kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İcra Katibi Maaşları Ne Kadar?

İcra Katibi Maaşları Ne Kadar? İcra Katibi Nedir? Ne Demek? İcra Katibi Nerelerde Çalışır? İcra Katibi Görev Yerleri İcra Katiplerinin maaşları ne kadar yükseldi?

A+
A-

İstihdam edilen yüzlerce icra katibi hakkında en çok merak edilen konulardan biri de maaş bilgisidir. Bizde merak edilen icra katibi maaşları ne kadar sorusunu bu yazımızda cevapladık.

Adalet Bakanlığı bünyesinde farklı kadro ve pozisyonlarda binlerce devlet memuru istihdam edilmektedir. Özellikle de bu kadrolar arasında icra katiplerine ayrı bir önem verilmektedir. Her yıl sık sık alım yapılan bu kadro ile ilgili pek çok soru sorulmaktadır. Özellikle de personellerin aldıkları aylık ücretler merak edilir. Peki icra katibi maaşları ne kadar?

Zabıt Katibi maaşları

İcra Katibi Nedir? Ne Demek?

Arapça kökenli icra kelimesinin pek çok anlamı vardır. Müzik anlamında bir eseri oluşturan notaları sese çevirme işlemidir. Hukuki anlamda ise borçlunun alacaklıya karşı ödemek zorunda olduğu borcun adli bir kuruluş aracılığıyla ödenmesi, yerine getirilmesidir. Ayrıca yine hukuki olarak adliyenin icra alanındaki görevli dairesine de denir. Ancak en eski anlamıyla, yapmak, yerine getirmek, bir görevi, işi yürütmek anlamındadır. Katip ise yazman anlamına gelmektedir. Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam edilen bu personeller icra işlemlerinde görev yaparlar. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne bağlı cezaevlerinde, bakanlık bünyesinde istihdam edilirler.

İcra Katibi Nasıl Olunur?

Adayların çift yıllarda yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almaları gerekmektedir. Daha sonra icra katibi alımı ilanının yayınlanmasını beklerler. İlan metninde yer alan şartları taşıyan adaylar başvuru yapabilir. Her komisyon için ilan edilen pozisyon sayısının 20 katı aday çağırılır. Puanı bu sıralamaya giren adaylar sınava çağırılır. Yazılı sınavda başarılı olan adaylardan, alınacak pozisyon sayısının 3 katı kadar aday sözlü sınava çağırılır. Mülakatta başarılı olan adaylar icra katibi olmaya hak kazanır. Bu süreçlerde Lisans mezunu adaylar için KPSS P3, önlisans mezunları için KPSS P93, ortaöğretim mezunları için KPSS P94 puanları kullanılır. Ayrıca adayların sınav son başvuru tarihinde 35 yaşını bitirmemiş olmaları şarttır.

Uygulama sınavını geçen adaylar doğu olan kelime sayısına bakılarak, en fazla doğru kelimeyi yazan adaylar başlanarak ilan edilen pozisyonun 3 katı kadar aday mülakata çağırılır. Buna göre oluşturulan sıralamada son sıradakilerle aynı sayıda doğru kelime yazanlar da mülakata katılabilir.

İcra Katibi Nerelerde Çalışır? İcra Katibi Görev Yerleri

  • Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı
  • İcra müdürlüklerinde
  • Ceza ve Tevkifevleri
  • Adliyeler

İcra Katibi Ne İş Yapar?

  • Adalet Bakanlığı bünyesinde sözleşmeli personel olarak istihdam edilirler.
  • İcra işlemlerinin yürütülmesinde görev alırlar.
  • Hukuki yazışmalarda çalışırlar.
  • Kalem işlerinde görev yaparlar.
  • Arşiv ve dosyalama işlerinde çalışırlar.
  • Duruşmalara katılırlar.
  • Tutanak tutar ve tutanakları düzenlerler.
  • Sekreterlik işlerinde de çalışabilirler.
  • İcra işlemlerine ilişkin para işlerinden de sorumlu olabilirler.

İcra Katibi Maaşları Ne Kadar?

Adalet Bakanlığı bünyesindeki icra katiplerinin aylıkları da yükseldi. Bu personeller son derece yoğun, stresli ve önemli bir iş yapmaktadır. Bu nedenle aldıkları maaşların, özlük haklarının artmasını istemektedir.

İcra katibi maaşlarını etkileyen pek çok unsur bulunur. Personelin eğitim durumu, aile durumu, çocuk durumu, sigorta ve BES kesintisi, fazla mesai, ek tazminat gibi unsurlar aylıklar üstünde etkilidir. Bu kapsamda icra katibi maaşları şu şekildedir;

9/1 derecesinde mesleğe yeni başlayan deneyimsiz icra katibi maaşı 14 bin TL civarındadır.

Zabıt Katibi Ne İş Yapar ? Zabıt Katibi Maaşları Ne Kadardır?

İcra katipliği dakikada kaç kelime?

Klavye sınavında başarılı olmak üzere 3 dakikada en az 90 ve üzerinde net kelime yazmak gerekir. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.