kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İçişleri Bakanlığından Kamu Personeline Görev Belgesi Düzenlenmesi Genelgesi Yayımlandı

Koronavirüs tedbirli kapsamında 17 günlük tam kapanma süreci 29 Nisan 2021 Perşembe günü 19:00 itibariyle başladı. Tedbirlerin uygulanacağı süre zarfında çalışan kamu personeli için kurum amirleri tarafından görev belgesi düzenlenmesi için genelge gönderildi. Haberimizde…

A+
A-

Cumhurbaşkanımız Recepe Tayyip Erdoğan tarafından hafta başında koronavirüs önlemleri kapsamında 17 günlük tam kapanma sürecine gireceğimiz açıklanmıştı. Tam kapanma döneminin 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19:00 itibariyle başlayacağı ve 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05:00 itibariyle sona ereceği bildirilmişti. Dün saat 19:00 itibariyle tam kapanma dönemi başladı. Bu dönemde İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre istisna tutulan bazı kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde faaliyet gösteren bazı firmalar, marketler, kasaplar, fırınlar açık kalmaya devam edecek. Geçtiğimiz tam kapanma süreçlerinde bu durumun suistimal edildiği fark eden bakanlık, önlemler kapsamını genişletmiş ve ek tedbirler alınması doğrultusunda bir dizi yeni kararlar almıştır. Bu kararların başında da özel sektörde faaliyet gösteren firmaların çalışanlarının e devlet üzerinden “görev belgesi” almaları gerektiği kararlaştırıldı. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışacak olan personele de yetkili yönetici tarafından “Kamu Personeli Görev Bildirim Belgesi” düzenlenmesi gerektiği açıklandı.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından 29.04.2021 tarihli, 7705 sayılı “Görev Belgesi Düzenlenmesi” konulu yazı 81 il valiliğine, merkez birimlerine ve bağlı kuruluşlara gönderillmiştir. Bahse konu yazının 10. maddesi aşağıda şekilde düzenlenmiştir:

Tam kapanma dönemi içerisinde asgari personel ile hizmet sunacak kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet binalarında/yerlerinde görev yapacak kamu personeli için de yetkili yönetici tarafından bu durumu ortaya koyan Ek-2’de örneği verilen “Kamu Personeli Görev Bildirim Belgesi” düzenlenecek ve bu kapsamdaki kamu personeli, görevli olduğu zaman dilimi içerisinde ikameti ile işyeri arasındaki güzergahla sınırlı olacak şekilde muafiyete tabi olacak.

Bu kapsamda kamu kurumlarında çalışanların görev yerlerine gittikleri esnada yanlarında görevli olduklarını gösteren kimlikleriyle birlikte yetkili yönetici tarafından düzenlenen “Kamu Personeli Görev Bildirim Belgesi” ni bulundurmaları gerekmektedir. Bu belgenin olmaması durumunda emniyet birimleri tarafından işlem yapılması kaçınılmaz olacaktır. Bu noktada bütün kamu kurum ve kuruluşlarında bu belgeyi aldıktan sonra görevlerine gidip gelmelerinin gerektiğinin bir kez daha altını çizmek isteriz.

Emniyet Genel Müdürlüğünde çalışan personel ile ilgili kamu kurum ve kuruluşunda çalışan personelin belge olmaması noktasında karşı karşıya gelmemesi için belgesiz çıkılmaması konusunda defaatle uyarı yapılmıştır. Uyarıları dikkate almayan kişiler hakkında 1593 Sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunu’nun 282 maddesine göre idari para cezası kesilecektir. 17 gün sürecek tam kapanma döneminde ülke genelinde idari para cezasının bir çok kişiye kesileceği düşünülmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.