kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Hakimlik ve Savcılık Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2018 Adalet Bakanlığı adli yargı, adli yargı avukat ve idari yargı hakim ve savcı adaylığı yazılı sınavı gerçekleştirildi. Peki hakim ve savcılık yazılı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

A+
A-

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından binlerce hukuk mezununu ilgilendiren hakimlik ve savcılık sınavı gerçekleştirildi. 2018 Adli Yargı, Adli Yargı Avukat ve 2018 İdari Yargı sınavları 29 Aralık 2018 tarihinde yapıldı. Binlerce kişi aylar süren çalışmalarının sonucunda sınava girdi. 2018 Adalet Bakanlığı hakimlik ve savcılık sınavı geride kaldı. Aylarca sınava hazırlanan binlerce kişi sınavın tamamlanmasıyla derin bir nefes aldı. 29 Aralık 2018 tarihinde Cumartesi günü gerçekleştirilen sınav iki oturum şeklinde yapıldı. Yaklaşık 19 bin hukuk mezunu sınava girdi. Stresli bir çalışma maratonunun ardından adaylar şimdi sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemeye başladı. kamu haber

1600 Hakim ve Savcı Alımı Yapılacak

Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 1600 hakim ve savcı alımı yapılacak. 2018 yılında 1600 hakim ve savcı alımı için ilan paylaşıldı. 19 bin civarında hukuk mezunu sınava başvuru yaparak çalışma temposuna girdi. 1600 kişilik hakim ve savcı alımının detayları şu şekilde:

1-) 1000 Adli Yargı Hakim ve Savcı Adayı alımı yapılacak.
2-) 500 avukatlık mesleğinden hakim ve savcı adayı alımı yapılacak.
3-) 100 idari yargı hakim adayı alımı yapılacak.

1600 hakim ve savcı adayı alımı için yazılı sınavlar 29 Aralık 2018 tarihinde Cumartesi günü Ankara’da gerçekleştirildi. ÖSYM tarafından düzenlenen sınav iki oturum şeklinde gerçekleştirildi.

Adalet Bakanlığı Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2018 yılında 1600 hakim ve savcı adayı alımı için 29 Aralık 2018 tarihinde ÖSYM tarafından yazılı sınav gerçekleştirildi. Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı yazılı yarışma sınavı (Adli Yargı), Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı yazılı sınavı (Adli yargı-avukat), İdari Yargı Hakim Adaylığı yazılı sınavı (idari yargı) 19 bin kişinin katılımıyla yapıldı. Ankara’da iki oturumda gerçekleştirilen sınavın ne zaman gerçekleştirileceği ise merak konusu. Binlerce kişi “hakim ve savcılık sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?” ve “Adalet Bakanlığı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?” sorularına cevap arıyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) binlerce adayın merakını giderecek açıklamayı yaptı.

ÖSYM tarafından Adalet Bakanlığı hakim ve savcılık sınav sonuçları 22 Ocak 2019 tarihinde açıklanacak.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.