kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Devlet Hava Meydanları Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü her merkezi atamada olduğu gibi KPSS 2022/2 merkezi atamasında da personel alımı yapacak. Bir önceki atamada memur ve stajyer aim memuru alan kurum, bu atamada da lisans mezunları içerisinde mühendis ve arff memuru, ortaöğretim mezunları içerisinden de teknisyen alacak. Biz de bütün bunları kapsayacak devlet hava meydanları personel maaşları 2023 ne kadar? Yazısını kaleme aldık.

A+
A-

Kamu personeli seçme sınavına lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunu olarak katılan adaylar için üçüncü atama olan KPSS 2022/2 bazı kamu kurum ve kuruluşlara merkezi yerleştirme tercih kılavuzu yayımlandı. Bu kılavuza göre lisans, önlisans ve ortaöğretim düzeyinde 2.352 personel alımı yapılacak. Merkezi atamada 1.749 lisans mezunu, 496 önlisans mezunu ve 107 ortaöğretim mezunu alınacak. Farklı kurumlara personel alınacak bu atamada 19 lisans mezunu, 2 önlisans mezunu ve 8 ortaöğretim mezunu olmak üzere 29 personel Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) için alınacak. DHMİ tarafından alınacak lisans personeli mühendis ve arff memuru şeklinde olacakken, önlisans mezunlarından iş makinesi sürücüsü ve ortaöğretim mezunları içerisinden de teknisyen alımı yapılacak.

Havacılık ve Uzay Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

DHMİ Bünyesinde Çalışan Personeller

DHMİ bünyesinde bir çok pozisyon ve unvanda personel çalışmaktadır. Müdür yardımcısı, havalimanı müdür yardımcısı, avukat, uzman yardımcısı, uzman, teknik uzman, ekonomist, mütercim, teknik şef, koruma ve güvenlik şefi, şef, muhasebeci, istatistikçi, programcı, bilgisayar işletmeni, sistem programcısı, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, hava trafik baş kontrolörü, hava trafik kontrolörü, asistan hava trafik kontrolörü, stajyer hava trafik kontrolörü, pilot, stajyer aim memuru, aim memuru, memur, kadrolu, veznedar, koruma ve güvenlik görevlisi, tabip, diş doktoru, başhemşire, hemşire, sağlık memuru, başmühendis, mühendis uçucu, mühendis, mimar, tekniker, teknik öğretmen, teknisyen, teknisyen uçucu, teknik ressam, topoğraf, teknisyen yardımcısı, şoför, iş makineleri sürücüsü, apron memuru, arff memuru, köprü operatörü, aşçı ve hizmetli unvanlarında personel çalışmaktadır.

DHMİ Personel Maaşları

Merkezi atamalarla ilgili kılavuzun yayımlanmasıyla birlikte merak edilen konulardan bir tanesi, merkezi atamada açılan kadrolarla ilgili personel maaşları olmuştur. Tercih sürecinde bulunduğumuz bu süreçte maaşı en çok merak edilen kurum hiç kuşkusuz Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) olmuştur. Bilindiği üzere DHMİ maaşları, diğer kamu kurum ve kuruluşların verdiği maaşlara göre oldukça fazladır. Bu konuda biz de tercih yapma arifesinde olan arkadaşlarımızı bilgilendirmek üzere DHMİ personel maaşlarını, farklı kadro ve pozisyonlara göre belirtmek istedik. İşte detaylar…

DHMİ Memur Maaşı 2023

Devlet Hava Meydanları İşletmesinde memur olarak çalışan bir kişinin bütün ek gelirler dahil olmak üzere aylık eline geçen para 16 bin TL üzerindedir. DHMİ memurlarının aylık ellerine geçen para çalıştıkları havalimanı veya havaalanın iş yoğunluğuna göre ek gelirlerle birlikte en az 28 bin TL, en fazla 31 bin TL arasına çıkmaktadır.

DHMİ Hava Trafik Kontrolörü Maaşı 2023

Kurumun en yüksek maaş alan kadrolarından bir tanesi DHMİ hava trafik kontrolörü kadrosudur. Eğitim sürecinde olan stajyer hava trafik kontrolörleri ve asistan hava trafik kontrolörleri 2023 maaşı 16.250 TL ile 17.500 TL arasında değişiklik göstermektedir. Eğitimini başarıyla tamamlayarak dhmi hava trafik kontrolörü olan bir kişinin 2023 yılı maaşı diğer ek gelirlerde dahil olmak üzere 31.000 TL ile 32.500 TL arasında bir olacaktır. Alınan bu maaş, çalışma yerinize göre elinize geçecek toplam miktarı göstermektedir. Kontrolörlerin aldıkları maaşın bir kısmı eurocontrol tazminatı olarak alındığından belirtilen bu rakam çalışma yerinin yoğunluğuna göre bin TL eksik veya bin TL fazla olacaktır.

DHMİ Mühendis Maaşı 2023

Devlet Hava Meydanlarında mühendis olarak çalışanların maaşları da diğer kamu kurum ve kuruluşların verdikleri maaşlardan oldukça yüksektir. Belli bir süreyi ve kurum tarafından belirlenen aşamaları başarılı şekilde tamamlayan DHMİ mühendislerinin aylık eline geçen para 29.000 TL ile 30.500 TL arasında değişecektir. DHMİ de mühendis olarak çalışanlar, mühendis, mühendis uçucu ve başmühendis olarak ayrılmaktadır.

Havacılık Yönetimi Personeli Maaşları Ne Kadar?

DHMİ Arff Memuru Maaşı 2023

DHMİ arff memuru maaşları da beklentilerin üstünde olacaktır. 2023 yılında arff memuru olarak çalışan bir kişinin maaşı ortalama 26.500 TL olacaktır. Bu maaşlarla ilgili ek ödemelere dahil bir veri bulamadığımızı belirtmek isteriz. Yine de tahminen ek gelir de alabileceklerini belirtmek isteriz.

DHMİ Tekniker Maaşı 2023

DHMİ tekniker maaşları 2023 yılı itibariyle ek gelirlerle birlikte 27.000 TL üzerinde olacaktır. Bu maaşlar için çalışma yerinin durumuna göre 22.000 TL civarında ek gelir ilave edilebilecektir. Teknik eleman olarak çalışan personelin DHMİ üzerinde önem ve değeri oldukça fazladır.

DHMİ AIM Memuru Maaşı 2023

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünde stajyer aim memuru olarak çalışan bir personelin ek gelirler dahil 2023 maaşları 19.000 TL ile 21.000 TL arasında değişecektir. DHMİ tarafından merkezi atama ile alım yapılan kadrolardan bir tanesidir.

Devlet hava meydanları terminal hizmetleri nedir?

Havalimanlarındaki terminal binası, apron ve otopark işletiminde uçuş ve yolcu güvenliğinin sağlanması ile işletme kolaylığına yönelik olarak terminal işletmeciliğinde gerekli olan elektronik sistem ve cihazlardır.

Yorumlar

  1. Adnan Polat Avatar Adnan Polat dedi ki:

    Memur ne kadar alıyor ki puanları bu kadar yüksekte???