kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 İçişleri Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü ve AB Uzman Yardımcılığı Sözlü Mülakat Sonuçları Açıklandı!

2019 yılı içerisinde gerçekleştirilen İçişleri Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü ve AB Uzman Yardımcılığı alım süreçleri tamamlandı. Alıma dair bilgiler haberimizde.

A+
A-

İçişleri Bakanlığı tarafından Kasım 2018 döneminde ilan edilmiş olan İçişleri Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü ve İçişleri Bakanlığı AB Uzman Yardımcılığı alım süreçleri, 15 Mayıs 2019 tarihinde sözlü mülakat sonuçlarının açıklanması ile birlikte nihayete erdi. Alımlara dair detaylar, alım süreci, başvuru aşamaları ve diğer detaylar ile sonuçlara dair analizimizi yazımızda bulabilirsiniz. Kamu Haber

İçişleri Bakanlığı Stajyer Kontrolörlük Alımı Başvuruları ve Taban Puanları

Bakanlık yayımlamış olduğu ilanda Hukuk Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, İktisat ve İşletme Fakültelerinden mezun olmuş 12 adet Stajyer Kontrolör alacağını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü alımına adaylar 26 Kasım 2018 tarihinden 30 Kasım 2018 tarihine kadar e-devlet aracılığı ile ulaştıkları başvuru ekranı aracılığı ile başvurularını gerçekleştirdiler. 

Adaylar başvuru için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’nin gerçekleştirmiş olduğu KPSS A Grubu sınavından almış oldukları KPSS P9 puanını kullandılar. Bakanlıkça gerçekleştirilen sözlü mülakata en yüksek puana sahip mesleğe alınacak aday sayısının altı katı kadar aday katılmaya hak kazandı. 

Alım için başvuruda bulunan adaylar arasından sözlü mülakata katılmaya hak kazanan 72 aday içerisinde en yüksek puanı olan adayın puanı; 100, en düşük adayın puanı ise; 93,20852 olarak gerçekleşti.

İçişleri Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü Sözlü Mülakatına katılmaya hak kazanan adayların listesini incelemek için Tıklayınız!

İçişleri Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü Sözlü Mülakatları

İçişleri Bakanlığı Stajyer Kontrolör alımı sözlü mülakatlarını 15 Ocak 2019 – 16 Ocak 2019 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen sözlü mülakatların neticeleri ise 15 Mayıs 2019 tarihinde Bakanlık tarafından ilan edildi. 

Sözlü mülakatlara katılmaya hak kazanmış olan 72 adaydan 4 tanesi sözlü mülakata katılmadı. sözlü mülakata katılmış olan 24 aday ise 70 puan ve üzerinde alarak başarılı sayıldı. Bu 24 adaydan en yüksek puanlı 12 aday asil, sonraki 12 aday ise yedek olarak belirlendi. 

Sözlü mülakatlarda başarılı adaylardan, Asil listede yer alanların 10 tanesi erkek, 2 tanesi kadın, yedek listede yer alanların ise yine 10 tanesi erkek, 2 tanesi kadın oldu. 

İçişleri Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü sınavında başarılı olarak mesleğe girmeye hak kazanmış adayların listesini görmek için Tıklayınız!

ab

İçişleri Bakanlığı AB Uzman Yardımcılığı 

İçişleri Bakanlığı yayımlamış olduğu ilan ile 15 adet AB Uzman Yardımcısı alacağını duyurdu. Alım Hukuk Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat, İşletme ve Siyasal Bilgiler Fakültelerinden mezun adaylar arasından gerçekleştirildi. 

İçişleri Bakanlığı AB Uzman Yardımcılığı Alımı Başvuruları ve Taban Puanları

Adaylar alım için başvurularını e-devlet üzerinden 17 Aralık 2018 – 21 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen başvurularda adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin son iki yılda gerçekleştirmiş olduğu Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS A Grubu’ndan almış oldukları KPSS P36 puanlarını ve yine ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavından almış oldukları en az C Seviyesi yani 70 puanlarını kullandılar.

Başvuruların neticesinde İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan sözlü mülakata 60 aday kabul edildi. Başvuruların neticesi Bakanlık tarafından 25 Aralık 2018 tarihinde ilan edildi. Yapılan ilana göre sözlü mülakata katılmaya hak kazanan 60. adayın puanı 87,54 olarak gerçekleşti. 

İçişleri Bakanlığı AB Uzman Yardımcılığı Sözlü Mülakatları

Sözlü mülakatlar 28 Ocak 2019 – 29 Ocak 2019 tarihlerinden Ankara’da gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen sözlü mülakatlara katılmaya hak kazanan 60 aday olsa da, 9 aday sözlü mülakatlara katılmadı ve toplam 51 kişi ile mülakatlar tamamlandı. 

Sözlü mülakat neticeleri İçişleri Bakanlığı tarafından Stajyer Kontrolörlük sözlü mülakat sonuçları ile eş zamanlı olarak 15 Mayıs 2019 tarihinde yayımlandı. Yayımlanan başarı listesine göre mesleğe alınacak aday sayısı kadar aday yani 15 kişi asil olarak başarılı sayılırken, 8 aday da yedek olarak belirlendi. 

Sözlü mülakatlarda asil olarak başarılı olan adayların 3 tanesi kadın, 12 tanesi erkek adaylardan oluşurken, 8 yedek adaydan iki tanesi kadın adaylardan belirlendi. 

İçişleri Bakanlığı AB Uzman Yardımcılığı’nı kazanan adayların listesini incelemek için Tıklayınız!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.