kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Havacılık Yönetimi Personeli Maaşları Ne Kadar?

Havacılık Yönetimi Personeli Maaşları Ne Kadar? Havacılık Yönetimi Nedir? Havacılık Yönetimi Personeli Nedir? Havacılık Yönetimi Personeli Ne İş Yapar?

A+
A-

Havacılık yönetimi personeli maaşları ne kadar, görev tanımı, ne iş yaptıkları bu ve bunun gibi birçok sorunuza cevap verdiğimiz bu yazımızda en güncel bilgileri bulabilirsiniz.

Dünyada yolcu ve yük taşımacılığı için yeni trend havayoluna dönüşüyor. Her gün milyonlarca kişi havayolu şirketleri ile şehirler, ülkeler, kıtalar arasında seyahat ediyor. Posta, yük, VIP, hasta, sivil ve askeri taşımacılık faaliyetleri hız ve zaman konuları göz önüne alınarak havadan yapılıyor. Bu nedenle havacılık sektörü ile ilgili her mesleğe büyük önem veriliyor ve her yıl binlerce kişi işe alınıyor. Bu noktada en kritik personellerden biri olan havacılık yönetimi personellerine büyük görev düşüyor. Havacılık faaliyetlerinin yönetimi, hava trafiğinin kontrol edilmesi, havaalanı yönetim sorumlulukları gibi kritik görevler üstlenen bu kişilerin maaşları da merak ediliyor. Peki havacılık yönetimi nedir? Havacılık yönetimi personeli nedir? Kimdir? Havacılık yönetimi personeli ne iş yapar? Havacılık yönetimi personeli maaşları ne kadar?

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Önlisans İçin Kaç Net Gerekir 

Havacılık Yönetimi Nedir? Havacılık Yönetimi Personeli Nedir?

Üniversitelerde yer alan en gözde bölümlerden biridir. Havacılık sektöründeki şirketlerin, işletmelerin finans, pazarlama, muhasebe, taşımacılık, lojistik, transfer gibi her türlü operasyonun kalite-kontrol, emniyet, güvenlik, hız, zaman kapsamında denetlenmesini sağlayan yetkin personellerdir. Havacılık sektöründe havaalanlarındaki güvenliğin, sistemin korunması büyük önem taşır. Hiçbir şeyin aksamaması, gecikmemesi, güvenliği aksatmaması istenir. Üstelik havaalanlarında, havacılık sektöründe birden fazla departmanın uyum içinde çalışması gerekir. Bu nedenle havacılık yönetimi uzmanları tüm bu departmanlar arasında uyumun sağlanması için çalışır.

Havacılık Yönetimi Personeli Ne İş Yapar?

Personeller havacılık sektöründe faaliyet gösteren şirket, işletme, kurum ve kuruluşlarda çalışabilir. Üniversitelerde aldıkları eğitimlerle havacılık sektöründeki sıkıntıları tespit edip giderilmesi için çalışırlar. Havacılık sektöründeki trendleri takip ederek sektöre yenilik katarlar. Sistem iyileştirilmeleri, şikayetlerin incelenmesi, geribildirimler, koordinasyonun sağlanması gibi önemli görevler üstlenirler.

Personeller havayolu şirketlerinde, havalimanlarında, yer hizmetlerinde, hava ulaştırmada, hava lojistik alanında, uçuş pazarlama birimlerinde çalışabilir.er Kalite kontrol, süreç yönetimi, operasyon yönetimi gibi farklı konularda görev alabilirler.

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri 

Havacılık Yönetimi Personeli Maaşları Ne Kadar?

Üniversitelerin dört yıllık Havacılık Yönetimi lisans bölümlerinden mezun olan kişiler daha sonra iş hayatına başlamaktadır. Üniversiteye geçişte yüksek puanlar alıp, 4 yıllık üniversitelerden mezun olduktan sonra iş hayatına başladıklarında ne kadar maaş alabileceklerini pek çok aday merak etmektedir. Havacılık sektöründe kritik görevler üstlenen, ağır sorumlulukları bulunan havacılık yönetimi personelleri çalıştıkları pozisyon, şirket, deneyim ve başarıya göre farklı miktarlarda maaş alabilir. En düşük havacılık yönetimi personeli maaşı 13.500 TL – 18.500 TL civarındadır. Deneyimli, kıdemli, başarılı havacılık yönetimi personeli maaşları ortalama 18.500 TL – 27.300 TL civarındadır.

Havacılık yönetimi bitince ne olur?

Havacılık yönetimi mezunu genel olarak Havaalanı yöneticisi olarak görevini yerine getirir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.