kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Hukuk Fakültesi Taban Puanları 2017

Hukuk taban puanları kaçta kalmıştır? Hukuk fakültesi en az kaç puanla kapattı? Ankara Hukuk fakültesi taban puanı kaçtır? İstanbul Hukuk fakültesi kaç taban puanda kalmıştır? Hukuk fakültesi taban puanları 2016 yılında kaçta kalmıştır? Hukuk fakültesi taban puanları 2017… Hukuk fakültesi kontenjanları nasıldır? Hukuk fakültesi taban puanları 2017 yazımız içerisinde konuyla soruların cevabını ve tablomuzu inceleyebilirsiniz.

YKS
A+
A-

Lise eğitimini tükçe ve matematik dersi ağırlıklı alan öğrencilerin, üniversite tercihlerinde en önemli bölüm hukuk bölümüdür. Gerek kişisel gelişim noktasında kazandırdıkları, gerekse de üniversite sonrası iş olanakları noktasında hukuk fakültelerine rağbet çoktur. Bu durum hukuk fakültesi taban puanlarının yüksek kapatmasında en büyük etkendir. TM-3 puan türüyle tercih yapılan hukuk bölümünde puanları en çok etkiyen ders Edebiyat-Coğrafya dersidir. Bu dersin puan türüne etkisi %37 olarak belirlenmiştir.

Hukuk Fakültesi 2016 Kontenjanları

ÖSYS merkezi yerleştirmeleri öncesinde yayımlanan tercih kılavuzuna göre ” Hukuk Fakülteleri için 2016 yılında devlet ve vakıf üniversitelerine toplam 15.347 kontenjan ayrılmıştır. ” Bu kontenjanların büyük çoğunluğu  büyükşehirler içerisinde yer alan üniversitelere ayrılmıştır. Ankara Hukuk için 650 kişilik, Gazi Hukuk için 500 kişilik, Marmara Hukuk için 800 ve İstanbul Hukuk içinde toplamda 1.000 kişilik kontenjan ayrılmıştır. Bunun dışında Selçuk Hukuk için toplamda 600 kişilik ve Dokuz Eylül hukuk içinde 500 kişilik kontenjan ayrılmıştır. Bu kontenjanlar yıldan yıla artacağı gibi dönemsel konjonktüre göre azaldığı yıllarda olmaktadır.

Hukuk Fakültesi 2016 Taban Puan Analizi

Hukuk Fakültelerinde üniversitelere göre taban puan oldukça değişkenlik göstermektedir. Puan aralığının belirlenmesinde temel etken sınava giren adayların sıralamalarıdır. 2016 yılı için hukuk fakültesi taban puanlarına baktığımızda 326 ile 527 arasında olduğunu görürüz. Burada puanların 326 puanları görmesindeki temel etken vakıf üniversitelerinin ücretli kontenjanlarından kaynaklanmaktadır. Hukuk fakülteleri içerisinde en yüksek taban puanda kalan üniversite 527,116 puan ile Galatasaray Hukuk olurken, devlet üniversiteleri içerisinde en düşük taban puanda kalan 422,333 puan ile kapanan Erzurum Atatürk Üniversitesi Hukuk (İ.Ö.) olmuştur. Peki diğer üniversiteler için açılan kontenjan ve taban puanlar nasıldır? Bu sorunun cevabını aşağıda yer alan tablomuzda bulabilirsiniz.

YKS Taban Puanları

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.