kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı maaşı ne kadar? Hazine ve Maliye Müfettişi maaşı ne kadar? Detaylar haberimizde.

A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı Teftiş Başkanlığı bünyesinde görev alan hazine ve maliye müfettiş yardımcıları hakkında akla gelen ilk soru aldıkları maaş bilgisidir. Sizlere bu yazımızda hazine ve maliye müfettiş yardımcılığı maaşı ne kadar diye cevapladık.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Teftiş Başkanlığı bünyesinde görev yapan Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı nedir? Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı mesleğine kimler girebilir? Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı mesleği görev yeri neresidir? Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı maaşı ne kadar? Hazine ve Maliye Müfettişi maaşı ne kadar? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Hazine Avukatlığı Nedir?

Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı Mesleği Nedir? Kimler Olabilir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı mesleği, Bakanlık Teftiş Başkanlığı bünyesinde, başkanlığa verilen teftiş ve inceleme görevlerini gerçekleştirmek üzere istihdam edilen kariyer meslek mensuplarının oluşturduğu meslektir. Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı mesleğine Bakanlık tarafından sınav ilanında açıkça belirtilen yaş, askerlik, öğrenim vb. şartları taşıyan adaylar başvuruda bulunabilmektedir. Bu başvuru safhasında Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı yazılı sınavına katılacak olan adaylar ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS A Grubu oturumunda elde edilmiş olan belirli puan türlerindeki derecelerine göre sıralanarak tespit edilmektedir.

Bu şekilde tespit edilen belirli sayıda adayın katılımı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı yazılı yarışma sınavı gerçekleştirilmektedir. Bu sınavda adaylara klasik usulde sorular sorulmaktadır ve adayların başarılı olabilmeleri için belirli bir düzeyde puan almaları şarttır. Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı yazılı sınavının ardından adayların sözlü mülakatlarda da başarılı olmaları gereklidir ki mesleğe girebilsinler.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı Mesleği Görev Yeri Neresidir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı mesleğine girme hakkı kazanan ve mesleğe Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcısı olarak başlayan adaylar ile meslekte belirli bir süre geçirmiş, yeterlik sınavlarında da başarılı olarak Hazine ve Maliye Müfettişi unvanını almış olan meslek mensuplarının görev yerleri Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın merkez teşkilatında kurulu olan Teftiş Başkanlığı’dır.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı meslek mensupları gerek görülmesi halinde dönem dönem yerinde incelemeler yapmak için turneye çıkabilmektedirler. Ancak bu turneler dışında görev yerleri Bakanlığın merkez teşkilatıdır.

hazine ve maliye mavi zemin

Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı Özlük Hakları Nasıl?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı mesleğini icra eden meslek mensupları, kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan diğer teftiş kurullarında görev yapan müfettiş yardımcıları ile müfettişler gibi 3600 ek göstergeye tabi olarak görevlerini sürdürmektedirler.

Mesleğe yeni başlayan Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılarının ek göstergeleri daha düşük bir seviyeden başlamaktadır ve kıdem aldıkça nihai olarak 3600 ek göstergeye ulaşılmaktadır.

Hazine Kontrolörü ve Stajyer Hazine Kontrolörü Maaşı Ne Kadar?

Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar? Hazine ve Maliye Müfettişi Maaşı Ne Kadar?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı mesleğine yeni başlayan Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcısının maaşı yaklaşık olarak 35.310 Türk Lirasıdır. Meslekte en az üç yıl geçiren ve yeterlik sınavlarında başarılı olan Hazine ve Maliye Müfettişinin maaşı yaklaşık olarak 35.310 Türk Lirasıdır.

*Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı meslek mensupları olan Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcıları ile Hazine ve Maliye Müfettişlerinin maaşlarına yönelik verdiğimiz bilgilerde meslek mensuplarının kişi kişi farklılaşabilen ek ödemeleri ve kesintileri dikkate alınmamış, yaklaşık ortalama tutarlara yer verilmiştir.

Kaç tane vergi müfettişi var?

Vergi denetim faaliyetlerinde 7.333 kişi (1.164 Vergi Başmüfettişi, 5.588 Vergi Müfettişi, 981 Vergi Müfettiş Yardımcısı) görev almaktadır. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.