kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İl Göç Uzman Yardımcılığı Maaşı

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatında istihdam etmiş olduğu uzman yardımcısı kadrosu olan İl Göç Uzman Yardımcılığı mesleği maaşı ne kadar? Özlük hakları nasıl? Mesleğe giriş nasıl olmaktadır? İl Göç Uzman Yardımcılığı sınavı nasıl? Tüm bu detayları yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

11 Nisan 2013 tarihinde yayımlanan kuruluş kanunu ile kurulan İçişleri Bakanlığı’na bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından taşra teşkilatında istihdam edilen İl Göç Uzman Yardımcılığı mesleğinin 2023 yılı maaşı, mesleğe giriş, mesleğe giriş sınavı gibi tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.

İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım Sayıları ve Taban Puanları

İl Göç Uzman Yardımcılığı Mesleğine Giriş

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü İl Göç Uzman Yardımcısı alırken iki aşamalı bir sınav uygulamaktadır. Bu iki aşamalı sınav; çoktan seçmeli test usûlünde olan yazılı sınav ve ardından gerçekleştirilen sözlü mülakattan oluşmaktadır. Kurum genellikle yazılı sınavlarını anlaştığı üniversitelere yaptırırken, sözlü mülakatı ise kendisi gerçekleştirmektedir.

Adayların Kurum sınavına girebilmeleri için öncelikle Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen KPSS Alan Bilgisi sınavına girmeleri ve sınavdan Kurum tarafından istenecek puan türlerinin birinden yeterli puanı almaları gerekmektedir.

İl Göç Uzman Yardımcılığı Başvurusu ve Puan Türleri 

İl Göç Uzman Yardımcılığı sınavına başvuruda bulunmak isteyen adayların son iki yılda gerçekleştirilmiş olan Kamu Personeli Seçme Sınavı Alan Bilgisi testlerinden elde etmiş oldukları puan türleri içerisinde; KPSSP6KPSSP7KPSSP16KPSSP21KPSSP26KPSSP31KPSSP36KPSSP41 puan türlerinin birisinden en az 80 puan almış olmaları gerekmektedir. 

Sınav için başvuruda bulunmuş olan adaylardan mesleğe alınacak aday sayısının 20 katı kadarı ilk aşama olan yazılı sınava girme hakkı elde edecektir.

İl Göç Uzman Yardımcılığı Yazılı Sınavı

İl Göç Uzman Yardımcılığı yazılı sınavı Kurumun protokolü doğrultusunda üniversitelere yaptırılmaktadır. Gerçekleştirilen yazılı sınav aşağıdaki konulardan teşekkül etmektedir;

6139 1 629fde0eaa44dd193493c7a3b42706e7

Adaylara yukarıdaki konulara ek olarak kurum mevzuatından da sorular yöneltilmektedir.

Tüm bu detayları ve mesleğe dair diğer tüm detayları MESLEK TANITIM yazımızda bulabilirsiniz. İl Göç Uzman Yardımcılığı MESLEK TANITIMI için Tıklayınız!

Yazılı sınavda adaylara toplam 100 soru yöneltilmektedir. Adayların yazılı sınavdan başarılı olabilmeleri için en az 70 puan almaları şarttır. Ayrıca 70 puanı aşan adayların mesleğe alınacak aday sayısının 4 katı kadar aday arasında da yer almaları gerekmektedir.

İl Göç Uzman Yardımcılığı Sözlü Mülakatı

İlk aşama olan yazılı sınavı geçerek sözlü mülakata katılmaya hak kazanmış olan adayların sözlü mülakatta aşağıdaki hususlardaki bilgi ve becerileri ölçülmektedir;

6139 3 629fde0eaa44dd193493c7a3b42706e7

İl Göç Uzman Yardımcılığı Çalışma Yeri

İl Göç Uzman Yardımcıları İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün taşrada bulunan il müdürlüklerinde görev yapmaktadırlar. Meslek mensupları ilk atamada birden fazla il seçeneğinin yer alması durumunda noter huzurunda kura çekilmesi suretiyle görev yerlerine yerleştirilirler. Akabinde görev süreleri doldukça başka bölgelerde görev yaparlar. Bu rotasyon uygulamasında yer alan bölgeler ve bu bölgeler uhdesindeki iller şu şekildedir;

1.BÖLGE
Adana
Ankara
Antalya
Aydın
Bursa
Denizli
Eskişehir
Gaziantep
Kayseri
Konya
Mersin
Muğla
İstanbul
İzmir
Kocaeli
2.BÖLGE
Balıkesir
Bolu
Burdur
Çanakkale
Düzce
Edirne
Hatay
Isparta
Kırıkkale
Kırklareli
Manisa
Ordu
Sakarya
Samsun
Tekirdağ
Trabzon
Yalova
3.BÖLGE
Afyon
Aksaray
Amasya
Bartın
Bilecik
Çankırı
Çorum
Karabük
Kastamonu
Kırşehir
Kütahya
Niğde
Sinop
Uşak
Zonguldak
4.BÖLGE
Diyarbakır
Elazığ
Erzurum
Giresun
K.Maraş
Karaman
Kilis
Malatya
Nevşehir
Osmaniye
Rize
Sivas
Şanlıurfa
Tokat
Yozgat
Van
5.BÖLGE
Adıyaman
Ağrı
Ardahan
Artvin
Batman
Bayburt
Bingöl
Bitlis
Erzincan
Gümüşhane
Hakkâri
Iğdır
Kars
Mardin
Muş
Siirt
Şırnak
Tunceli

Meslek mensubu uzman yardımcıları bu bölgelerde sırasıyla aşağıdaki sürelerle görev yaparlar;

-Beşinci Bölge’de üç yıl
-Dördüncü Bölge’de dört yıl
-Üç, iki ve birinci Bölge’de ise beş yıl.

İl Göç Uzman Yardımcılığı Özlük Hakları

İl Göç Uzman Yardımcıları 657 sayılı kanuna göre taşra uzmanlığı kapsamında görev yapmaktadırlar. Bu meslek grubu da dengi meslekler olan gelir uzman yardımcılığı, defterdarlık uzman yardımcılığı gibi 2200 ek göstergeye tabi olarak çalışmaktadır.

İl Göç Uzman Yardımcılığı Maaşı

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’ne bağlı mesleğe yeni başlayacak olan bir il göç uzman yardımcısının maaşı 2023 yılı itibariyle yaklaşık; 9550 TL’dir. Uzman olan meslek mensupları ise yaklaşık olarak 11.100 TL maaş almaktadırlar.

 

 

 

*Bu tutarlara BES vb. kesintiler dahil edilmemiştir. 

 

 

 

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Personel Alım İlanı

Uzman yardımcısı ne demek?

Uzman Yardımcısı; bir iş yerinde bulunan, ilgili herhangi bir departmanda görev alan, uzman kişinin yardımcısı olarak çalışan, kendisine verilen işleri yerine getiren, gerektiğinde uzmanı temsil eden kişiye verilen mesleki unvandır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.