kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Adalet Bakanlığı Mübaşir ve Zabıt Katibi Alım İlanı 2021

Adalet Bakanlığı tarafından 2021 yılı için Mübaşir ve Zabıt Katibi alımı ilanı yayımlandı. 2021 Mübaşir ve Zabıt Katibi alımı başvuru şartları neler?

2021 yılında Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan Adalet Bakanlığı Zabıt Katibi ve Mübaşir Alımının ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilana göre Adalet Bakanlığı 2021 Mübaşir ve Zabıt Katibi Alımı başvuru şartları nelerdir? Adalet Bakanlığı 2021 Mübaşir ve Zabıt Katibi Alımına kimler başvuru yapabilir? Adalet Bakanlığı 2021 Mübaşir ve Zabıt Katibi Alımı başvuruları hangi tarihlerde gerçekleştirilecek? Adalet Bakanlığı 2021 Mübaşir ve Zabıt Katibi Alımı kaç kişilik? Adalet Bakanlığı 2021 Mübaşir ve Zabıt Katibi Alımına dair detayları haberimizde inceleyebilirsiniz.

Adalet Bakanlığı 2021 Mübaşir ve Zabıt Katibi Alımı Başvuru Koşulları Nelerdir? Kimler Başvuru Yapabilir?

Adalet Bakanlığı 2021 Mübaşir ve Zabıt Katibi Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların tamamının Türk vatandaşlığında olmaları, devlet memurları mevzuatı uyarınca gerekli genel başvuru şartlarını haiz olmaları, Adalet Bakanlığı 2021 Mübaşir ve Zabıt Katibi Alımına başvuru yapacak erkek adayların askerlik ile ilişiksiz durumda olmaları, Adalet Bakanlığı 2021 Mübaşir ve Zabıt Katibi Alımı dönemi itibariyle adayların yüz kızartıcı suçlardan, devlete karşı suçlardan herhangi bir mahkumiyetlerinin bulunmaması, Adalet Bakanlığı 2021 Mübaşir ve Zabıt Katibi Alımı için belirlenen kadrolarda görev yapmalarına mani olabilecek düzeyde bir akıl rahatsızlıklarının bulunmaması, kamu haklarından herhangi bir sebeple mahrum bırakılmış durumda olmamaları gerekmektedir.

Bunların yanında adayların Adalet Bakanlığı 2021 Mübaşir ve Zabıt Katibi Alımı kapsamında kadrolar için belirlenmiş olan özel başvuru şartlarını da taşıyor olmaları lazımdır.

Adalet Bakanlığı 2021 Mübaşir ve Zabıt Katibi Alımı Başvuruları Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

Adalet Bakanlığı 2021 Mübaşir ve Zabıt Katibi Alımına başvuruda bulunacak olan adayların başvurularını 23 Şubat 2021 tarihinden 12 Mart 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

adalet bakanligi yeni bina 1

Adalet Bakanlığı 2021 Mübaşir ve Zabıt Katibi Alımı Nasıl Gerçekleştirilecek?

Adalet Bakanlığı 2021 Mübaşir ve Zabıt Katibi Alımına başvuruda bulunan adayların KPSS puanlarına göre yapılacak sıralama neticesinde Zabıt Katibi alımı için mesleğe alınacak aday sayısının yirmi katı kadar aday arasında yer almaları, Mübaşir kadrosu içinse mesleğe alınacak olan aday sayısının on katı kadar aday arasında yer almaları gerekmektedir.

Adalet Bakanlığı 2021 Mübaşir alımındaki adaylar doğrudan sözlü mülakata katılma hakkı elde edeceklerdir. Kamu ilanı

Adalet Bakanlığı 2021 Zabıt Katibi alımında ise adaylar uygulama sınavına katılma hakkı kazanacaklardır.

Adalet Bakanlığı 2021 Zabıt Katibi Alımı Uygulama Sınavı Nasıl Yapılıyor?

Adalet Bakanlığı 2021 Zabıt Katibi Alımı kapsamında mesleğe alınacak aday sayısının 20 katı kadar aday arasında yer almayı başaran adaylar için uygulama sınavı gerçekleştirilecektir. Bu uygulama sınavında adayların kendilerine tanınan üç dakikalık süre içerisinde doksan kelimeyi hatasız bir biçimde yazmaları istenmektedir. Bu aşamada başarılı olan ve mesleğe alınacak aday sayısının üç katı kadar başarılı aday arasında yer alabilen adaylar son aşama olan zabıt katipliği sözlü mülakatlarına katılabileceklerdir.

Adalet Bakanlığı 2021 Mübaşir ve Zabıt Katibi Alımı Kaç Kişi İçin Gerçekleştirilecek?

Adalet Bakanlığı 2021 Mübaşir ve Zabıt Katibi Alımı toplam 3605 adet zabıt katibi, 700 Mübaşir için gerçekleştirilecek.

Bunun yanında 625 güvenlik görevlisi, 110 şoför ve 25 adet de aşçı alınacak. 10 tane de işaret dili tercümanı istihdam edilecek.

Adalet Bakanlığı 2021 Mübaşir ve Zabıt Katibi Alımının tüm kadrolarını, bütün başvuru şartlarını bir arada görmek adına İLANIN TAM METNİNİ incelemek için Tıklayınız!

Yorumlar

  1. Yusuf Avatar Yusuf dedi ki:

    Merhaba ben coviden dolayi araci 1 yil 3 ay geciktirdim. Bana 450 bin lira Ceza geldi. Bu ne anlamadim. Niye bu kadar cok?