektörü pek çok iş imkanıyla kapılarını hizmete açmaktadır. Bu iş imkanlarından biri de banka müdürlüğüdür. Peki banka müdürü maaşları ne kadardır?

Türkiye’deki en büyük sektörlerin başında bankacılık sektörü gelir. Dünya finans piyasaları için vazgeçilmez önemde olan bankalar binlerce kişiye de iş imkanı sunmaktadır. Türkiye’de de güçlü bir bankacılık sistemi bulunur. Türkiye’de 81 ilde faaliyet gösteren 50 civarında banka ve bu bankaların 10 binin üzerinde şubeleri bulunmaktadır. Pandemi nedeniyle bankaların şube sayıları azaltılmaya başlanmış, internet bankacılığına ağırlık verilmeye başlanmıştır. Ancak yine de şubelerden vazgeçmek mümkün değildir. Bu nedenle şubelerde çalışanlara yönelik büyük ilgi gösterilir. Özellikle de banka müdürü olarak çalışanlar ilginin odağıdır. Peki banka müdürü maaşları ne kadar? Banka müdürü ne iş yapar? Çalışma şartları nasıl?

Banka Müdürü Nedir? Ne İş Yapar? Nasıl Olunur?

Banka Müdürü Çalışma Şartları Nasıl?

Banka müdürü pozisyonu dünyadaki en çok tercih edilen, kazancı en yüksek olan pozisyonlardan biridir. Yetkileri, sosyal ve özlük hakları, aylık geliri oldukça iyidir. Çalışma şartları ise zorlayıcı olabilmektedir. Hem müşterilerle hem çalışanlarla iç içe olan banka müdürü milyonlarca liralık bir şubeyi yönetir. Bu nedenle sorumluluğu fazladır. İmza yetkisi nedeniyle sorumluluk alır. Düzenli olarak belge, hukuk işleriyle ilgilenir.

Banka Müdürü Çalışma Saatleri Nasıl?

Personeller günde ortalama 9 saat çalışır. Haftada en az 5 en çok 6 gün çalışırlar. İş yoğunluğunun arttığı dönem hem çalıştıkları günler hem de çalışma saatleri artabilir. Bankanın, şubenin iş yoğunluğu azaldıkça onların çalışma saatleri de iyileşir.

Banka Müdürü Ne İş Yapar?

  • Personelden, personelin şikayeti, çalışma şartlarından sorumludur.
  • Müşterilerle yakın çalışır.
  • Bankanın, şubenin işleyişinden sorumludur.
  • Şubedeki malzemeler, ihtiyaçlar, sorunlarla ilgilenir.
  • Müşteri memnuniyetinin artmasını sağlar.
  • Düzenli belge ve bankacılık işlemleri ile ilgilenir.
  • Verilen krediler, kredi şartları, geri ödemesi gibi konularda çalışabilir.
  • Şubedeki imza makamıdır.
  • Paranın sorumluluğu ondadır.

Banka Müdürü Maaşları Ne Kadar?

Banka müdürlerinin görev ve sorumluluğu çok fazladır. Her ne kadar özel bir meslek grubu olsa, sahip olduğu imkanlar fazla olsa da sahip oldukları sorumluluk, iş yükü bakımından zorlu bir görevi yerine getirirler. Üstelik banka müdürü olmak için çıkılan kariyer basamakları da bir hayli fazladır. Bu nedenle gelirleri de diğer mesleklere kıyasla daha yüksektir. Banka müdürü maaşları 15-50 bin TL arasındadır. Tecrübe, başarı, eğitim-dil faktörü arttıkça gelirler yükselir. Öyle ki alanında başarılı, tecrübeli, uluslararası arenada tanınan bir personel 10-20 bin dolara kadar ücret alabilir.

Yeni başlayan banka müdürü maaşı : 15 bin TL
Deneyimli banka müdürü maaşı: 25-50 bin TL

Banka Genel Müdürü Maaşları Ne Kadar?

Bankalardaki en yetkili konum banka genel müdürlüğüdür. Bankanın tüm faaliyetlerinden sorumlu olan, en yetkili kişinin geliri sık sık merak edilir. Dünyada sayılı sayıda banka olduğu için banka genel müdürlerinin sayısı da oldukça azdır. Üst düzey eğitim alması gereken, yabancı dil bilgisinin ve deneyiminin çok olması gereken bu kişilerin başarısızlığa tahammülü yoktur. Başarısız olan genel müdürler görevlerinden uzaklaştırılır. Çünkü milyarlarca doları kontrol ederler.

Banka genel müdürü maaşlarını belirleyen birkaç unsur bulunur. Çalıştıkları ülke, bankanın büyükleri, başarı, eğitim ve tecrübe belirleyicidir. Milyarlarca doları kontrol ettikleri için maaşları da aynı oranda yüksektir. Banka genel müdürü maaşları 50.000-100.000 TL civarındadır. ABD, Çin, İngiltere, Fransa gibi yabancı ülkelerde ise yıllık gelirler 20-30 milyon doları bulabilmektedir.

İcra Müdürü Maaşları Ne Kadar?

Banka müdürü olmak için hangi bölüm

Bankacılık ve Finans, İktisat, Çalışma Ekonomisi, İşletme ve ilgili bölümlerinden mezun olma şartı bulunmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.