kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 10. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı Alım İlanı

2019 SGK Denetmen Yardımcılığı ilanı SGK tarafından yayımlandı. Alım süreci nasıl olacak? Başvurular ne zaman? Hangi puan türleriyle yapılacak? Hepsi yazımızda.

A+
A-

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı 24 Mayıs 2019 tarihinde yayımladığı ilan ile 400 adet Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı alacağını duyurdu. İlana göre hangi alandan kaç kişi mesleğe alınacak? Başvurular nasıl yapılacak? Hangi puan türleri başvuruda kullanılacak? Tüm bu detayları yazımızda bulabilirsiniz. Kamu Haber

2019 SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı

2019 yılında Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alımı toplam 400 aday için gerçekleştirilecek. Bu 400 adayın alanlara göre dağılımı ve başvuruda kullanacakları puan türleri şöyle;

İİBF/SBF/İktisat ve İşletme Fakülteleri’nden mezun adaylar; 350 kişi, KPSS P23, KPSS P40, KPSS P42, KPSS P47

İstatistik/Matematik/Aktüerya Bölümlerinden mezun adaylar; 50 kişi, KPSS P13

*Puan türlerinin içeriklerini incelemek için üzerlerine tıklayabilirsiniz.

2019 SGK Denetmen Yardımcılığı Başvuruları

2019 SGK Denetmen Yardımcılığı alımı için adaylar başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden 10 Haziran 2019 – 17 Haziran 2019 tarihleri arasında elektronik olarak gerçekleştirecektir. Adayların başvuruda bulunabilmeleri için yukarıda belirtilen puan türlerinden en az 75 puana sahip olmaları gerekmektedir. Bu başvurular neticesinde mesleğe alınacak aday sayısının 4 katı kadar aday, kendi alanları içerisinde sıralanarak sözlü mülakata katılmaya hak kazanacaktır. Bu sıralamalar yapılırken her alan kendi içerisinde sıralanacak ve bu şekilde belirleme yapılacaktır.  Yani;

İİBF/SBF/İktisat ve İşletme Fakültesi Grubu’ndan sözlü mülakata toplam; 1400 aday
İstatistik/Matematik/Aktüerya Grubu’ndan sözlü mülakata toplam; 200 aday 

katılma hakkı elde edecektir. 

2019 SGK Denetmen Yardımcılığı mülakatına katılmaya hak kazanmış olan adaylar; 20 Haziran 2019 tarihinde Kurumun resmi internet sitesinden ilan edilecektir. 

SGK Denetmen Yardımcılığı 9. Promosyon Taban Puanları

Geçtiğimiz dönem gerçekleştirilen 9. promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alımında sözlü mülakata katılmaya hak kazanan son sıradaki adayların puanları şu şekilde gerçekleşmişti.

İİBF/SBF Grubu için sözlü mülakata katılmaya hak kazanan 1200. adayın puanı; 84,28

İstatistik/Matematik/Aktüerya Grubu için sözlü mülakata katılmaya hak kazanan 400.adayın puanı; 72,36

Ancak geçtiğimiz dönemde bu dönemden farklı olarak İİBF/SBF grubunda adaylardan istenen puan türleri yalnızca KPSS P23 ve KPSS P42 idi. Bu yıl iki puan türü daha ilave edilmiştir.

2019 SGK Denetmen Yardımcılığı Sözlü Mülakatları

2019 SGK Denetmen Yardımcılığı sınavı tek aşamalı olup yalnızca sözlü mülakat şeklinde yapılmaktadır. Bu sözlü mülakatlar 8 Temmuz 2019 tarihinde başlayacak 26 Temmuz 2019 tarihinde sonuçlanacaktır. Sözlü mülakatta adaylara;

sgdy konu

konularından soruların yanı sıra genel kültür konularından, güncel hususlardan, Kuruma dair konulardan da sorular yöneltilebilecektir.

2019 SGK Denetmen Yardımcılığı Mülakat Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2019 SGK Denetmen Yardımcılığı sözlü mülakat sonuçları, Kurum tarafından gerçekleştirilen yönetmelik değişikliği sonrasında getirilen hüküm uyarınca sözlü mülakatların bitiminden itibaren 30 gün içerisinde açıklanmalıdır. Bu durumda sözlü mülakat sonuçlarının en geç 26 Ağustos tarihinde açıklanmasını bekliyoruz. 

2019 SGK Denetmen Yardımcılığı Alım İlanı’nın TAM METNİ için Tıklayınız!

10. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı alım sürecine dair tüm sorularınız ve katkılarınız için FORUM sayfamıza Bekliyoruz!

Yorumlar

  1. Akif gökçe Avatar Akif gökçe dedi ki:

    İs arıyorum