kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2023 Vinç Operatörü Maaşı Ne Kadar?

Vinç operatörü Türkiyedeki en nadide meslek gruplarından birisidir. Hem bu mesleği yapan kişi sayısı oldukça azdır hem de vinç operatörü olarak çalışan personellerin maaşları yüksektir. Peki vinç operatörü nedir? Vinç operatörü ne iş yapar? Vinç operatörü maaşları ne kadar?

A+
A-

Gerek Türkiye’de gerekse dünyada öncü sektörlerden başlıcası inşaat sektörüdür. İnşaat sektörü Türkiye’de iş hacmi en büyük sektörlerin başında gelmektedir. İnşaat sektörü yer, mekan fark etmeksizin var olabilmektedir. İnşaat sektörü büyüklüğüne bağlı olarak binlerce kişiye de iş imkanı sağlamaktadır. Onlarca farklı pozisyonda binlerce kişi inşaat sektöründe çalışmaktadır. İşte vinç operatörü de inşaat sektöründe faaliyet gösteren meslek gruplarından biridir. Peki vinç operatörü nedir? Vinç operatörü ne işe yarar? Vinç operatörü maaşları 2023 ne kadar?

TBMM Memur Maaşları

Vinç Operatörü Nedir?

İnşaat işlerinde, sanayi sektöründe, otoyol, demiryolu, liman, havalimanları, madenler gibi kritik alanlarda vinç operatörü görev yapmaktadır. Vinç operatörünün görevi oldukça kritiktir. Çünkü ağır, büyük, önemli cisimleri kaldıran, taşıyan, yerleştiren kişi vinç operatörüdür. Vinç operatörünün görevi farklı modellerdeki ve farklı görevlerdeki vinçleri kullanan kişilerdir. Vinç operatörü çalıştığı iş yerindeki en kritik görevliler arasındadır. En ufak hata veya problem geri dönülemez kazalara yol açabilir. Oldukça tehlikeli bir iştir. Vinç operatörleri 7 gün 24 saat çalışabilir. Zorlu şartlarda zorlu bölgelerde çalışan vinç operatörlerinin bu işi yapabilmeleri için iyi bir psikolojiye sahip ve sağlıklı olmaları gerekmektedir.

Vinç Operatörü Ne İş Yapar?

Vinç operatörü kullandığı vinç aracından sorumludur. Vinç operatörleri vincin kontrollerini yapar, bakımını yapar, araçta hata olup olmadığını kontrol eder. Bu kontroller vincin kullanımı öncesinde her defasında yapılır. Vinç operatörü kullandığı tüm araçlardan sorumludur. Kule ile vinç bağlantısından tutun da taşıyacağı yükün nakledileceği yere kadar her ayrıntıya dikkat etmelidir. Vinç operatörü işini tamamladıktan sonra vincini kapatır ve aracın ve çevrenin güvenliğinden emin olur. Gerektiği zaman vincin onarımını yapar. Vincin her aksayan yeriyle ilgilenir gerektiğinde vincin yağlama işlemini yapar ve araçla ilgili kayıt tutar.

Vinç Operatörü Çalışma Saaleri

Vinç operatörlerinin belirli bir mesai saati yoktur. Sabah 9 Akşam 6 memur mesaisi yerine vardiyalı olarak çalışabilir. Ancak genellikle vinç operatörlerinin mesai saatleri son derece esnektir. Vinç operatörleri çalıştıkları iş, görev yaptıkları bölgeye göre günde yalnızca 1-2 saat ya da yalnızca 10 dakika çalışabilirler. Ancak bazı durumlarda 24 saate yakın çalıştıkları da görülmüştür.

Vinç Operatörü Nasıl Olunur?

Vinç operatörü olmak isteyen kişilerin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından verilen MEB onaylı operatör belgesi alması gerekmektedir. Bu belge bu işi yapmak isteyenler için bir zorunluluktur. Vinç operatörü mesleğinin zorlukları gereği bu belgenin alınması gerekmektedir. Operatör belgesini almak için Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı operatörlük kursunu tamamlamanız ve sınavlarından başarılı olmanız gerekmektedir.

Vinç Operatörü Olmak İçin Gereken Şartlar

Vinç operatörü olmak isteyen kişilerin sahip olması gerektiği bazı şartlar vardır. Bu şartları sizin için tek tek sıraladık…

Adayların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve 18 yaşından büyük olmaları gerekmektedir.

Vinç operatörü olmak isteyen kişilerin TC kimlik kartının fotokopisi ve 5 tane vesikalık fotoğrafı belgeyi almak için getirmeleri gerekmektedir.

Adayların sağlık kurum ve kuruluşların sağlık raporu almaları gerekmektedir. Tam teşekküllü bir kurumdan “operatörlük yapmasında sakınca yoktur” şeklinde rapor almaları zorunludur.

Adayların adli sicil kaydı bululunmaması ve en az ilkokul mezunu olmaları gerekmektedir.

HSK Üyeliği İçin TBMM’ye Başvuran İsimler Belli Oldu

Vinç Operatörü Maaşları 2023 Ne Kadar?

Türkiye’deki en büyük sektörlerden biri inşaat sektörü olmasına rağmen sektörde ne yazık ki kalifiye personel sayısı yetersizdir. Özellikle sektördeki vinç operatörü sayısı parmakla sayacak kadar azdır. Bu nedenle vinç operatörü olarak çalışan personeller Türkiye’de rahatlıkla iş bulabilir ve yüksek ücretler alabilir. Türkiye’de en kötü projede çalışan ortalama bir başarıya ve deneyime sahip vinç operatörü ortalama 13 bin Türk Lirası maaş almaktadır. Vinç operatörlerinin aldıkları ücretler çalıştıkları işe veya projeye göre de değişiklik gösterebilmektedir.

Türkiye’de pek çok büyük şirket vinç operatörü aradığını açıklamaktadır. İyi projelerde ve büyük şirketlerde 15 bin Türk Lirası ile 20 bin Türk Lirası arasında vinç operatörü olarak çalışmak mümkündür.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

5392 1 6685e2bfdcb848af57912b88fcdd7aa2

Vinç operatörü olmak için ne gerekiyor?

Kule vinç operatörü olmak isteyen kişilerin öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından onaylanan kurslarda eğitim alması gerekir. 

Yorumlar

  1. amele Avatar amele dedi ki:

    Vinç operatörlerinin maaşı sabit olmuyor. Babamın aylık 10 bin de kazandığı oldu 30 bin lira da kazandığı oldu. biraz kalifiye eleman olmakla ilgili.